跳至

首頁
56789...67

尾頁

伯爵府

原帖由 Cindyjasper 於 10-7-22 10:55 PM 發表

我禽日同個仔同埋d親戚過咗澳門呀, 老公無同我哋一齊過, 因要返工, 我哋今日先返, 返黎果時好大浪, Jasper暈船浪, 好在後黎瞓咗咁就好d, 我依家成個人散晒 ...

我都好想去澳門呀, 成10年無去過喇~ 7月頭我地一家三口去左長隆呀, 果度好正呀, 同埋原來o係康樂組度book酒店咁平好多喎, 初初我老公嫌麻煩話唔book, o係中旅買算...點知佢睇過個價錢, 一晚都係四百幾, 之後佢即刻book!!

Wallace今年9月就第一次返K1, 因為佢之前無返過N1, 唔知佢習唔習慣, 所以依家逢一三我比佢o係樓下學畫畫, 等佢習慣下個模式, 返學係要同d小朋友一齊, 之後媽咪湊放學!

伯爵府

原帖由 loklok0104 於 10-7-23 10:33 AM 發表

我都好期待個公園快D開, 我可以有多個地方同小朋友影相. 我最近影左幾攝相, 獻羞比大家睇吓!

窮人的大光圈50mm f1.8 II (分享相片)

33度高溫中...綠茶!

...

影得好靚呀~ 你兩個仔真係好靚仔呀~

上次我o係P3落P2既電梯見到你地呀, 你地上我就落...但又唔知點叫你...係咪叫返你做lok lok呀?? hehe~

伯爵府

排左兩年剝智慧牙...今日終於都o係瑪嘉烈攪掂左喇! 初初真係勁驚呀...點知打完麻醉藥, 坐一陣等個口痺左之後入去剝, 唔洗20分鐘就攪掂出返黎...勁快呀!

之後返到屋企d藥力散左真係幾痛...都唔知要等幾多日先會好d!

伯爵府

原帖由 Cindyjasper 於 10-7-23 11:16 AM 發表

我個仔返而係好多野講, 又唔怕同陌生人講野, 仲有問必答添......但就係跩囉, 自從佢兩歲之後就好明顯學野多咗, 講野多咗好多, 同埋跩咗......真係攪到我哋癲晒 ...

好多小朋友都係咁架...我個仔果時一踏入兩歲又係跩左好多....好多自己既主見, 要試自己果d又唔聽人講...之後慢慢又乖返, 但兩歲半又黎過...依家仲有兩個月就三歲...一定又有terrible 3既出現喇>.<

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 julieann 於 10-7-23 19:52 發表

我都好想去澳門呀, 成10年無去過喇~ 7月頭我地一家三口去左長隆呀, 果度好正呀, 同埋原來o係康樂組度book酒店咁平好多喎, 初初我老公嫌麻煩話唔book, o係中旅買算...點知佢睇過個價錢, 一晚都係四百幾, 之後佢即 ...

唉.....同個仔去旅行真係超攰

Wallace喺邊間返K1呀 ?????

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 julieann 於 10-7-23 20:00 發表

好多小朋友都係咁架...我個仔果時一踏入兩歲又係跩左好多....好多自己既主見, 要試自己果d又唔聽人講...之後慢慢又乖返, 但兩歲半又黎過...依家仲有兩個月就三歲...一定又有terrible 3既出現喇>. ...

唉.....我依家真係唔敢同jasper去同朋友d仔女玩, 因有兩個朋友嘅仔係大我個仔十幾日, 一個就大廿幾日, 佢哋真係無Jasper咁跩架, 上次已經俾個朋友話jasper跩喇, 都不知幾尷尬

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 julieann 於 10-7-23 19:57 發表
排左兩年剝智慧牙...今日終於都o係瑪嘉烈攪掂左喇! 初初真係勁驚呀...點知打完麻醉藥, 坐一陣等個口痺左之後入去剝, 唔洗20分鐘就攪掂出返黎...勁快呀!

之後返到屋企d藥力散左真係幾痛...都唔知要等幾多日先會好d! ...

依家係唔係仲好痛呢 ???? 食雪糕啦 !!!!!
再痛就用冰袋"夫"下塊面, 咁樣會無咁痛架
記住食止痛藥, 最初一兩日一定要食,
否則痛起上黎都幾大獲架

伯爵府

原帖由 Cindyjasper 於 10-7-23 09:43 PM 發表

唉.....同個仔去旅行真係超攰

Wallace喺邊間返K1呀 ?????

佢讀崇真呀!

伯爵府

原帖由 Cindyjasper 於 10-7-23 09:46 PM 發表

唉.....我依家真係唔敢同jasper去同朋友d仔女玩, 因有兩個朋友嘅仔係大我個仔十幾日, 一個就大廿幾日, 佢哋真係無Jasper咁跩架, 上次已經俾個朋友話jasper跩喇, 都不知幾尷尬 ...

可能Jasper唔係跩, 佢係想咩都睇下試下呢, 有d小朋友係咁架, 你越唔比佢做佢就越想做, 好奇心大嘛~

伯爵府

原帖由 Cindyjasper 於 10-7-23 09:49 PM 發表

依家係唔係仲好痛呢 ???? 食雪糕啦 !!!!!
再痛就用冰袋"夫"下塊面, 咁樣會無咁痛架
記住食止痛藥, 最初一兩日一定要食,
否則痛起上黎都幾大獲架

依家無咁痛喇...不過聯針果個位好似好"梗"咁, 硬係有d唔自然...希望快d無事啦!

我有食雪糕呀, 都ok...最慘就係醫生話今日唔可以刷牙, 唔可以漱口, 唔可以食熱野, 唔可以吐野出黎, 即係有咩口水血水都要吞...好核突呀!

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 julieann 於 10-7-23 22:41 發表

可能Jasper唔係跩, 佢係想咩都睇下試下呢, 有d小朋友係咁架, 你越唔比佢做佢就越想做, 好奇心大嘛~

好似今日咁, 我哋同佢去海運地下買童裝, 佢就成日自己跑咗去冒險樂園, 佢老豆捉完佢返黎, 無幾耐趁我哋唔為意又自己跑咗去, 叫佢試衫佢唔可以企定定試架, 一定係周身郁......唉....真係唔知點算, 我平時都幾惡對佢架, 但佢都係咁.

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 julieann 於 10-7-23 22:40 發表

佢讀崇真呀!

喺邊度黎架 ?????

珍珠宮

我都要幾QUEENS MARY HOSPITAL拔牙...,你講到OK我就唔咁驚囉...
原帖由 julieann 於 10-7-23 19:57 發表

之後返到屋企d藥力散左真係幾痛...都唔知要等幾多日先會好d! ...

珍珠宮

我想對面囉...
原帖由 loklok0104 於 10-7-22 17:55 發表

你心中有邊幾間心水呀?

大宅

回覆 24# chungpo 的文章

萬牧師退休啦!新接任的都是曾犯錯,教會影響變好的另一 case,就係因為有經歷,所以可以將錯的過去教導教會小朋友!

複式洋房

Hi, 咁多位DSQ媽媽, 我是新任媽媽, 囡囡就來四個月, 七月中先搬到BLK 1....我好鐘意呢度,因為好多公園.......我頭先响新公園門口見到一張區議員橫額,話1/8號CONFIRM開幕LA....好期待呀........

複式洋房

??$$

原帖由 loklok0104 於 10-7-22 14:29 發表
出售English-Time 教材一套 (0-6歲)

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs163. ...

複式洋房

你那一部是否CANON﹖我有一部,但唔係好識影,你D相好靚AR。

原帖由 loklok0104 於 10-7-23 10:33 發表

我都好期待個公園快D開, 我可以有多個地方同小朋友影相. 我最近影左幾攝相, 獻羞比大家睇吓!

窮人的大光圈50mm f1.8 II (分享相片)

33度高溫中...綠茶!

...

男爵府

原帖由 maggiemusic 於 10-7-24 08:31 發表
你那一部是否CANON﹖我有一部,但唔係好識影,你D相好靚AR。

Hi, 我都係住1座架!

我係用Canon500D, 50mm f1.8II, 17-200mm f3.5兩支鏡

我都係初學者, 正努力學緊, 所以會成日上網睇人地既作品,從中學吓D角度, 光學...可以捕捉小朋友既天真笑容, 影到靚相, 真係好有滿足感!

伯爵府

原帖由 Cindyjasper 於 10-7-23 11:45 PM 發表

喺邊度黎架 ?????

深水埗大埔道呀~ 都幾多公務員子女o係果度讀呀! 地點近警察會附近!

首頁
56789...67

尾頁

跳至