跳至

首頁

尾頁

大宅

你地搵左邊個醫生呀? 諗住幾時去交deposit呀?

我今日啱啱13w, 搵左Dr. Yu接生, 已book左位, 姑娘叫我check完OSCAR無問題就好去交deposit, 佢話d床位好full喎... 但結構都未照, 而家交會唔會早左d 我上一胎成27~8週至交都冇問題架喎...
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
你若決定要做最尾一名絕對允許
人生這可怕的染缸有所有污垢要面對
人轉眼將會大個女

大宅

我睇DR.LO, 佢話要快D交DEPOSIT, 如果唔係會好FULL喎. 但D姑娘就話唔駛急, 照完結構先比都唔遲. 你上一胎都在仁安生嗎? 用咗幾錢呀?

原帖由 maggie_chung 於 10-8-29 13:37 發表
你地搵左邊個醫生呀? 諗住幾時去交deposit呀?

我今日啱啱13w, 搵左Dr. Yu接生, 已book左位, 姑娘叫我check完OSCAR無問題就好去交deposit, 佢話d床位好full喎... 但結構都未照, 而家交會唔會早左d 我上一 ...

複式洋房

我仲考慮中呀....我搵dr霍詠儀 , 佢就叫我照左結構先比留位費喎 ,佢話可以幫我先口頭留位喎.......我book 左12 oct(20wk) 照結構 , 如果係到時就要比留位費啦....

複式洋房

我都想知呀 , 你上次埋單幾錢 ??

大宅

我上一胎係過咗預產期去催生,但試產唔成功要緊急開刀。醫生費$15000,埋單要$47xxx。
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

複式洋房

我諗順產 , 唔知4萬頭 ,o 唔ok 呢........
我諗住下次產檢都問下dr fok , 我係2月媽媽度見到 , 有好多人都比左deposit 啦

大宅

我都係見到啲2月媽媽開始交,搞到自己都有啲擔心…
我都未問醫生今次收幾多?唔知第二胎有冇"電視框"呢?hoho…
其實我當年08年個醫院package同今年比只係加咗$1000,所以如果順產的話,我估$40000都可以埋單架喇…
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

大宅

我都諗住係仁安開刀生, 不過好似好貴呀! 咁大約要預幾錢? 我仲未見醫生, 所以唔知有無期同個預算.

大宅

你可以去呢度睇睇...
http://www.union.org/new/tc_chi/charges/files/maternity_package_c.pdf

開刀埋單 = Package價 + 醫生費 + 麻醉師費 + 兒科醫生費

原帖由 tongtongwhite 於 10-8-30 19:58 發表
我都諗住係仁安開刀生, 不過好似好貴呀! 咁大約要預幾錢? 我仲未見醫生, 所以唔知有無期同個預算.
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

大宅

我都係搵DR. LO 呀!13WK 交左deposit了, 上一胎08年11月都係搵dr. lo 開刀生, 我都係見11年2月好多mami都交晒按金, 我都有d擔心, 事關如果我開刀, 應該都係2月尾既日子, 都係早d交安心d

大宅

我都係搵余醫生, 今次第二胎, 上次都係搵佢. 唔知佢而家幾多錢, 都未問佢.

別墅

係咪join package 抵D呢? 仁安順產4日3夜 - 我見其他醫院3日2夜package, 其實要住4日嗎?

大宅

我上一胎都係搵DR YU, 所以今次都係!! 姑娘話床位好FULL, 要我下次交訂金1萬呀!! 上次我開刀, 出院埋數要5萬6呀, 佢哋又話呀仔個心跳多咗一下, 要CHECK東, CHECK 西, 但到出院時又話無事, 係咪"SIDE"錢呀!! 但母子平安就算啦!! 上星期姑娘話: DR YU 收費加咗價, 由萬5加到萬8呀, 而麻師費就係E生費的3分之1, 都加咗好多呀!!

大宅

原帖由 ahmo313 於 10-9-1 17:59 發表
我上一胎都係搵DR YU, 所以今次都係!! 姑娘話床位好FULL, 要我下次交訂金1萬呀!! 上次我開刀, 出院埋數要5萬6呀, 佢哋又話呀仔個心跳多咗一下, 要CHECK東, CHECK 西, 但到出院時又話無事, 係咪"SIDE"錢呀!! 但母子平 ...

咁快要交訂啦..上次d姑娘話可以照完結構先, 等我聽日照oscar順便問下先.
唔知我有無記錯, 三年前dr yu好似收$12000, 而家貴左咁多, 唔知第二胎有無友情價呢?

大宅

DR. YU 加到$18000 , 唔知DR. LO 幾$ TIM, 08年$13000, 今次都未問

大宅

我問過了, DR.LO 收HK 15,000 呀. TWINS就HK 20,000.

原帖由 ptu 於 10-9-1 22:49 發表
DR. YU 加到$18000 , 唔知DR. LO 幾$ TIM, 08年$13000, 今次都未問

大宅

yi...咁twins 抵d wor..haha

大宅

今日姑娘打嚟,話仁安出年3月又加價!順產套餐不變,但開刀就加$1000…
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

複式洋房

係呀 , 我都收到仁安電話.....佢地好似成日加價禁嘅....
btw ,我已經決定左係仁安生啦 , 叫左醫生留位啦 , 佢叫我照埋結構要比deposit 啦

複式洋房

我上星期六 (sep 11)己經比左deposit. 3月confirm 加價, 順產唔加, 開刀加$1000。請問join package係咪抵D?

原帖由 ykm2010 於 10-9-14 10:09 發表
係呀 , 我都收到仁安電話.....佢地好似成日加價禁嘅....
btw ,我已經決定左係仁安生啦 , 叫左醫生留位啦 , 佢叫我照埋結構要比deposit 啦

首頁

尾頁

跳至