跳至

首頁

尾頁

別墅

我個b 要抱住先訓到….. 自己系床度就幾眼訓都吾肯訓... D大左重左吾知點算

大宅

me 2...mouth:

大宅

唔駛呀, 放佢落床, 就算佢眼仔碌碌, 都會自己靜靜地咁玩, 玩到瞓著, 奶咀都唔駛用, 不過佢有時會食拳頭, 食到好大聲

大宅

原帖由 小田心 於 10-8-28 22:59 發表
唔駛呀, 放佢落床, 就算佢眼仔碌碌, 都會自己靜靜地咁玩, 玩到瞓著, 奶咀都唔駛用, 不過佢有時會食拳頭, 食到好大聲

你bb真係易湊, 好少肯自己瞓, 真係羨慕你!

大宅

好媽媽勳章

我bb同你bb一樣,,,但唔係食拳頭,,係食手指公

別墅

我個小b唔係食拳頭,又唔係手指公,係手腕,有時食到件衫邊都濕晒,哈哈。

原帖由 kokoalex 於 10-8-29 11:37 發表

複式洋房

我個B同你嗰個差唔多, 不過佢玩到眼瞓就會叫你俾奶咀(因為我唔俾佢食手)

大宅

我囡囡都唔多受暗...除非抱住佢一直訓到腍晒...
如果唔係唸住佢一訓著就放低係唔work
佢會扭眼訓,食奶咀一陣就會訓著..訓腍就會吐出黎

子爵府

好羨慕你哋唔駛抱 bb um 訓 , 我個囡慣咗要抱訓 , 好少肯自己訓

不過想開始慢慢改變佢呢個壞習慣 , 大家有咩方法 ??

別墅

我個b 成日下奶嘴就會左出來,跟住又喊過都好難成功訓得著

大宅

起初我個女都係冇3AM都唔訓...食奶咀都係咁吐出黎...
可能因為我地大人都未訓佢唔訓
之後熄燈要佢訓,如果我地未訓就用張被冚仔張床仔等佢黑and睇我地唔到
而家好常熄燈/冚住就訓著左

複式洋房

專家就話要喺佢有睡意但清醒嘅時候放佢落床, 等佢自己瞓, 不過好難做到...

或者試吓慢慢減少抱嘅時間, 同埋放佢落床前同佢講 "要自己瞓喇" 再俾奶咀佢同輕輕力拍吓佢, 等佢自己你仲係附近, 睇吓過幾日會唔會好D~

原帖由 Rachel-mi 於 10-8-30 14:13 發表
好羨慕你哋唔駛抱 bb um 訓 , 我個囡慣咗要抱訓 , 好少肯自己訓

子爵府

原帖由 Conbei 於 10-8-30 16:07 發表
專家就話要喺佢有睡意但清醒嘅時候放佢落床, 等佢自己瞓, 不過好難做到...

或者試吓慢慢減少抱嘅時間, 同埋放佢落床前同佢講 "要自己瞓喇" 再俾奶咀佢同輕輕力拍吓佢, 等佢自己你仲係附近, 睇吓過幾日會唔會好D~

...

其實都慢慢試緊 , 一時得一時唔得囉, 但唔得居多 ,,,,,,,

我都知抱訓係唔好 , 唉 , 鬼叫佢細細個時 , 成日一放低就嘔奶咩 ......... 就係咁抱慣咗囉 ~

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Rachel-mi 於 2010-8-30 04:51 PM 發表

其實都慢慢試緊 , 一時得一時唔得囉, 但唔得居多 ,,,,,,,

我都知抱訓係唔好 , 唉 , 鬼叫佢細細個時 , 成日一放低就嘔奶咩 ......... 就係咁抱慣咗囉 ~ ...

同你bb一樣細細個時成日一放低就嘔奶...e+抱慣咗....bb e+15磅抱到手又痛腰又痛>_<~

男爵府

原帖由 spaghetti915 於 10-8-30 22:12 發表

同你bb一樣細細個時成日一放低就嘔奶...e+抱慣咗....bb e+15磅抱到手又痛腰又痛>_

我果個都係呀, 佢食完奶好易就吐奶, 所以我要抱佢耐d先可以放低佢訓, 通常抱抱下就訓左......而家仲衰, 係要我抱佢先肯訓, 爸爸抱就唔肯訓......

大宅

佢有時會玩玩下突然間喊, 又或者瞓醒會喊, 只不過食完奶放落床, 又真係好少會喊, 我以為佢係抱夠 (通常食奶 + 掃風都起碼1hr), 好滿足, 心情好, 所以唔喊咋

原帖由 CHF1231 於 10-8-29 11:28 發表

你bb真係易湊, 好少肯自己瞓, 真係羨慕你!

大宅

taste唔同

原帖由 kokoalex 於 10-8-29 11:37 發表

大宅

咁有型既

原帖由 班戟小子 於 10-8-30 10:53 發表
我個小b唔係食拳頭,又唔係手指公,係手腕,有時食到件衫邊都濕晒,哈哈。

大宅

好難唔俾佢食手呀......

原帖由 Conbei 於 10-8-30 11:34 發表
我個B同你嗰個差唔多, 不過佢玩到眼瞓就會叫你俾奶咀(因為我唔俾佢食手)

大宅

一字記之曰: 狠心~

真係要好忍得, 唔單只要忍到阿b既喊聲, 仲要忍到人地既目光同說話, 我都受盡千夫所指

原帖由 Rachel-mi 於 10-8-30 14:13 發表

首頁

尾頁

跳至