跳至

首頁

尾頁

複式洋房

囡囡8個月,但仲未出牙仔.

見到好多0410的bb都出咗牙仔,但我個囡好似一d動靜都無. :cry: 不過就好鐘意"吮"手指.
思晴妹妹係10-20出世架.係媽媽喜歡的天秤座BB.

大宅

Re: 囡囡8個月,但仲未出牙仔.

fchou:

唔駛 :cry: 啦!有d亞B要成歲先出牙嫁,亞囡都係差唔多8個月啫,再等吓啦!佢地話出就出嫁。

大宅

fchou:
咦,思晴老虎都未出牙呀,唔通叫思晴o既,出牙都慢過人 ?

咁思晴妹妹重唔重呀?我尋日帶佢去磅,重得好少,呢個細碼b重7.14kg乍
我家有三個妹...

珍珠宮

好媽媽勳章

Dear All,

你地唔駛太擔心bb未出牙仔, 因為我睇書話幾時出牙仔係一早已經決定左 (bb在媽媽肚入面時已決定了), 好似話同遺傳有少少關係的. 即係話如果爸爸媽媽細個時好早出牙仔, 咁bb好可能都會早, 相反, 爸爸媽媽都遲的話, 咁bb都會比較遲.

大宅

凱淇已經有8隻牙仔la, 多到我都有d驚!!

複式洋房

歌利亞, 不如叫你個囡囡分d牙仔俾兩個思晴, 咁就皆大歡喜啦.

fostermak, 係呀,思晴妹妹都唔係重得好多咋.上個星期磅,都未夠18磅.

amypekkle都講得啱. 我個仔都係成歲先出牙仔架.

大宅

fchou :

大宅

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

fchou,
我囡囡都仲未出牙,,又係好鍾意啜手指,都唔知幾時至出牙仔

侯爵府

fchou:
我霖霖排頭位(1號出世), 都未出牙仔, 真係等到頸都長埋, 唔知幾時先出, 都有點擔心我係咪生o左個無牙b

複式洋房

今日有個朋友同我講, bb越遲出牙越好wor. 不過佢就無解釋點解. 我諗,佢都係想安慰我啫.

伯爵府

我條fish 都仲未出牙呀
見到下面有少少白白地
不過都係出唔到
有其仔mami 教比d 珍珠末bb 食
等佢多d 鈣, 會幫佢出牙架
如果唔係bb au 牙au 我好辛苦架
我已經隔兩日隊jar 兩支比fish 食喇
希望佢出到啦, 佢呢排au 牙食少jar 好多呀

大宅

係呀...大家唔駛擔心架....我公司有兩個同事既仔女都要1歲先出牙........

的的想出牙仔好耐......不過"嘔"左成個月都仲未出到....

複式洋房

我個大女都係比較遲出牙,都係差唔多一歲才出,唔知係咪遲出牙,所以佢到八歲先換第一隻牙。

大宅

"今日有個朋友同我講, bb越遲出牙越好wor. 不過佢就無解釋點解. 我諗,佢都係想安慰我啫. "

人地話越遲出牙越好嘅原因係 ... 個b啲牙可以用耐啲喎 ?-( !

複式洋房

我呀b8個月了,都未出牙,而家仲唔肯食奶,唔知有冇關係呢!佢唔食奶我真係好膽心呀!! :-(
[size=medium]囡囡 21-10-04 [size=medium]仔仔 25-10-06

大宅

想想:

Anosn同你個囡囡同一日生日架 , 0410連埋你囡囡有五個b(一對係双仔)21-10-04出世 .

abs

男爵府

育兒性格勳章

哈~ 我奶奶又係話遲出牙可以用耐D喎~
我亦都聽過另外一個媽咪話,遲出牙仔既BB,爸爸媽媽冇咁辛苦命,不過都係D八卦野黎O者,聽完咪算囉~ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

謙謙有少少牙冠出左喇,出得好慢,又得一隻,我見人地果D都係兩隻一齊出既... ?-( ?-( ?-( ?-(

複式洋房

係咩,咁啱嘅,好開心呀!囡囡有4個同年同月同日
嘅朋友仔,佢地喺邊間醫院出世架??

abs 寫道:
想想:

Anosn同你個囡囡同一日生日架 , 0410連埋你囡囡有五個b(一對係双仔)21-10-04出世 .

abs
[size=medium]囡囡 21-10-04 [size=medium]仔仔 25-10-06

大宅

bb1027:
仲有一樣八卦野 , 就係遲出牙啲b就快識行 , 你聽過未呀 ?

想想:
我淨係知道孖仔喺威爾斯 (好似係??) , 而我果個就喺法國 , 你呢 ?

別墅

我個b都未出牙,如果出牙.之前會有乜'即'象呀?

首頁

尾頁

跳至