跳至

首頁

尾頁

大宅

你係唔係, 報左~好時光~N1班, 8/2010開學嫁??
唔介意的話, 交個朋友呀
Hello, MY NAME IS ~~~ OSCAR ~~~

別墅

HELLO! 我囝囝confirm左讀全日班 (中英文班)..都係8月開學。10/7有迎新日。

多多指教呀! :)

大宅

哦, 原來大家都係8/2010先入學,
我仲以為你已經讀完tim, sorry!! 搞錯左 @___@
咁10/7/10 ("好時光"新生家長會) 你去唔去呀?? 我會去嫁.

因為我剛剛(5/2010)搬到大圍, 好遲先開始幫阿女搵學校,
我好選我簡lee間學校, 原因好簡單 :
1) 有上午班 (我搵學校時, 大部份得下午班)
2) 國際班 (活動式 - 比較喏我個女 + 覺得"鬼婆"會無咁惡及有愛心D)
3) 大圍去沙田, 路程叫做ok近囉!!
4) 只係"玩"一年, 就算comment一般, 都唔太影響 (唔會在"好時光"讀K1)

原帖由 krisflyer 於 10-6-3 09:26 發表
HELLO! 我囝囝confirm左讀全日班 (中英文班)..都係8月開學。10/7有迎新日。

多多指教呀! :)
Hello, MY NAME IS ~~~ OSCAR ~~~

別墅

我個小朋友都係上年12月交咗$600留位費, 不過佢係0811細仔要插班. 唔知係咪咁所以仲未收到學校通知呢?

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

我都係0811細仔12月插班, 都冇收到學校通知喎...
不過我仲考慮緊係咪真係讀喱間...

原帖由 Momopig 於 10-6-4 12:49 發表
我個小朋友都係上年12月交咗$600留位費, 不過佢係0811細仔要插班. 唔知係咪咁所以仲未收到學校通知呢?

別墅

NICE TO MEET YOU!
10/7家長會我都會去呀~到時見丫~
我都係住大圍架~

原帖由 rositacmy 於 10-6-3 14:49 發表
哦, 原來大家都係8/2010先入學,
我仲以為你已經讀完tim, sorry!! 搞錯左 @___@
咁10/7/10 ("好時光"新生家長會) 你去唔去呀?? 我會去嫁.

因為我剛剛(5/2010)搬到大圍, 好遲先開始幫阿女搵學校,
我好選我簡lee間學校 ...

大宅

hello krisflyer,

Nice to meet you too
我住翠景嫁, 你呢??
將來, 打算俾阿仔坐校車, 定自己接送呀??

原帖由 krisflyer 於 10-6-4 13:46 發表
NICE TO MEET YOU!
10/7家長會我都會去呀~到時見丫~
我都係住大圍架~

大宅

我 女女10月入學呀 我都係大圍友

別墅

我住顯田o個邊架~
我唔會俾阿b坐校車lu...因為我要返工, 到時就婆婆接佢返學放學囉~ :) 阿b會返全日, 希望佢鍾意呢間學校啦^^
你地呢?

原帖由 rositacmy 於 10-6-4 17:01 發表
hello krisflyer,

Nice to meet you too
我住翠景嫁, 你呢??
將來, 打算俾阿仔坐校車, 定自己接送呀??

別墅

可能遲d先收到? 不如打去問下啦~

原帖由 高齡產婦 於 10-6-4 13:11 發表
我都係0811細仔12月插班, 都冇收到學校通知喎...
不過我仲考慮緊係咪真係讀喱間...

大宅

8/2010入學N1同學仔, 不如做個統計呀

BB M/F 班別 坐校車 媽咪
Osanna F 國際班 (AM) Yes 翠景 Rosita

別墅

8/2010入學嘅N1同學仔, 不如做個統計呀

BB M/F 班別 坐校車 住 媽咪
Osanna F 國際班 (AM) Yes 翠景 Rosita
Cyrus M 中英文班(FD) No 顯田 Kris

複式洋房

回覆 5# 高齡產婦 的文章

我個仔都係n1 插班(11月), 但收到信喎, 已經註冊咗啦!!
你打去學校問下好d 噃!

別墅

剛剛打去學校問, 原來老師話由於我小朋友係0811BB, 要12月先可以入學. 就算阿仔係月頭生日都要等下一個月, 因為佢話學校會係開學頭幾日有個適應期比小朋友, 即係家長可以陪小朋友一齊上堂, 佢怕我小朋友無咗個適應期, 所以都唔比我中途加入. 另外, 學校話所有12月先入學嘅小朋友都會遲一些才收到通知, 基上交咗留位費都一定有位咁話喎!

大宅

哦.....咁你唔洗咁擔心啦

原帖由 Momopig 於 10-6-7 16:40 發表
剛剛打去學校問, 原來老師話由於我小朋友係0811BB, 要12月先可以入學. 就算阿仔係月頭生日都要等下一個月, 因為佢話學校會係開學頭幾日有個適應期比小朋友, 即係家長可以陪小朋友一齊上堂, 佢怕我小朋友無咗個適應 ...

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

咁就好喇, 其實我早一兩個月前都call過校長, 因我想幫仔仔由中英文班轉國際班, 佢都話冇問題!

原因係, 我諗國際班會flexibility大一d, 冇咁死板, 咁會適合我個好動的囝囝多一d...而且我見佢一d都唔怕外國人, 所以試下問下, 點知校長都話應該冇問題, 真好!

原帖由 Momopig 於 10-6-7 16:40 發表
剛剛打去學校問, 原來老師話由於我小朋友係0811BB, 要12月先可以入學. 就算阿仔係月頭生日都要等下一個月, 因為佢話學校會係開學頭幾日有個適應期比小朋友, 即係家長可以陪小朋友一齊上堂, 佢怕我小朋友無咗個適應 ...

大宅

我都係咁唸呀

原帖由 高齡產婦 於 10-6-8 10:56 發表
咁就好喇, 其實我早一兩個月前都call過校長, 因我想幫仔仔由中英文班轉國際班, 佢都話冇問題!

原因係, 我諗國際班會flexibility大一d, 冇咁死板, 咁會適合我個好動的囝囝多一d...而且我見佢一d都唔怕外國人, 所以試 ...

大宅

大宅

大宅

首頁

尾頁

跳至