跳至

首頁

尾頁

複式洋房

正為阿仔報讀N1,真係無咩半日選擇,有無家長有仔女讀過邊間幼稚園可以來分享下?

大宅

我妹妹2012年讀n1呀.現在在苦惱緊.你仔仔選左校未呀?請指教下!

原帖由 dearQQ 於 10-10-12 02:20 發表
正為阿仔報讀N1,真係無咩半日選擇,有無家長有仔女讀過邊間幼稚園可以來分享下?

別墅

畀面勳章

我的囡囡都是2012入n1,心儀是康傑,你們呢

大宅

我囝囝都應該係12年讀N班呀! 我咁啱今個星期參觀過康傑, 好似地方都幾大, 啱晒俾囝囝玩。不過, 我仲想比較下其他既幼兒園, 下星期會去啟思既開放日。唔知大家有咩心水同睇法呢?

另外, lepetitgoldfish, 你心儀康傑, 可唔可以指教下你既心得呢?

別墅

畀面勳章

我女最終都入啟思,康傑連in的機會都無...
11月插班,因為係細女...打算會重讀n1 or k1...好在你講我知下星期有open day..因為婆婆都想睇下間學校...
thank you so much!!

大宅

唔使客氣,有料就大家分享下啫。

我知道康傑要18個月先可以in,係咪咁所以你先冇得in炸?咁啟思有冇咁既要求呢?其實我囝囝都係細仔,可能好蝕底…

原帖由 lepetitgoldfish 於 11-3-20 11:49 發表
我女最終都入啟思,康傑連in的機會都無...
11月插班,因為係細女...打算會重讀n1 or k1...好在你講我知下星期有open day..因為婆婆都想睇下間學校...
thank you so much!! ...

別墅

畀面勳章

ktt123...你果然厲害!我今日收到康傑下星期六interview信...不過我仲十五十六去唔去好...因為啟思已收...而且interview又是上午...因為星期六上午要上playgroup...今個星期我地上唔到..下個幾星期又唔上....唔見兩堂學費都幾唔值...

原帖由 ktt123 於 11-3-20 22:26 發表
唔使客氣,有料就大家分享下啫。

我知道康傑要18個月先可以in,係咪咁所以你先冇得in炸?咁啟思有冇咁既要求呢?其實我囝囝都係細仔,可能好蝕底…

...

別墅

畀面勳章

今日去完啟思open day...好可能下星期我會去康傑interview了...

大宅

lepetitgoldfish, 你去康傑IN既情況如何呀?

其實我去完啟思既開放日, 都想睇下其他, 比較多D.

複式洋房

Hi lepetitgoldfish & Ktt123,
點解 2012年讀N班 宜家已經 interview? 請問你地仔女是 09定10年出生啊?

別墅

我的囡囡2010年7月出世.. 2012年讀N班, 我心儀是康傑, 那是否已經錯過左..

別墅

回覆:睿睿媽 的帖子

我囝囝也是2010年細b,心儀的N1也是康傑

複式洋房

回覆:南區N1班~~半日

我仔仔以前讀康傑,D老師好有愛心,佢都日日好開心去返學。功課深度都係正好,我覺得值得推介。

王國會長

王國會長

filishiaginder 發表於 11-8-5 18:13
我仔仔以前讀康傑,D老師好有愛心,佢都日日好開心去返學。功課深度都係正好,我覺得值得推介。

...
我大女康傑畢業, 細仔今年開始讀N1

王國會長

王國會長

lepetitgoldfish 發表於 11-3-25 19:49
ktt123...你果然厲害!我今日收到康傑下星期六interview信...不過我仲十五十六去唔去好...因為啟思已收...而 ...

2012 入學咁早interview ?
我細仔2011入學, 2010年尾才報名+interview喎.

王國會長

王國會長

睿睿媽 發表於 11-8-5 16:35
我的囡囡2010年7月出世.. 2012年讀N班, 我心儀是康傑, 那是否已經錯過左.. ...
佢地隨時都可以報名, 如果真係想讀就去報左先, 上午班好易滿的

複式洋房

我囡囡0912B , 將會於2012年2月插班讀下NC ^^ 有無媽咪都係呀?

首頁

尾頁

跳至