跳至

首頁
23456...67

尾頁

別墅

其實你可以問吓樓下嘅保安,d座頭保安個個都好八卦,所以好多都知,又樂意同你分享!

不過以我記得:第1,3,4,6都好似有命案發生過!(唔知有無記錯,最好真係問保安)

原帖由 renrensoso 於 10-7-11 22:05 發表
各位媽咪你地好..
我是準備申請宿舍.
想問下順利有那幾座有凶舍.
我同老公之前好慘.抽到..X舍..
希望大家比少少意見..

謝謝..!!!!

民房

咁多都有..我之前只知.. 4 5 6 座..
八座冇事...

1,2,3,.. 可能都有..好驚.....
你住第幾座..
我同老公租樓住緊..

原帖由 chungpo 於 10-7-12 00:19 發表
其實你可以問吓樓下嘅保安,d座頭保安個個都好八卦,所以好多都知,又樂意同你分享!

不過以我記得:第1,3,4,6都好似有命案發生過!(唔知有無記錯,最好真係問保安)

...

大宅

我由一開始已住呢個宿舍, 已住差不多10年, 我從未聽過咩兇宅, 亦未聽過發生咩怪事, 香港咁細, 好多地方都會發生命案呀, 自殺呀.... 其實只要自己心中無鬼, 行得正企得正, 就咩都唔會怕, 最怕係d人時時危言聳聽, 無是生非.....

原帖由 renrensoso 於 10-7-12 09:15 發表
咁多都有..我之前只知.. 4 5 6 座..
八座冇事...

1,2,3,.. 可能都有..好驚.....
你住第幾座..
我同老公租樓住緊..

別墅

不過呢度d媽咪好多都見過怪事發生,不過都係果句:唔驚就無事啦!

我自己住八座!我都經歷過怪事!
原帖由 pig_2006 於 10-7-12 17:07 發表
我由一開始已住呢個宿舍, 已住差不多10年, 我從未聽過咩兇宅, 亦未聽過發生咩怪事, 香港咁細, 好多地方都會發生命案呀, 自殺呀.... 其實只要自己心中無鬼, 行得正企得正, 就咩都唔會怕, 最怕係d人時時危言聳聽, 無 ...

大宅

亞女成績應該可以揀Band 1,所以都有諗過揀基,但佢班主任話佢應該唔太適合d傳統教學嘅中學,我同老公又驚佢會太大壓力,拖低佢d成績,到時打擊咗佢嘅自信心就死喇!所以都唔知點揀好?
原帖由 Macusmama 於 10-7-11 22:41 發表
咁你會選那一間呢?

珍珠宮

我就仲有幾年睇下啦...好煩...選擇中學...
至於兇宅好多地方都有...我都係住左九年都OK喎,我住係第一座,好似係有幾個單位有出示...不過我唔理...咁人地都講我樓上都有事發生啦...不過我都係少理...心安咪可以揾個風水師傅睇下OK唔OK囉...如唔OK再抽過...而家我地有好多單位空架...應無問題的...再唔係,安個神位係屋企...我都有個觀音...我覺我屋企好COMFORTABLE啦...

男爵府

原帖由 Macusmama 於 10-7-13 12:00 發表
至於兇宅好多地方都有...我都係住左九年都OK喎,我住係第一座,好似係有幾個單位有出示...不過我唔理...咁人地都講我樓上都有事發生啦...不過我都係少理...心安咪可以揾個風 ...

近期悶呢...有時間就搵吓我落下面tea一tea啦!

伯爵府

各位靚太, 我想問廁所鏡則邊果度門較甩左, 我可以打去邊度搵人黎整呀?? thanks!

大宅

原帖由 bik1229 於 10-7-10 00:52 發表
聖道迦南屬Band 2.

如Band 1成績, 匯基比較好。

聖道以前 Band 5,D學生好爛口,無論男女,女嘅重睇得出查粉底 lip gross。試過同老師有 argue ,校方報過警,有記者 tim,近年見D學生好似好左,妳問多D人好D,不竟初中生,反叛期,小心D好!

別墅

我都覺聖道迦南嘅校風唔係幾好!至少佢哋唔會排隊搭巴士,見過好多學生都打尖,你話佢,有d好少少就唔睬你,有d惡少少就問候你!而本人亦見過佢哋在本宿舍隱蔽位:偷情 x 1,隊酒 x 1,打電話俾佢哋學校,校長問我有冇認錯學校!不過之後都見佢哋派老師巡吓,之後都見唔到d問題學生!

原帖由 kidicksonki 於 10-7-14 20:15 發表

聖道以前 Band 5,D學生好爛口,無論男女,女嘅重睇得出查粉底 lip gross。試過同老師有 argue ,校方報過警,有記者 tim,近年見D學生好似好左,妳問多D人好D,不竟初中生,反叛期,小心D好! ...

珍珠宮

頭先10點左右, 7座有人BBQ。

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 bik1229 於 10-7-16 00:04 發表
頭先10點左右, 7座有人BBQ。

在屋內BBQ?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

今晚8座樓下成晚都有警車,聽講有伙記密室 BBQ !

珍珠宮

Yes. 是7座有人BBQ, 希望唔好有事啦, 唔是又多間「空」宅。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

玩完 !!!!!!!!!!!!!

珍珠宮

回覆 75# joemyt 的文章

你講真架?

大宅

慘喇!點解咁儍呀...
原帖由 joemyt 於 10-7-16 00:37 發表
玩完 !!!!!!!!!!!!!

大宅

原帖由 maggie619 於 10-7-13 08:54 發表
亞女成績應該可以揀Band 1,所以都有諗過揀基,但佢班主任話佢應該唔太適合d傳統教學嘅中學,我同老公又驚佢會太大壓力,拖低佢d成績,到時打擊咗佢嘅自信心就死喇!所以都唔知點揀好? ...

匯x唔係傳統學校,學生好多活動,早兩年重攞左匯x銀行學生商業獎(可能記錯名)lego機械人,都有學生派去日本參賽。老師大多好nice,成日同學生一齊食早餐或午飯。我都知小小,因我個仔畢左業啦!依家去左英國!

珍珠宮

都係幾悶,好無聊....
原帖由 Macusmama 於 10-7-13 12:00 發表
至於兇宅好多地方都有...我都係住左九年都OK喎,我住係第一座,好似係有幾個單位有出示...不過我唔理...咁人地都講我樓上都有事發生啦...不過我都係少理...心安咪可以揾個風 ...

珍珠宮

咁匯x難唔難入呢?要唔要寫信見呢?
原帖由 kidicksonki 於 10-7-16 09:42 發表

匯x唔係傳統學校,學生好多活動,早兩年重攞左匯x銀行學生商業獎(可能記錯名)lego機械人,都有學生派去日本參賽。老師大多好nice,成日同學生一齊食早餐或午飯。我都知小小,因我個仔畢左業啦!依家去左英國! ...

首頁
23456...67

尾頁

跳至