親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位媽咪,
請問有冇人試過過年既時候帶小朋友去韓國 ? 我個仔 6歲, 個女4歲, 唔知佢地頂唔頂得順零晨機, 同埋咁凍既天氣. 我個仔話好想玩雪, 所以選韓國, 我打算跟團. Thank you

大宅

原帖由 WChan 於 10-9-16 12:20 發表
無問題, 其實唔係想像中咁凍, 最緊要準備好足夠衣服, SNOW BOOTS, 小朋友一定會覺得好好玩.

我果年去HIGH ONE滑雪場, VERY GOOD. 因為冬天關係, 所以我無揀零晨機, 免得唔夠瞓, 病左仲玩得唔開心. ...

你果年係咪跟團 ? 跟邊間同有咩行程係小朋友最開心既呢 ? 你小朋友有冇著雪褸 ? 雪鞋又係邊樹買 ? 唔好意思, 咁多問題.

大宅

原帖由 WChan 於 10-9-16 20:47 發表
我果年跟永安, 當地導遊本身滑雪好叻, 佢做埋教練教我地滑雪. 我地一共有3日係滑雪場, 所以我地自備左雪褸, snow boots, 呢d全部係戶外城都有得買. 當然亦可以係當地租.

我小朋友最開心係滑雪同玩雪, 所以一定要 ...

唔該晒 ! 另外,在Seoul 會唔會有雪 ? 同埋地下會唔會好濕好滑 ?

大宅

原帖由 mandy_lee 於 10-9-21 10:15 發表

我剛2 月新年去完跟團, 黎緊 12 月xmas 自由行啊.
小朋友滑雪其實比半日時間佢地玩已經有多啦 . 我女10 歲玩半日已經死死下 . 最緊要買齊滑雪用品, 如果join 團佢會問你坐不坐車上山 , 可能導遊sales 呢d 車票有c ...

Hi Mandy,
你參加邊間 ? 初幾出發同幾錢團費 ? 食住 o 唔 ok ? 係咪夜機 ? Thank you.

大宅

原帖由 yp26 於 10-9-22 13:16 發表

我都係林住新年跟團去韓國..我仔仔3歲時去過一次, 都係搭零晨機..上機無耐就訓左啦.. 不過就唔係訓得好好..同身旭...仇年我仔4.5再去..因為佢詰想去玩雪..你林住幾時出發..報邊間 ??我上次跟新華好好...今年都可能 ...

我諗住初四五出發, 都未諗報邊間, 最緊要行程唔太趕同埋啱小朋友, 如果搵到早機就最好. 到時大家再交流一下行程.

大宅

原帖由 mandy_lee 於 10-9-22 13:20 發表

sunfxxx - 講來又長編本來是join 上年xmas 點知等好耐都未成團,咁佢比我退$ 但咁q 個日佢出咗新年plan, 我都算係最早報名個個, 幾平下初三出發4.6K 不包tax, 原本xmas 我報個團是under 3K. 唉想去米照報. 佢地可以 ...

睇來新x 真係幾平 wor, 初三係 peak season, 都係4.6K. 食住得唔得 ?

大宅

原帖由 szeszelo 於 10-10-10 23:42 發表

如果出左資料,到時大家一齊格下價..睇下邊到好d..可一齊報,唔洗等佢地頭時話唔夠人數又加錢轉第2個團

我而家諗緊日本同泰國都出事, 唔知會唔會個個都搶去韓國, 我琴日都問左新華, 佢話最快 12月頭出新年價

大宅

原帖由 yp26 於 10-10-15 13:14 發表

係呀..咁就多數都成行..不過上年我就,...一早報左 11月中報..到1月話唔成行..因為無機位...要轉團....好煩...

邊間呀 ?

首頁

尾頁

跳至