跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我大姪女終於都開始學琴了.但另一個問題又嚟了.就係出去練琴令人好唔放心.我弟弟現在話想買部琴俾佢喺家練.大家有無好提意?我弟弟話佢都係初學.買唔買二手琴好.(我地都唔係好識揀琴)因唔知個女會唔會學得長久.謝謝.

等待驗證會員

一般初學者都會係租琴先o架, 你可以問下個教琴老師, 佢應該會幫到你嘅。

伯爵府

原帖由 bamboostar 於 10-6-7 19:15 發表
我大姪女終於都開始學琴了.但另一個問題又嚟了.就係出去練琴令人好唔放心.我弟弟現在話想買部琴俾佢喺家練.大家有無好提意?我弟弟話佢都係初學.買唔買二手琴好.(我地都唔係好識揀琴)因唔知個女會唔會學得長久.謝謝. ...

二手琴? 如果係朋友用開平價賣俾我我會OK,如果出去果D琴行買來歷不明2手琴的話,我寧願買部CHEAP CHEAP地新琴囉~!

不過,細路仔初行,真係可以試下租琴先,佢真係認真學落去先再買!

大宅

correct, 搵老師幫手就得 la, 不論是買 or 租都係 la
原帖由 acgk1613 於 10-6-7 20:45 發表
一般初學者都會係租琴先o架, 你可以問下個教琴老師, 佢應該會幫到你嘅。

大宅

candy , 有空call me, 傾傾今年派彩result
szewai

原帖由 candypoon 於 10-6-9 13:42 發表
correct, 搵老師幫手就得 la, 不論是買 or 租都係 la
鼎為煉銀, 爐為煉金; 惟有耶和華熬煉人心  
箴言. 17:3

複式洋房

多謝晒各位既意見.

原帖由 米水 於 10-6-9 10:51 發表

二手琴? 如果係朋友用開平價賣俾我我會OK,如果出去果D琴行買來歷不明2手琴的話,我寧願買部CHEAP CHEAP地新琴囉~!

不過,細路仔初行,真係可以試下租琴先,佢真係認真學落去先再買! ...

男爵府

大圍有間琴行專做租二手日本鋼琴,四年前我囡囡初學琴時,曾在屋企附近的補習社租琴練習,後來找到這間琴行租琴,這樣就不用日日去補習社練琴,隨時在家練習都得。我租了兩年,肯定囡囡喜歡鋼琴才買新琴給她。

複式洋房

芝芝媽咪,否好意思,我想問間琴行係大圍邊到?Many thanks.

男爵府

Chriss:
就在大圍渣x銀行後面.

原帖由 Chriss 於 10-6-27 18:35 發表
芝芝媽咪,否好意思,我想問間琴行係大圍邊到?Many thanks.

首頁

尾頁

跳至