跳至

首頁

尾頁

別墅

如題~

別墅

有呀!我阿b就係9月22日中秋節出世的,終於找到一個同阿b同一天出世的bb了!你好嗎﹖

別墅

Me too, n that is also my BB's Edd.;)
How heavy are the 922 babies now? My daughter is abt 10 pounds la, can't use the new born diapers lar....@_@!

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

有呀....我仔仔都係中秋節出世架~

大宅

畀面勳章

My boy also a mid-autumn baby......=)
He is still using NB diapers.... lol

別墅

嘩!你個b女係食咩奶粉架﹖我個b仔上星期磅過就8.5磅,仲用緊new born diapers呀!

原帖由 grass_ft 於 10-10-18 19:42 發表
Me too, n that is also my BB's Edd.;)
How heavy are the 922 babies now? My daughter is abt 10 pounds la, can't use the new born diapers lar....@_@!

別墅

I breast feed her gar, but she's really heavy, n long (as long as an adult pillow...), I dun want her to be too fat, but she just keep crying for milk...

原帖由 ktm 於 10-10-18 22:09 發表
嘩!你個b女係食咩奶粉架﹖我個b仔上星期磅過就8.5磅,仲用緊new born diapers呀!

別墅

嘩.....好開心呀! 好多中秋出世既 b 仔 b 囡呀!
ktm, 你個係仔仔定囡囡呀?!
grass_ft , 10lbs, 正呀! 出世時幾多磅呀?! 我個囡出世得 6lbs幾, 所以我諗佢而家都係 7lbs 幾咋!

別墅

我個b係仔仔黎架!好開心認識到咁多中秋b呀!哈哈!第日大家可以一起搞中秋生日會呀!

原帖由 jolie.baby 於 10-10-20 20:22 發表
嘩.....好開心呀! 好多中秋出世既 b 仔 b 囡呀!
ktm, 你個係仔仔定囡囡呀?!
grass_ft , 10lbs, 正呀! 出世時幾多磅呀?! 我個囡出世得 6lbs幾, 所以我諗佢而家都係 7lbs 幾咋! ...

別墅

My girl was 3.38kg when born, 3.41kg when 1 week, 4.11kg when 2 week, dunno how heavy she is now.

But daddy tried to weigh her by holding her on the balance, then minus his own weight... saying she was abt 10 pounds the last week.

Yeah, really happy to hv a mid autumn girl.

別墅

我BB都是中秋出世ar nice to meet other 中秋 mama

複式洋房

我囡囡都係中秋b ~~好高興認識你地!!

b女一出來2.72kg, 滿月就3.43kg,昨日度有4.2kg,較輕磅~
現在人奶+奶粉,成日覺得佢食好少,每2~3小時一次奶粉開3oz都食唔到~而且成日喊,好似肚仔唔舒服,打算現在全人奶,希望情況改善~

你地揍成點丫?

別墅

各位中秋 bb, 有無興趣出唻見個面, 見下 bb, 好想我地一班同年同月同日既 bb 一齊做朋友呀!

別墅

好呀!如果岩時間我都會出呀!

原帖由 jolie.baby 於 10-12-6 20:26 發表
各位中秋 bb, 有無興趣出唻見個面, 見下 bb, 好想我地一班同年同月同日既 bb 一齊做朋友呀!

大宅

可唔可以預埋我呢?我BB囡都係中秋B 呀!估唔到有咁多中秋BB 喎

你哋BB 而家食緊幾多奶呀?我個囡食奶好睇心情,有時一餐90,有時120-150,但有時又食到180,真係估佢唔到架,所以我係咪都開180 俾佢,但10餐有7餐都食唔晒,嘥晒我啲奶粉。

別墅

如果你唔想浪費d奶,你先開住135比佢先,如果佢仲想食應該會哭,跟住即刻開多50比佢lor,睇下咁會唔會好D。

原帖由 GorC9 於 10-12-7 11:48 發表
可唔可以預埋我呢?我BB囡都係中秋B 呀!估唔到有咁多中秋BB 喎

你哋BB 而家食緊幾多奶呀?我個囡食奶好睇心情,有時一餐90,有時120-150,但有時又食到180,真係估佢唔到架,所以我係咪都開180 俾佢,但10餐有7餐都食唔晒,嘥晒我啲奶 ...

別墅

嘩...好呀! 中秋 b 第時可以一齊開生日會, 同埋佢地大個左, 有同年同月同日出世既小朋友, 一定好開心呀!

GorC9, 我個女成日都係咁, 我而家開緊 120ml, 有時飲剩 50ml 就睏覺, 有時 120ml 唔夠, 就好似 ktm 咁再另外開多 60ml 比佢!

喂喂...你地 26/12 有無野做呀?! 唔知呢日 O 唔 O 呢?

別墅

我26/12約左人呀,不如27/12﹖

原帖由 jolie.baby 於 10-12-8 20:07 發表
嘩...好呀! 中秋 b 第時可以一齊開生日會, 同埋佢地大個左, 有同年同月同日出世既小朋友, 一定好開心呀!

GorC9, 我個女成日都係咁, 我而家開緊 120ml, 有時飲剩 50ml 就睏覺, 有時 120ml 唔夠, 就好似 ktm 咁再另 ...

別墅

27/12 我本唻都約左人, 不過可以改! 咁睇下仲有無其他中秋b有興趣呢日出唻啦!

洋房

Hello, my baby girl also mid-Autum baby ar! Nice to meet u all here . 我都好想出黎呀, 不過今個月都唔係咁得閒, 下次如果有gathering預埋我ar, tks!

原帖由 jolie.baby 於 10-12-9 21:35 發表
27/12 我本唻都約左人, 不過可以改! 咁睇下仲有無其他中秋b有興趣呢日出唻啦!

首頁

尾頁

跳至