懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今晚去左葵涌廣場地下果間珊X孕婦時裝, 態度好唔掂!!! 本來想買多條褲都唔喇, 下次唔會幫襯

男爵府

原帖由 戲如人生 於 10-7-15 22:39 發表
唉.....我係佢度都買左唔少野呀
底底我買最平都要45條...仲要特價左添
點知家陣買D超大碼婆仔底底都係6蚊條
仲要著得都幾舒服喎....
氣死

可唔可以比你買6蚊條超大碼婆仔底底嘅資料我?

男爵府

H&M都好多人話cutting出奇地OK, 不過當然布就差少少

American Apparel 上網D相似係拎D鬆身衫扮大肚衫(因為同一張相分別係maternity 同正常衫出現!

孕婦褲大大話話都著一年(加埋產後)
同埋靚的褲之後著都無人睇得出係孕婦褲
其實cutting好,大肚都可以著貼身衫褲呢
中環的nine months有好多美國LA的牌子可以比較下.

男爵府

原帖由 Chrisdindin 於 10-7-24 13:02 發表
H&M都好多人話cutting出奇地OK, 不過當然布就差少少

American Apparel 上網D相似係拎D鬆身衫扮大肚衫(因為同一張相分別係maternity 同正常衫出現!

孕婦褲大大話話都著一年(加埋產後)
同埋靚的褲之後著都無人睇得 ...

YES!我都0係H&M入左唔少貨, D衫質地真係好一般,不過好多鬆身款就算唔係MATERNITY LINE孕婦都可以著,佢D牛仔褲就真係好得,我D同事成日問我:大肚可以著牛仔褲架咩,而且仲要係slim cut 0個種(其實我肥左30lbs,hip仲有40",一d都唔slim)

別墅

我都係在h&m買
上網我去過TaoBao同台灣的mami-i
其實買幾條大肚褲就ok, so far 時裝店大一個碼的直身裙已可以著到生

p.s.: 我九個月重o左十磅

男爵府

覺唔覺得如果買普通衫大一個碼著, 肚就啱, 其他位就好濶? 夏天無袖還可, 但係到冬天就好似有D古怪(我個人覺得貼身衫突個肚出黎型D, 好多外國人都係咁著

鬆身衫就襯slim cut/legging/熱褲

男爵府

我以前都唔知大肚著牛仔褲都OK
我知好多係香港住的外國媽媽就係H&M買完再去D樓上舖度搵D靚野mix & match

講開...我知宜家新設計專for大肚著的牛仔褲會彈力好D, 前邊開得特別低(比後幅大概2-3吋低), 入面仲會有可調較鬆緊的橡筋, 所以成個懷孕過程只需要一條牛仔褲就得!好多牛仔褲牌子都特別出咗maternity line!! 買開靚野的媽媽唔駛特登搵D同以前style好唔同的褲/牛仔褲

原帖由 sky_blue618 於 10-7-24 15:16 發表

YES!我都0係H&M入左唔少貨, D衫質地真係好一般,不過好多鬆身款就算唔係MATERNITY LINE孕婦都可以著,佢D牛仔褲就真係好得,我D同事成日問我:大肚可以著牛仔褲架咩,而且仲要係slim cut 0個種(其實我肥左30lbs,hip仲有 ...

男爵府

開心吸收勳章

原帖由 bbrabbit2011 於 10-7-16 20:28 發表
九龍城有一條街有好多間賣出口貨尾衫嘅鋪頭,我唔知道嗰條叫乜嘢街,但樓上嗰位jm晴佳話係獅子石道,嗰間舖頭就响呢條街近九龍城廣場那邊,同埋隔離好似有間專賣零食嘅鋪頭咁。
呢間鋪有個好處,就係免費改衭腳長短,嗰次我响媽x ...

我都有係嗰間都買,價錢合理,我買左一條長褲$98,一件衫$98,一條大肚裙$138,不過我尋日係葵涌廣場見到係正門入去就有一檔話買肥人褲、大肚褲嘅檔口,入面d legging、長褲大部份都係$100/2,好平...

禁止發言

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

原帖由 linglingapple 於 10-7-27 13:39 發表
我早幾日睇到一間公司叫FitHealth,上佢個$380減痛呼吸講座就免費送孕婦褲呀....
好似好低咁,不過我未咁快生住,又想要條褲先.....都唔知點好...

你講個間係咪係causwaye Bay? 我家姐應該join你講呢間做產後運動囉!佢地買堂做運動都有好多野送,我家姐之前join左堂,送左2條孕婦褲比佢,我家姐生完個肚都仲好大,仲好似有左4-5個月咁,好恐佈 都仲可以著條孕婦褲,死未! 我家姐話而家唔止送褲,仲有其他野揀而家,好似咩咩托腹帶、壓力襪等等…

首頁

尾頁

跳至