自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

招牌發黃我覺得吾會係新lor

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

Thanks for the combination, bktcc. this is service.:)
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

男爵府

不如post 張相出嚟啦!
比大家睇下..................

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

唉,我都想吵,但有用咩?她們這麼淡定,係遇唔少這類事拉,當自己唔好彩,下次唔會再幫襯拉!

水晶宮

原帖由 bbgitau 於 10-7-13 16:25 發表
唉,我都想吵,但有用咩?她們這麼淡定,係遇唔少這類事拉,當自己唔好彩,下次唔會再幫襯拉!

如果真係新貨,咁間鋪應該有採購單,
如果你有單據,可向消委會投訴la.

大宅

各位媽咪小心小心,
間鋪没有名的,它的位置在千色廣場地下54號鋪,係間賣手袋的鋪旁边.
我沒有單據,係普通時裝鋪.
同埋間鋪的衫全部沒有標價錢的.

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

水晶宮

原帖由 bbgitau 於 10-7-13 16:53 發表
各位媽咪小心小心,
間鋪没有名的,它的位置在千色廣場地下54號鋪,係間賣手袋的鋪旁边.

咁無辦法la,但我向來吾會幚襯喱類鋪頭.

伯爵府

最憎無標價錢既舖頭, 幾靚都係假.

係咪件件都係得一件呀? 估唔到香港地都有得公然賣垃圾衫, 仲要賣咁貴.

伯爵府

樓主去海關投訴啦, 可能因此捉到係一個集團都未定.

伯爵府

之前咪有位 mama 建議你換另一項貨物既. 你不如再試下同間鋪討價還價.

另外, 都係唔換既, 向千色店投訴. 如多人投訴呢間鋪, 第日千色店未必續租俾去.

原帖由 bbgitau 於 10-7-13 16:53 發表
各位媽咪小心小心,

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 rubyplk 於 10-7-13 13:22 發表
仲有, 我以前都自己開過時裝店, d衫係會自己著完再包番好拎番去賣, 唔係得我係咁!!!

唔係掛.... 我真係唔會咁做囉

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

根據樓主所描述, 呢間時裝店可以叫個名做
羊太太

唔好意思呀,樓主.
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 miffymiffy 於 10-7-13 18:11 發表

唔係掛.... 我真係唔會咁做囉

你估個個sales著舖頭d衫都係買架咩, 佢地都係著過就算, 真係靚好鍾意先會買, 緊係唔會著好耐啦!!! 都係著一次就算!!!

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

樓主你條係咩fiber content既布, 洗水布一般唔會係內袋同浪起毛粒。你指既毛粒係一粒粒 or 只係毛 (string) expose出黎?

毛粒主要係天然fiber既布出現, 而家是因磨擦而產生, 洗水較多出現係毛而不是毛粒。

如洗水布如果出現毛粒, 俾我見到我一定成批貨reject晒唔俾佢走囉。

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 anita_yps 於 10-7-13 23:50 發表
樓主你條係咩fiber content既布, 洗水布一般唔會係內袋同浪起毛粒。你指既毛粒係一粒粒 or 只係毛 (string) expose出黎?

毛粒主要係天然fiber既布出現, 而家是因磨擦而產生, 洗水較多出現係毛而不是毛粒。

如洗水 ...

即係咩??
我仔仔之前買既內褲仔著幾次就勁出毛粒, d褲仔有牌子, 都唔平, 間野只係話全棉... 其他牌子過全棉都唔會起/起得咁勁wo......

子爵府

育兒性格勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我細佬
用幾千蚊買條2手老牛
愈穿愈舊,有排冇銀
跟手賣番出去,收番2千幾

水晶宮

原帖由 包包女王 於 10-7-14 10:37 發表
我細佬
用幾千蚊買條2手老牛
愈穿愈舊,有排冇銀
跟手賣番出去,收番2千幾

仲要係牛仔褲唔可以成日洗, 洗都唔可以用鹼, 唔係d色唔靚唔直錢, 我唔會買二手, 不過我都係唔會洗貴既牛仔褲!!!

大宅

我經過今次都怕怕了,我都係幫襯了這間鋪兩次,無下次了,多謝各位媽咪俾的意見.
我想經過我今次之後,這間鋪下次都醒目了,下次會先隡走晒的毛粒先拉,因我拿返去,她都係幫我剃走晒的毛粒就算了.
各位媽咪去這幾間鋪買時,要小心小心.我見她們都係將穿過的衫褲再擺返出來賣 的.

首頁

尾頁

跳至