跳至

首頁

尾頁

複式洋房

很多人都話林XX醫生照結構係權威, 所以12 週時已book
20週到林XX醫生照結構. 個日我同老公早到少少, 見有5-6對準父母, 都預咗等. 等了一會, 護士叫我, 話到我啦, Wan XX醫生會同我照結構, , 我明明 book 林醫生wor, 護士話Wan XX醫生都識照, 都有專業資格, 小姐, 周街都有好多醫生, 我係因為林XX醫生個名先book, 所以堅持等林醫生, 護士話要等好耐wor, ok, 我等...

等了半小時多, 到我啦, 入到房上床, 繼續等...好啦, 林醫生到啦, 用了10秒度了頭, 肚及大腿圍, 佢問我: "個機好似吾清wor? 換機啦!"

問我清吾清? 點知wor, 有得換機, 當然好啦...

轉房, 林醫生好似趁機去了隔離房睇第2 個病人, 我在另外一部機間房再等, 林醫生到啦, 問我這部機是否清d, 我說是, 但其怪我一早book 照結構, 為何一早唔用部清機照?! 林醫生照照照, 所有一看, ok, ok, 我都未有清楚那是什麼器官, 佢仲講得好細聲, 老公坐我隔離都不是全聽到, 結果兩部機照完, 共用了 4'xx!!

之後在Receptionreport, 見林醫生出來跟d護士"樹"起五隻手指,好似示意5分鐘搞惦,護士"音音"笑. 佢以前讀過及做過的大學同醫院真係要多謝佢啦!(我老公都係果間大學道出呢) 不久,見林醫生快步入lift走人.

費用$1500, dvd 錄了4'xx + 6 張相+報告

好彩bb一切正常, 健康!!

不過我覺得自己仲差過睇公立, 可能平時私家的產科醫生夠細心, 我幻想所有私家醫生收了錢, 都應該細心d同解釋清楚比病人/客人,同以前做公立...

如你都book, 要有心理準備啦...照結構是給醫生看, 不是給父母呀...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

嘩 點解會咁架....千幾蚊個醫生連解釋詳細少少都唔可以??

我星期5做普通check up, 醫生都好細心咁數bb d 手指同比個胃呀, 腦呀我睇, 仲同我解釋係d 咩, 當我以為醫生想乘機做埋structure, 佢就話 "下次再照 structure我地會從新睇一次, confirm所有野"

就當我個醫生無 dr lam 咁權威啦.... 所以要慢慢睇haha

複式洋房

唉~ 我都知佢時間比較短, 但諗唔到得4,5分鐘。10分鐘都好呀....我仲book左7月中照tim.....宜家先改醫生就麻煩啦

大宅

我之前都搵左林醫生幫我抽胎水,驗唐氏,佢好好啊,好nice,我去左兩次,第一次初步檢查好thorough,第二次要等耐D,抽埋胎水,都好OK啊!

其實,Wan醫生既quali仲勁,佢差唔多係香港最top,所以好多大陸人搵佢.

大宅

吾係嘛!咁快?我去林翠苗醫生照2個月之前book,佢好好人!照左20mins好詳細解答我地既問題!
$700 + $100(DVD) and report 裡有起碼20pic,再加2張bb 4D pic 佢轉4D都轉左3次比我地睇bb樣~

複式洋房

我都係咁話
都睇左成20MINS好詳細解釋係咩部位
仲轉左好多次4D俾我地睇
要DVD都係800埋單
都PRINT左好多張4D相

原帖由 joycelung 於 10-6-29 14:26 發表
吾係嘛!咁快?我去林翠苗醫生照2個月之前book,佢好好人!照左20mins好詳細解答我地既問題!
$700 + $100(DVD) and report 裡有起碼20pic,再加2張bb 4D pic 佢轉4D都轉左3次比我地睇bb樣~ ...

大宅

樓主講既係林X行醫生啊!

大宅

我今日都去林x行到照結構, 希望佢今日唔會快快收工果隻啦, 我做完會返黎報告一下!!

大宅

今日去左dr. lam到照, 我唔覺得佢趕時間, 佢問我有無咩病, 我講左我既病歷比佢知, 佢好留心o甘聽, 之後照既時候都唔係好快o甘照完就算, 都每樣野講比我知, 到照完一round 佢叫我出去行一陣, 因為ar b 反轉左, 一陣再照過, 10mins之後叫返我入去照心臟, everything alright!

複式洋房

其實WAN醫生好勁架﹗好似話勁過林架喎~
我FAMILY有人做醫生,佢太太都係搵WAN醫生生BB架咋~同埋0個間就算你搵WAN醫生OR林醫生接生,覆診都唔係永遠只睇一個醫生架喎﹗係有時林,有時WAN咁架﹗SO FAR 我係搵WAN醫生,因為FAMILY有幾個做醫生0既,CHECK過話佢真係好好﹗我見都好多外國人搵佢地接生﹗
不過,如果接近LUNCH佢地會好趕,因為佢地都幾準時,同有時佢地一陣要做手術OR接生﹗如果晏,佢地又要去唔同醫院睇 D MAMA!
不過,最緊要你BB健健康康,唔好比佢影響到你心情啦﹗
忘記佢啦~加油﹗希望你生BB時,其他醫生比你一個愉快0既經歷啦~~~
[

首頁

尾頁

跳至