論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日我老公晚上好地地在書房做嘢,冷不防佢出廳抖下時,阿工人姐姐就同阿SIR講,SIR,我好熱
呀,我而家去書房瞓...咁,我老公今晚局住要去廳做嘢,書房就俾阿姐姐用左來開住冷氣瞓覺喇!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

原帖由 MrsBunBun 於 10-8-27 00:33 發表
今日我老公晚上好地地在書房做嘢,冷不防佢出廳抖下時,阿工人姐姐就同阿SIR講,SIR,我好熱
呀,我而家去書房瞓...咁,我老公今晚局住要去廳做嘢,書房就俾阿姐姐用左來開住冷氣瞓覺喇! ...

嘩!咁寸? 乜態度? 我會話Sir要做野, 你嫌熱, 你房有風扇. 我係唔比. 話我克薄都係咁話.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

吓 ~ 咁都得? mouth:

大宅

姐姐本來訓邊嫁? 佢有冇自己地方? 冇風扇???

我工人同個女一間房 (子母床) 但佢都唔會開冷氣, 佢都係頂唔住咁凍, 我反而要提佢開一陣, 等間房涼左先息.

大宅

阿姐係有自己的工人房,有風扇,間房係全房最冬暖夏涼的東南方囉!

原帖由 dlmcdlcl 於 10-8-27 01:25 發表
姐姐本來訓邊嫁? 佢有冇自己地方? 冇風扇???

我工人同個女一間房 (子母床) 但佢都唔會開冷氣, 佢都係頂唔住咁凍, 我反而要提佢開一陣, 等間房涼左先息. ...

男爵府

樓主嫁得好,
令尊夫脾氣真真好

男爵府

哈哈哈~~~
開頭睇以為你工人話: sir, 我好熱呀~~~
跟住除衫 tim~~~

樓主, 同佢講無下次
如果再係咁, 要佢以後瞓廳~~

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

根本唔需要讓佢喎...

別墅

冷氣唔平架......而家樣樣加價.....

同佢講 : "熱? 菲律賓/印尼仲熱啦.....我怕你有一日返歸時唔適應, 你都係留係廳度啦, 開風扇開窗夠啦, 而且阿SIR要做嘢, 尋日阿SIR好唔高興."

(叫你老公合作, 唔好同佢講嘢(除咗要佢做嘢), 如果工人問佢嘢, 叫你老公同佢講 "你問阿MUM啦" 因為好多工人博個SIR唔好意思SAY NO, 而家我工人唔再問我老公嘢, 因為知佢唔理)

首頁

尾頁

跳至