夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

MKT,
如果HURT到您既,唔好意思....

剛剛睇到呢條LINK..
我覺得幾有用..
婚姻生活包括好多...性生活都係其中好重要既野..
您可以參考下...

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... &extra=page%3D1

如果您都搵D自己既工餘活動會唔會好D呢??

大宅

kitty,

謝謝你。我去睇左,我都好想有幫助。

實情係我以前都係一個幾有情趣的女人,但佢都唔理我,搞到我好灰,仲好無自信。宜家d情趣內衣全部荒廢,放係衣櫃等蟲主。技藝都生疏埋,你宜比個男人我,我可能唔識點錫佢lu。(我以前第一次錫佢時,研究左好多貼示的)

我以前都有上來呻,話老公對我無興趣。呢件事,我會再諗下辦法,甚至同佢傾下。但我個心仲暫時仲係angel度,等我安心下來先,再搞甜蜜d二人的關係。

複式洋房

我都覺得唔講唔講,問題以後更加嚴重,但宜家講開左,以後可能有好轉?i think there is a chance that the relationship between u n him will be getting better through discussion, as long as u 2 r still in love wth each other. at least u 2 will have a better understanding of each other.
咁佢講得有理,我咪唔諗賣囉,但有時倒返轉,係佢諗得唔全面,咁咪變左佢聽我架囉。he may thinking about the same way as u la. so did u sell ur house at the end?
至於贊成佢辭工呢,由於佢都話無野,我又決定信住佢先,咁無理由要佢辭工既,除非之後發覺都係唔安心啦,到時先問佢想唔想,肯唔肯轉工囉。good decision. but dont check his cellphone la (at least not that he nos)
返工時好似平時咁錫錫,我攬住佢講...疑犯一說,我地係講笑型式講的,大家笑左幾聲就出左門口。actually the relationship is not too bad la, at least u 2 have 錫錫 n 攬攬n 講笑 hehe..
may i ask u about ur weight? is there a huge different between b4 n now? has he always been like this? i mean playing game, being quite etc even b4 getting married? when was the most enjoyable thing u 2 have done last time? do u finish work b4 him? have u ever pick him up from work? u may want to greet angel n say hi to her in a friendly way. if u ever have sex with him, remember to use protection. it is not a good time thinking about having a baby at the momment la.

禁止訪問

回覆 37# mkt 的文章

大宅

謝謝大家的留言,我先update一下昨天的情況。

琴日老公返來沖涼時我睇左佢電話,佢放工時間同angel聯絡過,我唔知d資料佢有無做過手腳,但最少佢願意做d野減低我的不安。

老公出來後我問佢,有無見到angel。
老公:「無呀,佢今日好似返5點。」
我:「噢,咁你有無同佢講你老婆呷醋,要保持距離呀。
老公:「有。」
我:「咁佢有無話咩呀?」
老公:「佢話:「吓,交朋友都唔得?」「咁我d朋友又好少好似你咁打咁多電話,send咁多sms比我0既~」
「咁我以後打少d,send少d囉。」

食飯時。
我:「老公,今朝我話你係疑犯,你有無嬲呀?」
老公:「又唔係嬲既,唔會好開心囉。」
我:「 咁你今朝唔話我?我講笑架咋,sorry你唔好嬲,我之後唔會叫你疑犯架啦。」
老公:「改叫嫌疑犯?」
我:「唔係呀~~~」

到左老公返房瞓覺時。
我:「老公,你嬲唔嬲我宜家成日問住你同angel啲嘢呀?」
老公:「唔係嬲,都唔知你問黎做乜,都話左無野洛。」
我:「唔知點解我個心總係有啲野呀,唔問唔係幾安樂,你唔好嫌我煩啦,比我問多幾日,我安心啲就唔煩你架啦。」
老公:「嗯。」

大宅

大家認為…會唔會…佢地其實…係無嘢架呢?

但之前咁多次我問佢點解一定要係我背後傾電話,係我面前就無聯絡,佢都唔答我,令我個心好懷疑。

我呢兩日持續緊張低燒狀態 婚姻出現問題,真係可以折磨死人…

複式洋房

from ur update. i think ur c6 is not thinking too much other than angel is just one of other friends. i dont think he actually wants to be physically cheat on u. he may just enjoying

flirting with other girls. but angel does have something going on in her mind. she may likes ur c6. u may want to pick him up from his work someday n say hi to angel. to let her no that ur c6 is married n in a very good relationship with his wife, u.

大宅

dear 5geng,

我地無賣樓呀,其實搬來搬去又係麻煩既,將又未必一定低價買得返,老公又無諗過賣,咁咪唔賣囉。

體重方面呢,我不嬲都肥啫啫架,但又唔係話好肥果隻,有時再肥多d,有時又會瘦返d。我個fd就話我分別唔大,但我自己知自己婚後係肥左既。最重要係,老公嫌我肥!

至於打機呢,佢不嬲都打機既,但以前都會理下我,唔會叫佢都唔應。
其實我都有打下機架,但唔會咁沉迷囉,而且老公叫我一定應左先架嘛,死左咪再升過囉~
可能我無佢咁緊張打機,所以不能理解佢為左打機唔理我。

一齊做d咩好開心呢,真係耐到諗唔到 無做d咩但算係開心呢,其實就唔遠。就係我長隆返黎果日,當然係未check電話前啦。我一返黎就撲去攬住佢,問佢有無掛住我。佢都即刻放低身上的手制,攬住我。沖完涼後,我又走去梳化痴係佢隔離,係咁痴痴痴逼逼逼扭扭扭,
老公:「做咩?mouth: 」
我:「我要陪你丫嘛,唔係你無人陪好孤單架 其實係我要人陪

點知後來會發現angel事件。

工作方面呢,我近年轉左做freelance,因為可以放多d時間係屋企,轉之前屋企成個狗竇一樣,晚晚捱飯盒,真唔係幾好。
要接佢放工其實唔難,以前我都接過,但通常約係附近等,無見過佢d同事。如果呢兩日去公司搵佢,佢會唔會覺得我係突豋伏佢,唔開心呢?

至於上次你問我angel有無男朋友。
我第一次問老公邊個係angel,做乜打咁多電話比佢時,老公話佢結左婚,仲有個女。(我覺得佢係想憑呢點令我釋疑)
點知後來講下講下,先知原來angel已經離左婚,話好後生結婚,唔夾所以離婚。但佢又即刻補充,話佢有個同居男友喎。

我只抱持姑且信之的態度。

複式洋房

what did he say that make u think ur 老公嫌u r 肥? have u been keep saying to him that u want to lose weight but u only say it? about online game. i think men do put playing online game before everything else. he may think u 2 r living together now so he can answer n talk with u later. but he will need to start again if it is game over. 可能我無佢咁緊張打機,所以不能理解佢為左打機唔理我. i think this is an issue that many women have found it hard to understand. any men here want to say something about this? as i known, men r playing online game to escape the stress from the real world. for women, some women like to shopping, some like talking with friends. it is just a different way to reduce their stress, right?
就係我長隆返黎果日....sweet sweet la hehe...
如果呢兩日去公司搵佢,佢會唔會覺得我係突豋伏佢,唔開心呢?ask for his opinion 1. u can say it in a cute n sweet way. u may say u feel a little bit guilty about 同佢講你老婆呷醋,要保持距離呀. so u just want to say hi to her (just say hi. n remember to say hi to other of his coworkers. be natural). i'm sure she will get angry, jealous n think that u r silly, but she will get angry with c6,too. if ur c6 doesnt have anything to do with her, he will not care. but if he does, we will have to think of sth else)

大宅

嗯~點講好呢?
其實拍拖時,老公都會話:「如果瘦少少就perfect嘞」
宜家,有時我問老公係咪好肥,佢會話:「都唔係好~~肥既,係個肚囉 」
有時佢會搣下我。
有時我食野,佢會擺出一個唔贊同的表情!

angel我好想見下,但諗住過兩日睇清楚先。

原帖由 5geng 於 10-12-2 11:46 發表
what did he say that make u think ur 老公嫌u r 肥? have u been keep saying to him that u want to lose weight but u only say it? about online game. i think men do put playing online game before everyth ...

複式洋房

ok. keep updating la

禁止訪問

大宅

我唔接受「朋友社交禮儀」呀

我相信調返轉佢都唔會接受!

你咁講完,我諗起我個fd的男朋友,佢比我朋友捉到佢係game到溝左條女,仲互通電話傳情,但個男人竟然話:「網上溝女唔算係溝女」!「game之嘛,唔諗住出黎見架」!「我同佢無野」!

「無野」,估唔到呢兩個字都幾難定義。

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

男人就係覺得無拖過人,無kiss過,
只係諗下,就叫做無野
所以他們覺得,係老婆看唔開

大家的價值觀不同,無得傾
只係你忍,還是唔忍

我都有離婚的念頭,最後選擇留下來,因為我丈夫都係顧家,愛錫小朋友,對我仍未算好差。
不過我對他的感覺已經大不如前

原帖由 mkt 於 10-12-2 14:08 發表
「無野」,估唔到呢兩個字都幾難定義。

複式洋房

yeah, as long as they have no sex, men will say they r 無野

禁止訪問

大宅

我懷疑有時男人的底綫未必係咁低,只係心中想既,口中唔認,只堅持對自己有利的說法。

大宅

唔經唔覺已經係第6日!

星期日,我發現angel事件,吵一輪。
星期一,夜晚發現佢剷電話,又吵一輪。
星期二,我地講好佢地保持距離+唔剷電話,等我信佢無野。
星期三,表面證據顯示佢無剷電話,放工時間同angel通過電話,無sms。
星期四,表面證據顯示佢無剷電話,亦無同angel用電話聯絡。

唔知需要幾多時間,我先會完全放低呢件事呢。我諗我會繼續check佢電話,月尾時再申請張電話紀錄,對下一唔一樣,如果證明佢無野隱瞞,我會信佢卦。
雖然佢同angel係公司點相處我唔知,但如果電話證據對佢有利,我應該會放心?

希望我地平安無事。

ps: 又說,今朝我出門時本來又想開佢玩笑,叫佢做「清白無辜人士」或者「世紀怨獄趙連海」,但我死忍爛忍無出口, 萬一佢好介意就唔好啦。
唉~完全違反我鍾意耍寶既本性,以後我的臭口只可以係朋友面前一展所長…

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至