自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

樓主做得好好呀!

男爵府

原帖由 ssyy29 於 10-8-3 21:02 發表
你好有正義感,抵讚

可惜,我唔冷靜!
做一個c9唔係易事.

大宅

唔好唔開心啦,如果我比人影又遇到妳,我一定會好感激妳架

男爵府

原帖由 gion 於 10-8-3 22:40 發表
你真係好勇呀!
但而家好多顛人, 我憎呢d人,想捉住呢d x街既同時,都會諗下條pk會唔會有刀架 ....

我就係衝動+勁嬲,乜都唔理追住佢.

事後,我索晒氣時先諗一諗.

假如佢搵刀隊我會點,我唔知.

我只知,如果我追到上去,我會飛扑上佢到,

"琴"住佢後面,噬佢後頸!

做一個c9唔係易事.

男爵府

原帖由 mandy108 於 10-8-3 23:01 發表
有無同保安講呀?可能有閉路電視影到個死肥仔個樣

我聽日會打去問.

當時追到成隻狗咁,索晒條call我老公.

好唔好報警.我一味追,唔知佢咩樣.

佢咩衣著,身型就知.

最好果個小姐,自己報案,佢同果個人有eye contact.
做一個c9唔係易事.

男爵府

原帖由 wxxyxn 於 10-8-3 23:06 發表
唔好唔開心啦,如果我比人影又遇到妳,我一定會好感激妳架

我唔需要感激.

女人不能啞忍,縱容.

如果我真係追到果個人,咬佢後頸/喉嚨,

我會唔會有刑事?
做一個c9唔係易事.

大宅

唔好咁興啦. 好勇呀 ,自已都要注意安全.

男爵府

原帖由 3071 於 10-8-3 23:18 發表
唔好咁興啦. 好勇呀 ,自已都要注意安全.

無辦法唔興!!

我以前畀人非禮,無人幫.

我係好eager有人當時幫一幫我,但係無.

我好無助,唔夠膽出聲.

明明係對方唔岩,點解我要啞忍?!
做一個c9唔係易事.

大宅

樓主
好勇!有正義感!
n個讚!

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

就算搵到個女仔, 佢都未必肯做證人, 證明自己俾人偷影啦。佢好似十下十下咁, 仲係度睇戲, 一d都唔care既。

男爵府

原帖由 anita_yps 於 10-8-3 23:39 發表
就算搵到個女仔, 佢都未必肯做證人, 證明自己俾人偷影啦。佢好似十下十下咁, 仲係度睇戲, 一d都唔care既。

佢驚,我明白.我捉住佢隻手,想一齊追.

佢應該唔需耍驚,因為有人幫.

佢企左係到,唔追.果下我好氣結.
做一個c9唔係易事.

子爵府

我都認同, 女士受過呢D會頂住在心好耐, 我好細個細路女時都比人摸過, 但得10歲8歲唔敢出聲, 但到而家都仲係好記得當時情況, 所以我見到都會出手
樓主, 唔駛興, 呢個世界仲有大把呢D賤人, 等住正義既人去拯救

原帖由 nicolwong 於 10-8-3 23:22 發表

無辦法唔興!!

我以前畀人非禮,無人幫.

我係好eager有人當時幫一幫我,但係無.

我好無助,唔夠膽出聲.

明明係對方唔岩,點解我要啞忍?!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

樓主

追到扯晒氣都捉唔到個衰人

男爵府

原帖由 nc2000 於 10-8-4 00:04 發表
我都認同, 女士受過呢D會頂住在心好耐, 我好細個細路女時都比人摸過, 但得10歲8歲唔敢出聲, 但到而家都仲係好記得當時情況, 所以我見到都會出手
樓主, 唔駛興, 呢個世界仲有大把呢D賤人, 等住正義 ...

畀我再見到呢類事情發生,我唔會再衝動.

但我應該點做,先引來大家既幫忙???
做一個c9唔係易事.

男爵府

原帖由 kylie10 於 10-8-4 00:11 發表
樓主

追到扯晒氣都捉唔到個衰人

只因我前面出現左2位太太,其中一位抱住小朋友.

我差D撞埋落去,佢地都嚇親.

我果下好無品,係佢地面前"妖"左一句.

就咁落後左,追到分X位,無埋影.

做一個c9唔係易事.

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

新城市d食蕉癈架!!!
我幾年前係G2XXX對出搭緊電梯都差唔多到頂,見到有個男人左ZIP右ZIP咁行上黎,跟手聽到後面有把女人聲嗌:個男人搶左我個手袋啞~當個男人經過幾個人行到我身邊,我就一手扯實佢件衫唔俾佢走,成個過程都十幾廿秒,始終佢係男人好鬼大力,佢係咁FING我就左搖右擺...當時有幾十人圍觀,好彩最後都有2個男仔過黎幫手捉實個賊,我地3個人+事主等左成15分鐘d食蕉先黎到咋!

男爵府

原帖由 carcar2010 於 10-8-4 00:20 發表
新城市d食蕉癈架!!!
我幾年前係G2XXX對出搭緊電梯都差唔多到頂,見到有個男人左ZIP右ZIP咁行上黎,跟手聽到後面有把女人聲嗌:個男人搶左我個手袋啞~當個男人經過幾個人行到我身邊,我就一手扯實佢件衫唔俾佢走,成個過 ...

係好無奈.

應該會有職員見到2個人係到跑緊,

應該會聽後面個小姐(我)係到大叫.

應該山手幫助.

你,總算有人幫.

我都未諗,畀我追到,又點捉佢.

只知唔畀佢走,唔好畀佢delete相,叫救命,警察.
做一個c9唔係易事.

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 nicolwong 於 10-8-4 00:04 發表

佢驚,我明白.我捉住佢隻手,想一齊追.

佢應該唔需耍驚,因為有人幫.

佢企左係到,唔追.果下我好氣結.

我絕對明白你為咩咁慶!

有次搭75x巴士好多人,我當時企係司機位後面入少少,正面就對住一排坐位,見到個大叔撓埋雙手咁瞓覺,無意中睇到佢用手背掃緊隔離學生妹個胸邊,再望下個女仔好明顯係知俾人非禮緊(雖然對眼都係瞌埋,但周身唔自在咁縮&眼皮郁郁下),女仔縮開d大叔隻手又識掃入d!我咪拍個大叔再指住佢話:你隻手做咩係咁掃人個胸呀? 個大叔當然扮如夢初醒話無啦!
我同個女仔講:你係咪掂到你個胸呀?係嘅話我就報警,我幫你做証人.
個女仔唔知係咪怕事答我:無啞!
我真係嬲到想死!!!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 nicolwong 於 10-8-3 18:56 發表
如果搭電梯有個人係你後面隔一個人位,

同你講:"小姐!你畀人影裙低呀!"

你會點做?

係唔係企埋一邊讓路畀個影你裙祗既人

大模大樣咁走?

今日(2010/08/03) 大約下午5點時,

我係樓下巴士站搭電梯上新城市廣場.

見 ...
你好勇呀 !

呢d死變態佬, 我會第一時間用手機影低佢個賤樣先

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

男爵府

原帖由 carcar2010 於 10-8-4 00:35 發表

我絕對明白你為咩咁慶!

有次搭75x巴士好多人,我當時企係司機位後面入少少,正面就對住一排坐位,見到個大叔撓埋雙手咁瞓覺,無意中睇到佢用手背掃緊隔離學生妹個胸邊,再望下個女仔好明顯係知俾人非禮緊(雖然對眼都係 ...

頂!!!點解要怕事!??

有人撐,怕咩呀?!

我地下次應該錄底先.
做一個c9唔係易事.

首頁

尾頁

跳至