跳至

首頁

尾頁

大宅

今日面試啦,你女女無乜大礙嘛?

原帖由 rainrain613 於 10-10-14 20:18 發表

我也是不知考什麼?
但呀女今天放學也開始流鼻水,真擔心

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 noella 於 10-10-15 08:26 發表
今日面試啦,你女女無乜大礙嘛?

還流緊鼻水,希望快D好喇.
現在只是隨緣喇~

大宅

yes...因間見啦。。(雖然未見過你同不知你是誰。。嘻)

原帖由 rainrain613 於 10-10-15 08:50 發表

還流緊鼻水,希望快D好喇.
現在只是隨緣喇~

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 noella 於 10-10-15 09:59 發表
yes...因間見啦。。(雖然未見過你同不知你是誰。。嘻)

我呀女最後也發了燒,現在食了藥~
你in成點呀?
我是遲了入去, 聽不到校長前半場說什麼?

大宅

你女女發燒,以家好返未呀?
我個仔今日都係咁打乞次,我稔係IN個日有個小朋友對住我個仔打乞次後中左,以家都發緊燒 =.=...

校長只係重覆返上次SEMINAR D 野,都冇新野講, 唔駛擔心。。

我呀B IN 我麻麻地,見到個MISS 想走人,又十問九唔應。。

原帖由 rainrain613 於 10-10-15 21:21 發表

我呀女最後也發了燒,現在食了藥~
你in成點呀?
我是遲了入去, 聽不到校長前半場說什麼?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 noella 於 10-10-16 21:22 發表
你女女發燒,以家好返未呀?
我個仔今日都係咁打乞次,我稔係IN個日有個小朋友對住我個仔打乞次後中左,以家都發緊燒 =.=...

校長只係重覆返上次SEMINAR D 野,都冇新野講, 唔駛擔心。。

我呀B IN 我麻麻地,見到個MISS 想走人,又 ...

老師有沒有給你一隻CD,因我女唔肯比我拿著,結果不見了.
你知不知隻CD是有什麼內容? 因我女應放底在M記食野時,沒有拿所以不見了.
我呀女在Interview也有小朋友向她打噴嚏, 女兒當時也病病地. 現在女兒吃了退燒藥,現在時高是低...
今天26.9度,現在又27.3度... 算不算微燒?

大宅

有VCD,佢係介紹學校,如地方多大,有什麼課室,設備,有什麼活動,約10分鐘介紹。。我呀B當左係兒童VCD咁睇,好有興趣咁,可能佢見到D小朋友響VCD度,好吸引佢啦。。佢成日一個人玩,真係悶

你個女IN成點呀? 佢仲有小朋友對住佢打乞次,咁未係雙重感染?不過。.28度都冇,即係冇乜燒啦, 就好返~

原帖由 rainrain613 於 10-10-16 21:59 發表

老師有沒有給你一隻CD,因我女唔肯比我拿著,結果不見了.
你知不知隻CD是有什麼內容? 因我女應放底在M記食野時,沒有拿所以不見了.
我呀女在Interview也有小朋友向她打噴嚏, 女兒當時也病病地. 現在女兒吃了退燒藥,現 ...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 noella 於 10-10-16 22:25 發表
有VCD,佢係介紹學校,如地方多大,有什麼課室,設備,有什麼活動,約10分鐘介紹。。我呀B當左係兒童VCD咁睇,好有興趣咁,可能佢見到D小朋友響VCD度,好吸引佢啦。。佢成日一個人玩,真係悶

你個女IN成點呀? 佢仲有小朋友對住佢打乞次,咁 ...

因我們11點去到,呀女無野做所以去了學校的遊樂場玩,玩到唔願走,結果過曬叫NO.也不知,最後也問了職員比我們去in,但捉呀女回來校務處時大哭大扭,心想不妙...
最後女兒也肯乖乖靜下來拖著我跟老師入課室,拖手仔上2樓去interview,但不肯自己坐,要她坐係我度,之後也叫做到疊積木和指到bed和apple, 但其他野十問九不答即識答也不答,不知是不是對著外藉老師怕羞呢?

大宅

我呀B又係一樣,唔肯自己坐,要坐我大脾,問佢乜都唔答,但肯畫畫,收拾玩具同畫筆。。走個陣佢最HAPPY, 係咁同周圍D人BYE BYE,真係吹脹。。隨緣啦。。。HAHA

原帖由 rainrain613 於 10-10-16 22:47 發表

因我們11點去到,呀女無野做所以去了學校的遊樂場玩,玩到唔願走,結果過曬叫NO.也不知,最後也問了職員比我們去in,但捉呀女回來校務處時大哭大扭,心想不妙...
最後女兒也肯乖乖靜下來拖著我跟老師入課室,拖手仔上2樓去 ...

大宅

Hi, 我囡囡又係病咗成個星期, 好在interview 時肯答問題. 我是最先嗰批. 第一個見老師的. 我地用中文問添.

原帖由 rainrain613 於 10-10-16 22:47 發表

最後女兒也肯乖乖靜下來拖著我跟老師入課室,拖手仔上2樓去 ...

大宅

你就好啦,我明明係被安排入中文隊,但個MISS對住呀B講英文。D 英文又LUR住講。又無耐性同笑容,係咁話:你唔講野唔得喎。可能佢IN得太耐,太辛苦呱。呀B 見到佢想調頭走。。。。。有D後悔,早知排西人個條隊啦,佢笑容超好,BB應該會有反應~

原帖由 cwyoyo 於 10-10-16 23:23 發表
Hi, 我囡囡又係病咗成個星期, 好在interview 時肯答問題. 我是最先嗰批. 第一個見老師的. 我地用中文問添.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 noella 於 10-10-16 23:44 發表
你就好啦,我明明係被安排入中文隊,但個MISS對住呀B講英文。D 英文又LUR住講。又無耐性同笑容,係咁話:你唔講野唔得喎。可能佢IN得太耐,太辛苦呱。呀B 見到佢想調頭走。。。。。有D後悔,早知排西人個條隊啦,佢笑容超好,BB應該 ...

原來有得排西人隊真的不知道?我們只是被人安排了一個香港人和外籍人的interview,但開始至結尾主力也是外籍人用英文問呀女,之後香港人老師如見呀女沒回答才用中文重覆問題咋。 你們不是這樣嗎?

大宅

你咪係西人隊囉。。
我得一個香港人IN
其實咁樣係冇問題既。。但奇怪在,INTERVIEW 完全無同在場父母交流。。

原帖由 rainrain613 於 10-10-16 23:56 發表

原來有得排西人隊真的不知道?我們只是被人安排了一個香港人和外籍人的interview,但開始至結尾主力也是外籍人用英文問呀女,之後香港人老師如見呀女沒回答才用中文重覆問題咋。 你們不是這樣嗎? ...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 noella 於 10-10-17 00:04 發表
你咪係西人隊囉。。
我得一個香港人IN
其實咁樣係冇問題既。。但奇怪在,INTERVIEW 完全無同在場父母交流。。

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 noella 於 10-10-16 23:44 發表
你就好啦,我明明係被安排入中文隊,但個MISS對住呀B講英文。D 英文又LUR住講。又無耐性同笑容,係咁話:你唔講野唔得喎。可能佢IN得太耐,太辛苦呱。呀B 見到佢想調頭走。。。。。有D後悔,早知排西人個條隊啦,佢笑容超好,BB應該 ...

老師說你唔講野唔得,是外籍老師說?
我呀女面試時也有同父母有交流,感覺上ok。外籍人士的英文也很好。

大宅

no..老師係對住呀B講,,成程到走都冇同我地2父母交流過一句。。淨係開始時CONFIRM我個B個名, 同問我講咩語言。。所以雖然我呀B有ACTION(拾野)都會講thank you 同bye bye,但我覺得IN 得麻麻。。
我呀B IN 係冇外籍人士,只有一個香港人。

不過都算啦,interview o者,我好似CARE左D

原帖由 rainrain613 於 10-10-17 00:18 發表

老師說你唔講野唔得,是外籍老師說?
我呀女面試時也有同父母有交流,感覺上ok。外籍人士的英文也很好。

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 noella 於 10-10-17 00:26 發表
no..老師係對住呀B講,,成程到走都冇同我地2父母交流過一句。。淨係開始時CONFIRM我個B個名, 同問我講咩語言。。所以雖然我呀B有ACTION(拾野)都會講thank you 同bye bye,但我覺得IN 得麻麻。。
我呀B IN 係冇外籍人士,只有一 ...

你這老師好似不太好這樣對小朋友講這說話。不過也好睇彩數。唔緊要喇順其自然。

大宅

Ya, 以家都係順其自然,有時候賽翁失馬,焉知非福,凡時不能強求,得唔得都OK :)

原帖由 rainrain613 於 10-10-17 00:38 發表

你這老師好似不太好這樣對小朋友講這說話。不過也好睇彩數。唔緊要喇順其自然。

大宅

我都唔知有分兩種. 我都係有一個香港人和一個外籍人老師.但就由香港人老師問. 因一個房有三組老師問, 而我地三個家庭都係一膂入去, 所以佢係隨便叫我地去其中一組的. 我諗都係由嗰兩位老師決定邊個去問.
我囡囡病咗都答到老師, 已算好好了. 有一題唔識但一出到門口同佢題番佢又識喎, 真攪笑.

原帖由 rainrain613 於 10-10-16 23:56 發表

原來有得排西人隊真的不知道?我們只是被人安排了一個香港人和外籍人的interview,但開始至結尾主力也是外籍人用英文問呀女,之後香港人老師如見呀女沒回答才用中文重覆問題咋。 你們不是這樣嗎? ...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 cwyoyo 於 10-10-18 18:28 發表
我都唔知有分兩種. 我都係有一個香港人和一個外籍人老師.但就由香港人老師問. 因一個房有三組老師問, 而我地三個家庭都係一膂入去, 所以佢係隨便叫我地去其中一組的. 我諗都係由嗰兩位老師決定邊個去問.
我囡囡病咗 ...

我們也是,不過是指了去中間張桌由外藉老師問問題.

首頁

尾頁

跳至