婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

你99都好過份.

伯爵府

好媽媽勳章

難以置信依家重有D咁既事。仔女呢D野,有冇都係天註定,盡曬人事咪算囉。同第二個生,生左邊個湊?樓主?對個小朋友來講,咁既父母...好奇怪喈。樓主99果邊,根本唔係當個孫係人,只係當佢係件叫做"傳宗接代"既物件,咁樣對個小朋友實在太唔公平啦。
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

別墅

男人無收入仲大口,如果有仔女點算?
錢養孩子很重要,負累了下一代.
想下呢D男人無責任感,(不好意思直說)日後妳日子如何過?

大宅

好媽媽勳章

你99思想咁
你老公又係咁
我係你我都會選擇離婚
咩叫一定要生到個仔姐
仔女天註定架啦

大宅

畀面勳章

原帖由 fairyfloss 於 10-7-14 00:39 發表
嘩,佢哋係咩大家族一定要有後呀?最不知所謂係你老公連收入都冇,仲想要生仔 ? 即係點呀,如果你say yes,就佢同第二個女人生,然後要你打工幫佢養? 佢全家都有病. ...

認同
8w1d - 1.68cm
11w5d - 5.15cm
13w2d - 6.3cm
17w5d - 169g
20w5d - 382g
25w5d - 798g
30w5d - 2.86lbs
35w5d - 5.11lbs
38w1d - 5.72lbs
阿 B 喺29/9/2010出世 la ^^ 2.65kg

伯爵府

樓主處境好慘...進退都唔得..
1)生bb問題即使今日傾掂左..你老公,99等人都唔會罷休...可能下個月又再提..(她們的立場好明顯.一定要bb,視乎你是否同意)
2)如果你同意找人代生bb...sorry,恕我直言,,你條路越來越難行..唉.
人自私就梗架啦...樓主現在要好好為自己謀後路了..萬般捨不得,半点不由人...
別再哭了...塞翁失馬,焉知非福...
祝福你...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我一路睇返前面d post~~~~我好火火火~~~~點解會有d 咁 白痴的 99 ka.......
如果你c6真係同29一定係上床有bb個d 啦~~~我係接受唔到自己的男人同第2個上床.....我一定choice 離婚.......

民房

唔知樓主點呢?好耐無留言啦,佢一定好傷心.

大宅

諗諗下 佢地話以經搵左個高官個女幫佢生仔....會唔會你c6其實出去偷食以經攪大左個高官個女個肚 人地老豆係高官 你c6佢地驚 咪只好作個大話扼你接受?

侯爵府

好媽媽勳章

樓主, 你去咗邊樹呀? 大家都關心你呀! 旁觀者清, 當局者迷, 睇到咁多姊妹留言, 你真係要好好為自己打算一下

大宅

唉, nicole kidman 同 tom cruise 都一齊咁耐生唔到但分開之後各自都生到. 可能是緣份. 人有幾多個十年, 你想用多少個十年令老公變或你自己死心, 如果99可以改變到你老公, 咁你重係到做什麼? 你的人生是你自己決定, 不是在你老公同99決定.

民房

Yes... I wonder how 樓主 is coping too ... 樓主!! U ok a ma ??? Pls let us know u r ok !!!

複式洋房

各位姊妹, 真係好感激同多謝你哋個關心. 我無去我99處, 我老公都無再提要我去傾, 不過我自己都可話有心理準備佢哋隨時提出, 到時我會自動棄權.

我好倦...我唔想再過住啲唔開心啲日子, 我真係好唔"寫捨得我老公, 但只要能幫到佢, 令佢壓力減到最低, 個人開心番我就願. 好老土的一句 - "只要佢開心我就開心", 我依家可理解到, 原來係真...

大家唔好再為我件事而"火"了, 我希望明天會更好.

你哋為我祝福吧!:lol:

多謝你哋!!!

伯爵府

別客氣...有事無事都多d上來傾下計啦..搵人講下總好過悶在心中..
原帖由 Badluck 於 10-7-19 23:06 發表
各位姊妹, 真係好感激同多謝你哋個關心. 我無去我99處, 我老公都無再提要我去傾, 不過我自己都可話有心理準備佢哋隨時提出, 到時我會自動棄權.

我好倦...我唔想再過住啲唔開心啲日子, 我真係好唔"寫捨得我老公, ...

伯爵府

我覺得同譚校長case差不多..
sally當年都係好傷心...
男人??唉..算吧啦...

男爵府

育兒性格勳章

別客氣啦~~
大家都係女人 ~ 緊係撐妳!!

唔開心 再上黎呻啦~~
呢度好多人聽妳呻...@@

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 Badluck 於 10-7-19 23:06 發表

我好倦...我唔想再過住啲唔開心啲日子, 我真係好唔"寫捨得我老公, ...

樓主你太偉大太好人, 仲吓吓為你C6著想, 你C6真係 bad luck 盲鬼咗, 有個咁好嘅老婆都唔識選, 實在太可憐, 太可悲

別墅

原帖由 Badluck 於 10-7-14 00:45 發表
我老公話只要係佢哋姓, 仔女已經無所謂了.

之前我哋仲試梗時, 我老公曾話過無得生就收養, 但當佢肯定我無得生後就話唔可以接受收養, 嗰一刻我真係好嬲.
...

咁你哋有無傾過, 無得生係事實, 收養小朋友佢巳經REJECTED咗, 咁佢係未要返大陸配種 OR 離婚?
佢都成40歲人, 做咩仲要做裙腳仔, 我諗你哋結咗婚都吾短時間, 無愛情都有感情啦, 生吾生到係睇緣份, 無都強求吾到, OR生個小朋友有缺憾都要生? 壓力你一定受吾會比佢少, 兩人之間要尊重, 呢個先係婚姻的承諾, 結婚宣誓都吾會包生仔啦, 你哋再溝通下, 為咗咁離婚太可惜

大宅

你好好d同老公講下,冇得生你都唔想,若果他真系要去大陸找另外一個,算拉,唔好勉強自己系個困局內面,放大家自由

你自己也不要太傷心,緣份控制唔到,分開左你都系一種解放

複式洋房

呢個男人,有免費女人預備好給他,他當然願意上去搞喇,何況又“合情合理”喔。而妳奶奶一定是想叫妳日後要養個細的,或者叫妳讓位,日後妳會更難受的,離婚也是一個可行的選擇!

首頁

尾頁

跳至