興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我見啲人話上McDonald wifi時 係bottom位tick咗 I accept就ok,但係嗰網要求入name, phone, email等資料wor,不填就上不到。唔知係唔係一定要填?

係圖書館連到冇加密嘅wifi網絡,上到android market網但係download唔到。一路話downloading緊但就無嘢發生,個file好細啫,幾百k only。
試有加密嘅,要入8個characters的password,(都唔係政府網上講嘅govwifi ?),求其入咗password,一路話scanning,跟着就disconnect。
有冇人可以教吓我啊?

侯爵府

畀面勳章

原帖由 DouMiMa 於 10-10-31 02:11 發表
我見啲人話上McDonald wifi時 係bottom位tick咗 I accept就ok,但係嗰網要求入name, phone, email等資料wor,不填就上不到。唔知係唔係一定要填?

係圖書館連到冇加密嘅wifi網絡,上到android market網但係download唔到。 ...

M 記個 Free wifi 應該係按 Accept 就可以用 20min,
唔記得使唔使填野,如果一定要填咪亂填o羅,
格式o岩就得,例如email一定要有 @,
咁可以填 [email protected]

政府free wifi個加密連線名係 "freegovwifi-e",
要入 user 名:"govwifi" 及 密碼:"govwifi",
連線去加密及冇加密都好,
記得開先Browser去接受左o的使用條款先,
否則直接開Android Market係會有問題...

子爵府

A346,
Thank you so much for your help! 之前參考你的分析,我最後買咗wildfire,都幾好用,同埋有好多apps可玩。不過自己是android新手,淨係連wifi就搞得我一頭霧水,有好多東西唔識,這幾天努力上網找資料。

wifi我有空去McDonald/圖書館再試下,不過俾我發現原來屋企會所都有free wifi上網,所以wifi的事算暫時解決啦!

首頁

尾頁

跳至