跳至

首頁
12345...67

尾頁

禁止訪問

男爵府

原帖由 chungpo 於 10-7-4 23:40 發表
順天禮賢會?我囝囝以前讀過,不過d老師無乜愛心攪到我個囝好怕返學,我投訴咗兩次,個校長話大家教育意念唔同,叫我囝囝退學!之後去咗順安幼稚園,請求一個nursery位,因幼稚園無nursery,個校長刻意為我囝囝安排,之後囝囝非常喜歡返 ...

請問係可否解說吓呢?等我可以多方面考慮。

其實我都唔多認識順天禮緊會,不過見到屋苑內都有其他小朋友番,所以嘗試,K1我會轉校。

男爵府

原帖由 sunhosy 於 10-7-5 01:02 發表

Hi, Hi, long time u see la! 我係十歲個女女的媽媽,仲記晤記得我呀?

今朝我見到妳呀,單拖一個上左樓,其實我在妳後面,不過撘唔同lift

不過我遲下要搬啦,因為屋裡面差不多個個地方的天花都裂開同脫落,要大修,宿 ...

Hi,

宿舍組說話安排另一個單位比你都好吖,我果暫時就慘羅,要搬離家1星期,又係全屋天花有裂縫,仲要個廳有一大塊石C跌倒。

你會搬番去順利其他單位,定第二個宿舍呀?

男爵府

原帖由 洋洋 於 10-7-6 15:38 發表
我而家超開心, 阿仔派到好中學, 真係超開心

真係戥你開心呀!

男爵府

引用:
原帖由 chungpo 於 10-7-4 23:40 發表
順天禮賢會?我囝囝以前讀過,不過d老師無乜愛心攪到我個囝好怕返學,我投訴咗兩次,個校長話大家教育意念唔同,叫我囝囝退學!之後去咗順安幼稚園,請求一個nursery位,因幼稚園無nursery,個校長刻意為我囝囝安排,之後囝囝非常喜歡返 ...

其實我都唔多認識順天禮緊會,不過見到屋苑內都有其他小朋友番,所以嘗試,K1我會轉校。

因為我還未交留位費, 所以真係好想聽吓你意見呀, 請問你可否pm我呀?

別墅

我同順安幼稚園校長講,因為屋企將有初生小朋友出世,想安排大仔快d返幼稚園,本來一心諗住入順安幼稚園,但呢度無nursery,又擔心仔仔讀咗第二間nursery之後,唔想轉番嚟讀順安,希望校長可以安排一下,俾我仔仔早d入讀,二來佢會快d適應!咁校長就答應,不過因為教署不允許關係,仔仔係無手冊、點名簿無佢名!

原帖由 loklok0104 於 10-7-7 16:51 發表

男爵府

原帖由 chungpo 於 10-7-7 19:47 發表
我同順安幼稚園校長講,因為屋企將有初生小朋友出世,想安排大仔快d返幼稚園,本來一心諗住入順安幼稚園,但呢度無nursery,又擔心仔仔讀咗第二間nursery之後,唔想轉番嚟讀順安,希望校長可以安排一下,俾我仔仔早d入讀,二來佢會快d ...

ic ic ...咁你仔仔而家一直係順安讀?

男爵府

原帖由 chungpo 於 10-7-7 19:47 發表
我同順安幼稚園校長講,因為屋企將有初生小朋友出世,想安排大仔快d返幼稚園,本來一心諗住入順安幼稚園,但呢度無nursery,又擔心仔仔讀咗第二間nursery之後,唔想轉番嚟讀順安,希望校長可以安排一下,俾我仔仔早d入讀,二來佢會快d ...

你仔仔當時係同k1小朋友一齊同班? 咁你仔仔幾月出生架?

別墅

係呀!我仔仔當時同k1小朋友一齊同班,校長俾我選讀兩年 k1 定兩年 k3 ,因為我仔仔係細仔(6月中出世),所以我選兩年 k1!
又因為順安嘅課程同主流嘅課程銜接,所以一直讀到k3!

原帖由 loklok0104 於 10-7-7 19:55 發表

你仔仔當時係同k1小朋友一齊同班? 咁你仔仔幾月出生架?

男爵府

原帖由 chungpo 於 10-7-7 20:12 發表
係呀!我仔仔當時同k1小朋友一齊同班,校長俾我選讀兩年 k1 定兩年 k3 ,因為我仔仔係細仔(6月中出世),所以我選兩年 k1!
又因為順安嘅課程同主流嘅課程銜接,所以一直讀到k3!

...

謝謝你分享呀!

但如果我都諗住明年會轉讀另一k1, 我諗校長應該唔會收我細仔 lu, 我細仔係0802, 屬大B.

男爵府

而家你小朋友升K3?

別墅

不是,我仔仔依家升小四,女女就升小一,兩個都係順安畢業生!

其實我比較姑寒,唔想駛咁多錢住,咁可以留多d錢,等佢哋大時送去英國讀書!

男爵府

原帖由 chungpo 於 10-7-7 22:38 發表
不是,我仔仔依家升小四,女女就升小一,兩個都係順安畢業生!

其實我比較姑寒,唔想駛咁多錢住,咁可以留多d錢,等佢哋大時送去英國讀書!

ic...其實都唔係姑寒既, 只係大家既想法及方向唔同.

如我只係想讀一年, 你覺得校長會否唔彩我呢?

另, 你覺得順安各方面OK嗎? 涵接小學情況如何呀? 因為弟弟其實無論讀邊間幼稚園, 將來都會跟哥哥升小一, 所以我唔擔心選小學問題, 反而擔心涵接小學, 因為哥哥現就讀果間小學課程較深.

男爵府

which one???
原帖由 洋洋 於 10-7-6 15:38 發表
我而家超開心, 阿仔派到好中學, 真係超開心
[

大宅

原帖由 Babysiu 於 10-7-5 11:09 發表
請問各位媽媽,有冇醫生介紹?

你係咪想問兒科醫生?

大宅

細女出年升中一,想問問大家知唔知對面嗰間"聖道迦南"OK嗎?

珍珠宮

聖道迦南屬Band 2.

如Band 1成績, 匯基比較好。

民房

hello 新來.報到...

各位媽咪你地好..
我是準備申請宿舍.
想問下順利有那幾座有凶舍.
我同老公之前好慘.抽到..X舍..
希望大家比少少意見..

謝謝..!!!!

珍珠宮

咁你會選那一間呢?
原帖由 maggie619 於 10-7-9 15:03 發表
細女出年升中一,想問問大家知唔知對面嗰間"聖道迦南"OK嗎?

別墅

如果你咁老實,我估佢應該唔會幫你囉!

我最鍾意順安嘅原因係因為同小學課程銜接得好好!k3開始造句、加減數、中英文默書及填寫家課冊,我兩個小朋友就由k3開始,學多咗好多生字同句子,可以自己睇圖書,唔駛煩住我!

原帖由 loklok0104 於 10-7-8 09:47 發表

ic...其實都唔係姑寒既, 只係大家既想法及方向唔同.

如我只係想讀一年, 你覺得校長會否唔彩我呢?

另, 你覺得順安各方面OK嗎? 涵接小學情況如何呀? 因為弟弟其實無論讀邊間幼稚園, 將來都會跟哥哥升小一, 所以我 ...

首頁
12345...67

尾頁

跳至