親子旅遊

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

原帖由 marthana 於 10-7-16 19:44 發表
我剛跟康泰去完回來,領隊幾好,導遊我就覺得麻麻。

行程很緊密,但去珊瑚島和夢幻樂園就唔夠時間。 去珊瑚島那天,記得要穿短短褲,因要 '間水' 上船。 如會暈車浪,緊記預先吃定藥,因都很大浪。

蝴蝶袋確是很平,平到你唔買唔 ...

拱係米之係珊瑚島都有得買..而且最好在這裡買呢? thanks

子爵府

記住print多幾張, 因為你每次結帳佢都會收起
我第一站去左芭堤雅central festival pattaya beach度買, 位置係foodcourt果層, 第二站係sala daeng 分店, 第三站係夢幻樂園度買, 呢處最差間舖又細又亂, 可能太多人買

原帖由 Heady 於 10-7-16 23:07 發表

THANKS A LOT

子爵府

芒果糯米飯
thong lo bts station exit 3, soi sukhumvit 55 轉角處, 最好買70銖果款, 因為有綠色斑蘭飯超好味

大宅

原帖由 marthana 於 10-7-16 19:44 發表

行程很緊密,但去珊瑚島和夢幻樂園就唔夠時間。 去珊瑚島那天,記得要穿短短褲,因要 '間水' 上船。 如會暈車浪,緊記預先吃定藥,因都很大浪。

你有無帶小孩去.行夜街帶住小孩你覺安全嗎???thank you!

子爵府

我同個朋友去, 佢帶個2歲半, 我就帶個5歲, 真係完全冇問題, 記得帶bb車去就真, 驚d團餐唔啱食, 就買定個海南雞飯, 都係40銖, 又平又好食, 我個女一口氣食晒! 夜街我地晚晚都去, 跟導遊車出, 自己行飽先番, 芭堤雅有兩間big c (24:00 關門) & lotus (23:00 關門) 好多野啱買
又有小朋友衫褲鞋襪賣, 好平呢~

原帖由 violetbb 於 10-7-16 18:18 發表

我8月6日join了康泰.你寫得好清楚.如果帶住3 歲仔仔去.有無地方好.應該去夜街都無問題

男爵府

蝴蝶袋有很多店舖, 不用心急也不要在珊瑚島買 (如有), 免帶著孩子乘快艇又要拿東西麻煩.

夜市其實 ok 的, 我覺得比在香港行女人街還安全, 但一定要講價. 由於跟團時間不是太多, 故看到合意和合價錢就要買, 不能太猶豫.

大宅

我下星期出發, 請問當地天氣如何? 曼谷是否日日落雨?

男爵府

記得帶雨傘,用來擋太陽或雨也可。 導遊說那邊經常下雨,但來得快也走得快。我去了五天,只是走那天下雨,但下得很大,不用十分鐘就水浸,要 '間水' 呢!

但其他時間都是天晴,不用擔心。

大宅

原帖由 技安 於 10-7-17 00:02 發表
我同個朋友去, 佢帶個2歲半, 我就帶個5歲, 真係完全冇問題, 記得帶bb車去就真, 驚d團餐唔啱食, 就買定個海南雞飯, 都係40銖, 又平又好食, 我個女一口氣食晒! 夜街我地晚晚都去, 跟導遊車出, 自己行飽先番, 芭堤雅有 ...

thank you a lot.不過我個仔好鍾 意行.我都不知帶不帶車好.

大宅

我都係跟康泰8月26日去曼谷,芭堤雅, 請問你住邊間酒店呢?

原帖由 技安 於 10-7-13 23:47 發表
我剛去完!
蝴蝶袋就當然係必買啦~記得上網print coupon有9折架! 最好係芭堤雅買左先, 因為曼谷要去sala daeng 果個BTS站附近先有, 屋企有老人家就要買拳師油, 蚊膏, 通鼻塞棒, 蛇粉最啱有熱痱嘅, 依家仲有埋LAVENDER ...

男爵府

在芭堤雅住 Chol Chan Hotel, 曼谷就住 Chaophaya Park Hotel.

男爵府

我都係下個星期去,啱啱check過天文台,下個星期一,二,三都有雷雨,好驚呀!~~~~~:-( :-( :-(

大宅

兩間酒店ok嗎? 間房大唔大同埋舒唔舒服呢? 另外酒店
出面有無得shopping呢? 因為我多數都係住呢兩間, 所
以想知多d呀, Thanks!

原帖由 marthana 於 10-7-17 22:49 發表
在芭堤雅住 Chol Chan Hotel, 曼谷就住 Chaophaya Park Hotel.

男爵府

原帖由 蔚晴 於 10-7-17 23:05 發表
我都係下個星期去,啱啱check過天文台,下個星期一,二,三都有雷雨,好驚呀!~~~~~:-( :-( :-(

唔使驚, 我出發前 D 天氣預告都是天天雷雨,去到並不是那回事。

男爵府

原帖由 annie1120 於 10-7-18 09:04 發表
兩間酒店ok嗎? 間房大唔大同埋舒唔舒服呢? 另外酒店
出面有無得shopping呢? 因為我多數都係住呢兩間, 所
以想知多d呀, Thanks!

要求不高都 OK 的。 芭堤雅間沖涼就爽D,有地方可以散吓步, 行吓海灘; 曼谷間酒店房就大一點,但附近沒有地方行。

大宅

畀面勳章

回覆 32# 蔚晴 的文章

你跟邊個團呀??

男爵府

康泰

子爵府

我跟EGL , 芭堤雅住EASTERN GRAND PALACE, 包車出BIG C 都係100銖, 曼谷就MIRAMAR , 如果由SIAM 番酒店兜晒路都係80銖

原帖由 annie1120 於 10-7-17 21:02 發表
我都係跟康泰8月26日去曼谷,芭堤雅, 請問你住邊間酒店呢?

男爵府

醒目開學勳章

我都係跟康泰,前日回來.旅遊車完全唔掂,又熱又侷,細女侷到嘔,

mike 可以不去,跟本唔平,

central festival pattaya breach ,反而唔錯, 如 Naraya, (記得download coupon,有9折,可用cash 比錢, coupon 是任何一張都得,是不限分店地址的)

boots :很多都特價

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

請問是否全程酒店都有洗頭水, 浴露同風筒 ?

暈船丸在香港買定嗎 ? 葯房有無一, 二粒買加, 定係要買成排 ?
生日月, 開心過

首頁
12345...11

尾頁

跳至