夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前我有意無意的看過老公send比女性同事的 sms
看過他們說我不是的留言,看過他們幫我改的花名
好多網友都叫我不要再看,我就是不聽。
我也因為越知越多,情緒很差,要看精神科,也要食藥。雖然他們沒有越軌,但我就肯定他們是站在同一陣線來對付我的,我也認為老公覺得 '她' 比我好。

事隔半年,我不再偷看了,老公也換了i phone
可是我常常 '仍' 住他們會剛我壞話,
'仍'住老公 還是常常 send sms比那女人
'仍' 著老公把她和我 比較

真的後悔
如果當時沒看過他們的sms,我會容易d 跟老公從新開始。
早兩日 ,我問老公,點解唔 kiss我,唔 同我親熱
他說,覺得係適當時候就會喇。

我再說,我們好耐 無 襯熱過喇
他居然說,你有無睇下你自己呀,之前皮膚唔好,情緒又唔好。成日只係諗著攬攬錫錫。
-------------------------------------------------

8月 17日

今日我淪陷了

今晚約了2個好友食飯,我第一次在朋友面前說出我的事。我好不容易在好友的支持下,下定決心從新振作。計劃做運動,買了防晒用品,買了些面膜 .....決定要執好自己先

可是,回家了,家裡無人
打電話比老公,原來他帶了2個小朋友去朋友家玩。問是哪個朋友,他說是 A。
小朋友回家,我悄悄問小朋友去了哪,小朋友和盤托出。原來真是 B !!!!!!!!!!!!!

為什麼要騙我 ?他一定說怕我嬲。
我還以為我們的關係已經漸入佳境
我還以為他對我已經無芥蒂,原來仍舊!!!!

好痛,好沮喪
點解在這個時候再次出現打擊?

禁止訪問

大宅

對的
我也想愛下自己
我也曾 去買下衫,試下化粧,都係唔ok,唔好睇
現在努力減肥中,我已經食好少野,但都係咁肥

你那句 "放開才可得到更多" 說得好
我會好好緊記
我都不打算再香老公提及那女人和之前的事了
一提起,他就說煩
唔放開都唔得

所以真係唔好知太多,我現在唯有試下唔可形著

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實你同你丈夫而家D關係係點?睇你寫出黎既野,有時覺得佢好愛你同為你設想,有時又覺得佢同你好疏離,其實一直都係睇你寫,全部都係你內心的感受,所以真的很難下定論!個人覺得你思想好複雜,在這一刻你對自己已失去信心甚至去到自卑,所以有好多負面思想不停影响你自己,內心不停打仗,咁你會好辛苦的,不如這一刻你問問自己,你愛自己嗎?如愛,不要讓自己去到一個無法自拔的地步!

大宅

原帖由 chair 於 10-8-15 17:53 發表
對的
我也想愛下自己
我也曾 去買下衫,試下化粧,都係唔ok,唔好睇
現在努力減肥中,我已經食好少野,但都係咁肥

你那句 "放開才可得到更多" 說得好
我會好好緊記
我都不打算再香老公提及那女人和之前的事了
一提起,他就說煩 ...

有時肥係因為內分秘,如真的想減肥,不如做吓運動,個人分享,我每日都會去行山,初初都好攰,但原來做運動身體會制造一些叫:安多芬(唔知有無記錯,如有請改正。)這些安多芬會令自己快樂的。又可以減肥,又可以快樂些,一舉兩得。

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我從來唔會check佢,做個"曚婆"快樂得多~

男爵府

明知道check左自己會唔開心!
所以我唔會去check!

大宅

小虎,各位網友

今日我淪陷了

今晚約了2個好友食飯,我第一次在朋友面前說出我的事。我好不容易在好友的支持下,下定決心從新振作。計劃做運動,買了防晒用品,買了些面膜 .....決定要執好自己先

可是,回家了,家裡無人
打電話比老公,原來他帶了2個小朋友去朋友家玩。問是哪個朋友,他說是 A。
小朋友回家,我悄悄問小朋友去了哪,小朋友和盤托出。原來真是 B !!!!!!!!!!!!!

為什麼要騙我 ?他一定說怕我嬲。
我還以為我們的關係已經漸入佳境
我還以為他對我已經無芥蒂,原來仍舊!!!!

好痛,好沮喪
點解在這個時候再次出現打擊?

大宅

B是不是就是那女人?
原帖由 chair 於 10-8-18 00:19 發表
小虎,各位網友

今日我淪陷了

可是,回家了,家裡無人
打電話 ...

大宅

唔好咁灰,執靚自己~~加油!

大宅

blythe_kiss

我真係好想執靚自己,但三十多年都係胖胖的
無點打理過
現在實在無從入手

大宅

對,就是那女人。

原帖由 kellybaby 於 10-8-18 02:10 發表
B是不是就是那女人?

複式洋房

我從少也是胖胖的,而且唔高得153CM左右,以前對自己真係好冇自信,我而家老公仲要係6舊腹肌,經常運動0既大隻仔,係大隻唔係超瘦0個D,個個都話佢超FIT﹗
初時拍拖都好冇自信,之後結婚,再到有左,慢慢生時已經去到167磅﹗生完真係肥到死﹗冇信心到......好唔開心﹗會發脾氣﹗
但係我真係好努力做運動,唔好唔食野,反而一定要食,只係食得清D,唔係之後會好易肥同減得唔開心﹗我成日話減要減得開心先可以持久﹗而家我仲輕過做女0個陣,體能又FIT,易買衫,信心好好﹗瘦過生時40-50磅,我冇食藥減架﹗但時間一定會耐,但效果一定比食藥好同持久﹗雖然睇磅數仲係重,但因為好多都係肌肉(肌肉係會重D架﹗),所以睇落係唔肥0既,重有線條~而家有時食好多都唔肥,因為有肌肉幫我消好多卡路里,即使行路都會消得比冇肌肉0既人多﹗
有時唔止為人地去做,當係為自己﹗什至到時你好FIT好有自信,驚0個個係佢﹗加油﹗
減肥我好有心得,而個個都話我真係瘦左好多,仲瘦過中學0個陣,D朋友都好驚訝﹗不過,前提係你有幾大0既決心,同堅持﹗加油﹗加油﹗為左自己,為左健康,為左婚姻﹗努力呀﹗
[

大宅

謝謝你的心得,我 一直都係152 cm/ 56 kg
真係要做下運動先得

我現在的想法是,減肥是需要的
婚姻,如果他仍愛我,我也許會留下
如果他已經變了,即使他有無第三者都好
我會等機會離開
真係好想知道他點諗

大宅

醒目開學勳章

原帖由 chair 於 10-8-18 07:44 發表
真係要做下運動先得

我會等機會離開
真係好想知道他點諗 ...

減下肥,扮下靚.
KEEP住自己有D自信,
講真兩公婆相處耐左,就是欠缺新鮮感啦!
得閒買多兩件靚靚睡衣,
比番D新鮮感佢囉!

同埋你而家無乜寄託,太多時間,
所以先會成日想CHECK住佢..
你試下搵D野學下,總之改變下自己,
睇下得唔得!

大宅

原帖由 chair 於 10-8-18 07:44 發表
真係要做下運動先得

我會等機會離開
真係好想知道他點諗 ...

有無直接問佢?就算真係知道佢點答,都要問,要讓佢知道你在乎佢與家庭,唔希望丈夫對自己講大話,無論佢有咩原因,夫妻之間基本上都不可存在謊言。但講時要保持情緒穩定,不要讓他找借口。如果仍然無信心同佢正面傾,寫信比佢,將自己想的、對將來的計劃一切一切,什至乎你是非常介意他與B 的關係....等等。如果佢仍在乎你,我相信佢是明白的。加油!

複式洋房

其實肥肥地有肥肥地的靚! 唔一定要瘦或好fit才靚. 我見好多肥肥地的女人個樣都靚.

如要改頭換面來個大革新, 首先攪塊臉先, 攪好D皮膚, 因為皮膚靚樣就自然靚D,人也有自信及有推動力去减肥, 其實152cm/56kg都唔係好肥, 因為重要睇骨大定骨細人, 我有 160cm/128lb, 人是骨大的, 我都覺得自己fit, 其他人都話我唔係肥, 現在我唔會念减肥, 但耍keep住這個身形, 所以我每星期做一至ニ次運動, 每次約一小時. 女人年紀漸長, 不能太瘦因皮膚會看上去沒那麼胞滿, 會覺老D.

努力呀! 支持!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

嘩...你好叻呀,可唔可以分享下你點減架??THX
原帖由 bebemui 於 10-8-18 07:33 發表
我從少也是胖胖的,而且唔高得153CM左右,以前對自己真係好冇自信,我而家老公仲要係6舊腹肌,經常運動0既大隻仔,係大隻唔係超瘦0個D,個個都話佢超FIT﹗
初時拍拖都好冇自信,之後結婚,再到有左,慢慢生時已經去到167磅﹗生完真係肥到死 ...
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 ChammyMAMA 於 10-8-18 09:31 發表
嘩...你好叻呀,可唔可以分享下你點減架??THX

我都想知!!

男爵府

好媽媽勳章

我都覺得應該直接同你老公傾下~

你話佢一定話怕你嬲...
咁怕你嬲就直情唔好同b有任何關係啊~
又或者就今次件事黎講,唔好去b度呀~
你同佢講話,"你對我講大話我仲嬲呀"
兩夫妻要坦誠對待架ma
有咩都開心見誠講...

你既post我之前都有睇開...
其實,如果調返轉係你同第2個男人講佢是非,改佢花名呢?佢受到嗎??(呢樣野唔好面對面拎出黎講,好易反面嘈起上黎,呢樣野可以寫信/send email俾佢講...等佢有時間同空間去思考一下)

首頁

尾頁

跳至