自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

佢係唱現場,我覺得唱得唔錯,令我想返起當年戚美珍做佢的mtv女主角... 見到盧敏儀喊,我自己都忍唔住眼濕濕...

男爵府

最可惜無播到絕對空虛....佢應該有唱, 但係比TBB CUT 左....

講真, 佢真係唱得唔錯,....同埋, 睇得出佢好珍惜呢次既機會, 佢早排肥到真係無眼睇.....但係...而家可以為左呢次既演出而減到咁瘦...

希望佢可以再上TBB唱歌...

珍珠宮

我想講... 我平時一見勁歌金曲就轉台或熄機,但今日成集睇晒...

子爵府

記者唔做雪中送炭,唔該唔好落井下石喇
今晚有睇勁歌,蔡楓華眼前一亮,比個機會人喇。

大宅

can we watch again somewhere? I missed it.
I think Ken is a great singer, tons better than those so called 'rubbish' singer.

子爵府

醒目開學勳章

聽說他在旺角/油麻地細場唱~不知真假

大宅

原帖由 傻Y頭 於 10-10-9 20:17 發表
其實佢遭遇都值得同情,佢當年講錯一句說話,就有咁下場。相比而家d歌手、藝人,打人、拍裸照、醉酒鬧事等......雪一排就當冇事發生咁工作....

係啦, 點解講錯一句話會落得如此下場, 係唔係另有原因呀?

唔明喎

男爵府

倩影當年戲言為《 青影 》

男爵府

畀面勳章

d記者真係,唔"辣"慶人都唔肯收手,人地好聲好氣同佢講唔做訪問就唔好迫人啦,硬係要迫到人地講粗口跟住就話人地發爛渣.....

珍珠宮

原帖由 twolilmonkeys 於 2010-10-10 00:23 發表
can we watch again somewhere? I missed it.
I think Ken is a great singer, tons better than those so called 'rubbish' singer.

你上tvb.com睇下有冇...

大宅

十卜菜生!!

樓上位媽咪講得好岩, 成蟲都講左唔小令人憤恨既說話, 都仲未到佢"接埋" 真係唔公平...v_v

大宅

其實他是我當年的偶像, 演唱會,酒廊我都有捧場, 但當年他真的很串, 我記得我曾經在酒廊送了朿花給他, 他接了之後就隨手放低, 走的時候亦無拿走.

不過這些年來都替他難受, 當年他真的很紅的, 但現在生活如斯潦倒. 今天見他仍然唱到當年的倩影, 真的很感動, 雖然唔係好夠氣, 但總算有板有眼冇走音.

希望他的病早日康復, 生活有所改善.

te]原帖由 Angel_BB 於 10-10-9 23:47 發表
佢係唱現場,我覺得唱得唔錯,令我想返起當年戚美珍做佢的mtv女主角... 見到盧敏儀喊,我自己都忍唔住眼濕濕... [/quote]

男爵府

我平時係唔會睇勁歌
今天因為蔡楓華
我先會至睇

加油!!
有捨必有得 有得必有失

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

講真, 睇到我好感慨.

希望佢繼續正正常常, 唱返歌咪幾好.
全晚唱得最好係佢呀!!

水晶宮

ME 2

大宅

邊度可以睇番?

珍珠宮

大廚勳章

原帖由 longfung 於 10-10-10 00:40 發表
其實他是我當年的偶像, 演唱會,酒廊我都有捧場, 但當年他真的很串, 我記得我曾經在酒廊送了朿花給他, 他接了之後就隨手放低, 走的時候亦無拿走.

不過這些年來都替他難受, 當年他真的很紅的, 但現在生活如斯潦倒. 今 ...

如果聽你地咁講,佢攪成呁,係佢的性格問題,而唔係因為"一剎那光輝"果句喎.

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Queenie_0012 於 2010-10-10 01:15 發表
講真, 睇到我好感慨.

希望佢繼續正正常常, 唱返歌咪幾好.
全晚唱得最好係佢呀!!
做返個正常人,好過成日瘋瘋癲癲啦.... 過去就由佢過去,做人要向前望...

禁止訪問

水晶宮

係以前一家人好鐘意佢, 又靚仔高大.......

原帖由 浩霆豬豬 於 10-10-9 20:20 發表
我頭先見到蔡楓華,睇返以前嘅片段好感觸,唔明佢講錯一句說話就一沉百踩,其實當年佢幾ok架!迷倒好多少女少婦!攪到咁都有啲可惜,見到盧敏儀咁多年無見佢都為佢咁肉緊,我諗佢本身個人都應該唔太差啫!~ ...
自由太多會令世人失去平衡

首頁
12345...10

尾頁

跳至