親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

我最近都睇緊lgk ge酒店...e+最後揀左langkawi lagoon resort...langkawi d酒店太貴...真係好難揀得落手
原帖由 駿駿媽 於 10-10-28 11:56 發表
The Westin Langkawi Resort & Spa, Malaysia (地點好...好令...不過都唔平)
The Andaman Resort,

Sheraton Langkawi Beach Resort

Meritus Pelangi Beach Resort & Spa Langkawi

Holiday Villa Beach Resort & Spa Langkawi (mm有朋友同我講過...比較舊...有私人沙灘...不過我book完都cxl)
Four Seasons Resort Langkawi, Malaysia.. (地點比較遠)

琥珀宮

package 價未出...如果你想坐cx直航+班機就要留意住cx個website...
原帖由 駿駿媽 於 10-10-29 10:02 發表
如果自遊行過年去 d 機票同酒店訂到未呀?

男爵府

好媽媽勳章

我岩岩去報左團, 有一程內陸機由吉入浮, 都ok呀唔駛煩.

大宅

自由行都得,跟團,我諗最後都係叫你自己玩
我個時住Pelangi,有個私人海灘,行15-20分鐘有個小市集,可以食飯同買零食,環境幾好,但如果你地四個人可能會比較迫,我唔清楚有無family room
交通就一係租車、一係坐的士
CX係旅遊旺季都有charter flight直航,留意下佢地網站

原帖由 駿駿媽 於 10-10-28 11:56 發表
The Westin Langkawi Resort & Spa, Malaysia
The Andaman Resort,

Sheraton Langkawi Beach Resort

Meritus Pelangi Beach Resort & Spa Langkawi

Holiday Villa Beach Resort & Spa Langkawi
Four Seasons Res ...

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

原帖由 駿駿媽 於 10-11-3 01:21 發表
Berjaya Langkawi Resort, Burau Bay, Malaysia

尼間又如何?

想住 d 大room , 五星的

邊間好呀?

又想近海灘 dd

我住過呢間的 villa ... >> langkawi lagoon <<... 房好大, 有埋廚房 ... 有沙灘 ... 係地點 pig 小小 ...

男爵府

駿駿媽,
以下呢幾間我都住過, 希望可以幫到你選擇.

The Westin Langkawi Resort & Spa ==>這間近碼頭及老鷹, 出海浮潛比較方便, 但westin果沙灘唔靚, 只係有條橋, 黃昏時比較浪漫.

Four Seasons Resort Langkawi ==> 係浮羅交怡最豪一間酒店, 但遠離玩及食地方, 不過你入到去住, 都應該唔想返出來, 住兩晚好足夠, 房大又免費加床, 還有個大沙灘, 但酒店內食物貴又麻麻地.

Berjaya Langkawi Resort ==> 我最鐘意呢間酒店, 一定要住 Prmier Chalet on Water呢款房, 其他係山上, 款色唔靚, 有自己沙灘及有上水活動玩, 但缺點都不太近食市, 推介酒店內有個泰菜館好正, 黃昏開始食就最浪漫.

Sheraton Langkawi Beach Resort ==> no good

Meritus Pelangi Beach Resort & Spa Langkawi ==> 近食喝玩樂齊, 車費都閒回, 比較多香港人住.

男爵府

apsm,

喜愛住水腳屋, 就要住呢間, Berjaya Langkawi Resort, 指明Premier Chalet on Water, on water都兩款, 一款係rock & water向海, 另一款直情係water, 一面無際的海, 感覺舒暢, 雖比不上馬爾代夫, 但略有感覺.

禁止訪問

琥珀宮

我一早book-ed喇...出年easter去
原帖由 apsm 於 10-10-30 19:41 發表
我都 plan 緊下年 暑假去,
你地會係邊度 book 酒店 ??
我想住水腳屋

如有小朋友 (ages 4 and 7)
可以住嗎 ??

jcy:
你會唔會book airasia 去呀 ???

大宅

原帖由 jcy 於 10-11-4 08:57 發表
我一早book-ed喇...出年easter去

我都係出年先去呀? 請問你係邊到book同幾錢一晚呀?

琥珀宮

你講酒店

我e+ book左langkawi lagoon...thru booking.com book 無記錯係rm399包早餐...主樓sv...佢offical website e+都做緊early bird promote...同booking.com個價差不多...多左少少野送...不過無cxl無refund要full pay...我仲諗緊可能會轉酒店...所以先thru booking.com訂
原帖由 pettyg 於 10-11-4 10:05 發表

我都係出年先去呀? 請問你係邊到book同幾錢一晚呀?

大宅

原帖由 jcy 於 10-11-4 10:59 發表
你講酒店

我e+ book左langkawi lagoon...thru booking.com book 無記錯係rm399包早餐...主樓sv...佢offical website e+都做緊early bird promote...同booking.com個價差不多...多左少少野送...不過無cxl ...

乜booking.com 有得只係做booking唔洗比錢先傢? 你可唔可以比佢條link我睇下呀? 請問你係2個大人去嗎? 我都係出年4月去,但係就3大2小,所以仲諗緊應該book邊類的酒店呀

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至