在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

搵左幾個月工. 終於9月落實. 亦都知市場已淡, 要睇明年新年後先可以再轉工

做落先知到處楊梅一樣花. 個個上司都係睇妳聽唔聽話. 唔出聲既比多多野妳做. 出聲都無用, 一係話睇得起你. 比份難既工作妳. (講得真係好聽)

覺得自己好傻. 早知唔好走. 日日不同有新工作. 今日又話叫我做另一個Account, 完全未搞定既野. 唔該唔好比我, 仲要全日去開會. 即是日日要夜走? 我轉工既原因係唔想夜走. 而家我真係拿來賤!

我日日都有獲! 個個講法做法不同. 唔明問人仲要受氣. 算數. 但到而家都係. 邊個放假. 出差, 就要我根. 根根下又係我. 我新入職. 無得出聲 但唔該唔好請我回來當我係"攝期"! 得唔得!

很後悔!

大宅

畀面勳章

百忍成金! 做住先

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主,都覺得你好辛苦呀...
有機會可以同老細傾下嗎?"完全未搞定既野. 唔該唔好比我, 仲要全日去開會. 即是日日要夜走? 我轉工既原因係唔想夜走"
你都係想陪多d小朋友,可以出下聲嗎?如果遲d做耐咗,我驚就真係更加無得準時走呀

複式洋房

Deleted

Deleted
原帖由 kantanjin 於 10-11-12 13:45 發表
搵左幾個月工. 終於9月落實. 亦都知市場已淡, 要睇明年新年後先可以再轉工

做落先知到處楊梅一樣花. 個個上司都係睇妳聽唔聽話. 唔出聲既比多多野妳做. 出聲都無用, 一係話睇得起你. 比份難既工作妳. (講得真係好 ...

子爵府

介唔介意講下你做咩同系邊區,因為我搵緊工怕搵到你果份.
原帖由 kantanjin 於 10-11-12 13:45 發表

做落先知到處楊梅一樣花. 個個上司都係睇妳聽唔聽話. 唔出聲既比多多野妳做. 出聲都無用, 一係話睇得起你. 比份難既工作妳. (講得真係好 ...

大宅

原帖由 mw7183 於 10-11-17 20:52 發表
介唔介意講下你做咩同系邊區,因為我搵緊工怕搵到你果份.

放心. 我公司唔登架. 但係就有人返工. 即係個個都係熟人介紹來既

公爵府

騎牛搵馬啦.... 趁你而家返新工,一個星期通知, 轉工都易D, 到你返足3個月時要俾一個月通知會煩好多...

複式洋房

回覆 7# milk323 的文章

樓主, 邊做邊搵囉, 唔好灰心, 轉工唔係壞事, 都係前份工唔開心先轉者, 轉到岩為止, 我做埋今個月都唔做啦, 所以一齊努力. 希望在明天
one months & ten days is our anniversary[br]

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

楼主,

我都好明自你感受, 但每逢轉親新工, 開頭係有啲辛苦架喇! 就算有幾多經驗都係一樣, 熟咗個 dept 嘅 work flow 就自然容易 Control.

我自己分工做咗快 5 個月, 開頭都係傻吓傻吓要用咗幾個月時間去暸解成個 Operation, 而家先 control 到自己啲 work duty 咋! 都可以準時走人, 當然唔係每日啦! 做咗咁耐, 耐不耐都試過做到10pm, , 兩次咁多. 星期六 OT 又試過兩次咁多. 法定假期 (重陽節) 返去OT, 一次咁多 (因為唔夠人手), 我都接受到.

所以唔好灰心, 堅持呀!

首頁

尾頁

跳至