嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

你每日飲幾多? 我現在給佢飲30ml. 但佢寒底, 所以有時肚痛就會飲少左.

原帖由 SiuBay 於 10-10-15 13:34 發表

我個仔仲飲緊 Xango, but 我係美國訂左幾支 Tahiti Trader Mangosteen Max...飲埋屋企既 Xango, 會轉啦...阿仔而家好左 7-8成....個面仔好滑...Sure 我覺得係山竹汁既功效, 以前有2.5年時間, 不斷試左好多好多方法 ...

男爵府

原帖由 soeries 於 10-10-16 23:44 發表
你每日飲幾多? 我現在給佢飲30ml. 但佢寒底, 所以有時肚痛就會飲少左.

我阿b岩岩3歲, 我早晚比一次佢飲, 每次30ml, total 60ml/day...另外夜晚會用山竹汁搽面同其它較差既地方...如果怕寒既, 你加幾滴薑汁, 或者盡量食熱性食物平衡番...

大宅

咁我可能真係俾少左, 但因為我按體重, 佢輕磅, 所以俾少, 咁我試下俾多少少佢, 睇下會唔會好0的.

原帖由 SiuBay 於 10-10-18 09:22 發表

我阿b岩岩3歲, 我早晚比一次佢飲, 每次30ml, total 60ml/day...另外夜晚會用山竹汁搽面同其它較差既地方...如果怕寒既, 你加幾滴薑汁, 或者盡量食熱性食物平衡番... ...

大宅

回覆 64# catmom29 的文章

Hi, 其實我睇左呢個topic 好耐. 亦因為甘, 我都去買山竹汁俾我仔飲, 只係店主話山竹比較寒, 唔岩小朋友, 佢介紹左另一隻果汁, 都有山竹, 不過mix左其他.

唔知係咪真係有效, 仔仔飲左之後, 仍有濕疹, 但係紅既情度好左, 唔會好紅好紅, 不過一樣甘"很". 所以都想俾佢試下純山竹汁, 有冇試過"life time" 呢個牌子 ? thanks

首頁

尾頁

跳至