想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我今日DAY33 了, M小姐未黎, 個肚成日都忍忍痛, 對上4個CYCLE都係好準,M小姐時DAY 31-32 就搵我, 所以唔敢咁大希望

我已CHECK綠d都係雪白白 會唔會BINGO, 驚又係失望,好緊張呀, 失眠呀

大宅

我同你嘅情況好似呀~
我11月4日day 1, 今日day 34,又係M小姐未嚟, 又驗唔到bingo.....
好心煩呀~

原帖由 et7et8 於 10-12-6 18:04 發表
我今日DAY33 了, M小姐未黎, 個肚成日都忍忍痛, 對上4個CYCLE都係好準,M小姐時DAY 31-32 就搵我, 所以唔敢咁大希望

我已CHECK綠d都係雪白白 會唔會BINGO, 驚又係失望,好緊張呀, 失眠呀 ...

男爵府

好媽媽勳章

回復 1# et7et8 的帖子

我11月3日day 1, CYCLE 是35, 今日day 34 我驗綠d都係雪白白.

男爵府

大廚勳章

我11月7日day 1, 今日day 30, 好緊張丫

大宅

我11月8日day 1 , 今個月有用紅d , 發覺今個月早左排卵立即dodo ,今早用綠d check 左有極淺線 .到而家都未能盡信 好似發緊夢咁 !明天再check !!!

複式洋房

原帖由 kakakabearbear 於 10-12-6 20:09 發表
我同你嘅情況好似呀~
我11月4日day 1, 今日day 34,又係M小姐未嚟, 又驗唔到bingo.....
好心煩呀~

你個肚有冇成日都忍忍痛呀?

複式洋房

恭喜哂妳呀,你應該係bingo,可唔可以分享一下妳的 bingo 經過呀,我都試左3年, 有D灰呀, 都唔知幾時先到我呢?
原帖由 cindylok 於 10-12-6 23:04 發表
我11月8日day 1 , 今個月有用紅d , 發覺今個月早左排卵立即dodo ,今早用綠d check 左有極淺線 .到而家都未能盡信 好似發緊夢咁 !明天再check !!!

大宅

個肚無痛, 但肚脹脹, 頂住頂住咁。
同埋個胸都有少少脹痛。
睇嚟似係M小姐快到嘅先兆.....
可能我今個月太緊張, 成日想bingo, 搞到M小姐遲到~
mouth:

原帖由 et7et8 於 10-12-7 01:13 發表

大宅

我今個cycle應該失敗咗....
我呢個新手, 下個cycle都要用紅d check 排卵先得~

祝你有好消息~

原帖由 cindylok 於 10-12-6 23:04 發表

大宅

原帖由 et7et8 於 10-12-7 01:13 發表

大家好呀, 我11月2日day 1架, 今朝用快準易有50%線, 咁即係咪中呀? 我唔敢相信呀,,,,個心睇倒條線後一直跳得好快, 打比老公時手都震.....
其實....係咪要100%深先算係架........好驚呀

洋房

你好呀,我都係08/11 day1架,本身無check排egg既,想問你cycle係幾多日呀,我係30日一個cycle,想問咁我即係大約上個月邊日排左egg呢??唔知會唔會有機會有左??

大宅

唔好咁灰心 , 我結左婚11年 啦 .頭幾年唔想要BB, 後來環境許可想生啦 , 一直沒有避孕都沒有消息(不過都唔係太努力) , 咁我同 C6都覺得上天注定就沒有所謂啦 , 點知今年係我生日果時發現自己有左 , 點知原來宮外孕,要切一邊的輸卵管 , 喊到我死啊. 抖左幾個月又再開工 , 點知M 小姐同我過唔去 , 一路都唔準 , 以往我都係超準的. 等我以為中左幾次都係炸糊 ,終於的起心肝買紅D 綠D , 第2個CYCLE 就中啦 .由於我係切左一邊輸卵管的人,所以都可以叫係一擊即中. HAHA. ...所以紅D 綠D 真係幫到我呢D排卵好飄突的人 .因為今個月我都早左幾天排卵 , 一CHECK 到深粗就隔日DO DO. , 都係DO 左2次咋 .......好開心啊 .我今日再CHECK 紅D 50% , 綠D 有30%
原帖由 et7et8 於 10-12-7 01:21 發表
恭喜哂妳呀,你應該係bingo,可唔可以分享一下妳的 bingo 經過呀,我都試左3年, 有D灰呀, 都唔知幾時先到我呢?

大宅

我以往都好準 ,31 DAY , 但6月份計劃要生的時候 M 小姐就同我過唔去 , 最長試過 8月22日DAY 1 , 10月6日再DAY 1 , 一共45DAY , 等我以為BINGO , 去DR CHECK 又唔係 , 跟住就買左紅綠D 試左第二個月就BINGO 啦 .
原帖由 mochama 於 10-12-7 11:40 發表

你好呀,我都係08/11 day1架,本身無check排egg既,想問你cycle係幾多日呀,我係30日一個cycle,想問咁我即係大約上個月邊日排左egg呢??唔知會唔會有機會有左??

大宅

SORRY , 我好似沒有答到你問題 , HAHA, 你如果係 30DAY 應該係11月25日到排卵
原帖由 cindylok 於 10-12-7 11:49 發表
我以往都好準 ,31 DAY , 但6月份計劃要生的時候 M 小姐就同我過唔去 , 最長試過 8月22日DAY 1 , 10月6日再DAY 1 , 一共45DAY , 等我以為BINGO , 去DR CHECK 又唔係 , 跟住就買左紅綠D 試左第二個月就BINGO 啦 . ...

洋房

原帖由 cindylok 於 10-12-7 11:51 發表
SORRY , 我好似沒有答到你問題 , HAHA, 你如果係 30DAY 應該係11月25日到排卵

睇黎如果好想要bb,我都應該要買野check排egg,咁我諗應該我今個月唔會bingo啦,因為25號個星期我岩岩病左連dodo既力都無,haha,不過唔緊要啦,再努力比心機,hehe,同埋恭喜你呀

大宅

我啱啱買咗紅d綠d喇~ 等梗下個cycle嘅來臨~ (可惜m小姐仲未嚟......)
一齊努力! 快快bingo!!!

原帖由 mochama 於 10-12-7 12:09 發表

睇黎如果好想要bb,我都應該要買野check排egg,咁我諗應該我今個月唔會bingo啦,因為25號個星期我岩岩病左連dodo既力都無,haha,不過唔緊要啦,再努力比心機,hehe,同埋恭喜你呀 ...

大宅

恭喜你呀~

原帖由 cindylok 於 10-12-7 11:49 發表
我以往都好準 ,31 DAY , 但6月份計劃要生的時候 M 小姐就同我過唔去 , 最長試過 8月22日DAY 1 , 10月6日再DAY 1 , 一共45DAY , 等我以為BINGO , 去DR CHECK 又唔係 , 跟住就買左紅綠D 試左第二個月就BINGO 啦 . ...

複式洋房

可能我同你一樣都係太緊張, 搞到M小姐遲,祝大家快d bingo.
原帖由 kakakabearbear 於 10-12-7 09:20 發表
個肚無痛, 但肚脹脹, 頂住頂住咁。
同埋個胸都有少少脹痛。
睇嚟似係M小姐快到嘅先兆.....
可能我今個月太緊張, 成日想bingo, 搞到M小姐遲到~
mouth:mouth:" />

...

複式洋房

恭喜哂妳呀,你應該係bingo,有50%都係中,可唔可以分享一下妳的 bingo 經過呀.
原帖由 hehawendy 於 10-12-7 09:54 發表

大家好呀, 我11月2日day 1架, 今朝用快準易有50%線, 咁即係咪中呀? 我唔敢相信呀,,,,個心睇倒條線後一直跳得好快, 打比老公時手都震.....
其實....係咪要100%深先算係架........好驚呀 ...

複式洋房

e生話我輸卵管兩邊都塞左,所以6月中做左腹腔鏡手術通返,重有我有卵巢衰退,所以難bingo,12月22日我就要見e生啦,都唔知點好,唔通我一生冇bb
原帖由 cindylok 於 10-12-7 11:44 發表
唔好咁灰心 , 我結左婚11年 啦 .頭幾年唔想要BB, 後來環境許可想生啦 , 一直沒有避孕都沒有消息(不過都唔係太努力) , 咁我同 C6都覺得上天注定就沒有所謂啦 , 點知今年係我生日果時發現自己有左 , 點知原來宮外孕,要 ...

首頁

尾頁

跳至