夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 Nancy20090615 於 10-12-22 11:04 發表
您咁識得忍耐同收放, 抵錫喇.

Nancy20090615
你都每日講下同老公sweet sweet大小事
等我參考下, 我要將木獨佬變得熱情如火

瑪瑙宮

有時同佢講野, 即咳令您降晒溫, 例如: D 野好唔好食呀 (出街食或可能係我煮o既), 佢會話: 有咩好唔好食鴉 or 無好唔好食o既.
吹啤啤啤~~

原帖由 mywong 於 10-12-22 12:03 發表

Nancy20090615
你都每日講下同老公sweet sweet大小事
等我參考下, 我要將木獨佬變得熱情如火

大宅

原帖由 Nancy20090615 於 10-12-22 13:32 發表
有時同佢講野, 即咳令您降晒溫, 例如: D 野好唔好食呀 (出街食或可能係我煮o既), 佢會話: 有咩好唔好食鴉 or 無好唔好食o既.
吹啤啤啤~~

同我老公d答案「依壺衣young」呀 ,佢地係咪出貓抄答案呀

大宅

原帖由 mywong 於 10-12-22 11:53 發表
哈, 原來佢一邊打機一邊關心你 , 你應該感恩 你終於可以同打機平起平坐.
原來三日都冇得放呀, 好慘喎 聖誕節應該約下fd既 happy下, 我老公都有架不過仲未知邊日(佢預埋我呀, ...

係呀,我終於都嬴返部ps3一次喇
老公會放半晝,下午3點左右放工,但唔知佢夜晚想唔想同我出去撐下枱腳。如果佢真係想一大班人去唱k/打波,咁我都唔知點,可能買個cake返屋企切,然後逼佢食當慶祝啦

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 Nancy20090615 於 10-12-22 13:32 發表
吹啤啤啤~~

好無引 , 你地會點答佢.
我可能會講,
1. 咩話? 我問你我煮得好唔好食呀..呀...呀! (手指指住佢條腰, 我老公怕癢) 通常用呢個方法訓練佢答model answer.
2. 真係好野都唔駛預你:;pppp:

瑪瑙宮

成日比 D 咁o既答案我, 唔洗生個口講野啦.
(電視麥包做蘇玉華節目都話有人煮比您食, 唔理好定唔理都要心存感恩.) 以前都想我煮得好/有進步佢比 d 反應, 而家我都唔理, 食啦.

原帖由 mywong 於 10-12-22 14:28 發表

好無引 , 你地會點答佢.
我可能會講,
1. 咩話? 我問你我煮得好唔好食呀..呀...呀! (手指指住佢條腰, 我老公怕癢) 通常用呢個方法訓練佢答model answer.
2. 真係好野都唔駛預你:;pppp: ...

別墅

每日老公出門口都
到放工返到黎又
到我地訓覺既時又

禁止訪問

男爵府

我同我老公都好多sweet野嫁~
例如上星期佢去左macau 2日, 結婚之後佢從來都冇出面過夜嫁! 佢返左黎之後, 我地都難掩好掛住大家的感情, 真係好大力咁攬攬!!!!!

真係要比d正能量呢度既mami呀!
有時如果係嗌交or something, 正面d啦, 記返當初既溫柔同愛意, 好快就冇事~~~~

大宅

我都好想支持一下呢個 post ga .. 不過呢幾日都係冷戰中... ... 呢幾日冷戰, 我冇同佢講過d咩野..只係上床訓的時候.. 佢想攬過來.. 我就會推開佢隻手同佢講... 我比你上床訓, 唔代表我唔嬲..

尋日因為做冬上家姐家吃飯至暫停冷戰. 我係巴士站見到佢的時候.. 佢即刻一手拖住我... 拖得好實實.. 果一刻個心好甜.. 不過我冇表示出來.. 之後去搭車.. 佢同我講..呢幾日我都好好好掛住你呀... 唔好再嬲我啦... (又係一個賴皮樣... )

我冇出聲... 不過成程都比佢拖實, 冇再 fing 開佢隻手...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 呀豬媽 於 10-12-23 14:05 發表
我都好想支持一下呢個 post ga .. 不過呢幾日都係冷戰中... ... 呢幾日冷戰, 我冇同佢講過d咩野..只係上床訓的時候.. 佢想攬過來.. 我就會推開佢隻手同佢講... 我比你上床訓, 唔代表我唔嬲..

尋日因為做冬上家姐家 ...

呀豬媽

好返就好啦 , 下次唔好冷戰, d男人係冇感覺架, 樂得耳根清靜. 佢地唔知自己錯架.

下次唔開心就將d家務比晒佢做, 阿仔阿女都比佢湊, 飯都唔煮, 煩死佢

我老公激親我, 我就罷工, 佢就好快

大宅

原帖由 mywong 於 10-12-23 14:42 發表

呀豬媽

好返就好啦 , 下次唔好冷戰, d男人係冇感覺架, 樂得耳根清靜. 佢地唔知自己錯架.

下次唔開心就將d家務比晒佢做, 阿仔阿女都比佢湊, 飯都唔煮, 煩死佢

我老公激親我, 我就罷工, 佢就好 ...

其實次次冷戰 (其實只係我單方面唔睬佢) , 我都罷工. 朝早唔會起床同佢煮早餐, 唔會同佢 pack 午餐, 亦唔會幫佢燙衫... 夜晚亦唔會煮飯比佢.. 哈哈 .. 我每次同佢冷戰我都可以偷多 1 個小時訓覺時間ga ...

唉.. 佢剛剛打來話要同個大學同學出去 dinner (每次話出去dinner 都飲酒, 又唔知時間返屋企) ... 睇怕今晚又要開過戰啦..

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 呀豬媽 於 10-12-23 14:52 發表

其實次次冷戰 (其實只係我單方面唔睬佢) , 我都罷工. 朝早唔會起床同佢煮早餐, 唔會同佢 pack 午餐, 亦唔會幫佢燙衫... 夜晚亦唔會煮飯比佢.. 哈哈 .. 我每次同佢冷戰我都可以偷多 1 個小時訓覺時間ga ... ...

做得好呀.

今晚試下唔好問佢幾點返, 真誠同佢講玩得開心d, 之後都唔好打比佢, 過十二點佢打返黎都唔好聽 早d訓, 訓唔著就上bk搵我傾計.

大宅

原帖由 mywong 於 10-12-23 15:33 發表

做得好呀.

今晚試下唔好問佢幾點返, 真誠同佢講玩得開心d, 之後都唔好打比佢, 過十二點佢打返黎都唔好聽 早d訓, 訓唔著就上bk搵我傾計. ...

哈哈 ... 好.. 等我試下控制一下自己唔好打比佢..... 希望今次成功 .. yeah yeah ...

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 呀豬媽 於 10-12-23 16:06 發表

哈哈 ... 好.. 等我試下控制一下自己唔好打比佢..... 希望今次成功 .. yeah yeah ...

加油, 努力

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我老公都唔會話好sweet的, 平時唔多鐘意講野, 出街唔拖手的, 成日話怕凍, 要雙手插袋, 然後要我q 實佢.

唔會講什麼[我愛你], 有時我話:[我好掛住你, 你今日返工有無掛住我?], 佢好老實話:[返工忙到死, 諗到無諗過], 我特登問多佢幾次, 煩住佢, 佢就話:[好掛住呀 !!!掛到死呀 !!] (我又會話佢假到爆)
係咪男人大多數都係唔鐘意表達內心的感受呢 !?!?!?

話佢對我唔好又唔係的, 好似昨晚出街, 我著少左衫, 佢都會比左件褸我著. 有時夜晚收工收得夜, 佢會幫我洗碗/抹抽氣扇/吸塵/拖埋地...

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 crystal媽咪 於 10-12-23 17:04 發表
我老公都唔會話好sweet的, 平時唔多鐘意講野, 出街唔拖手的, 成日話怕凍, 要雙手插袋, 然後要我q 實佢.

唔會講什麼[我愛你], 有時我話:[我好掛住你, 你今日返工有無掛住我?], 佢好老實話:[返工忙到死, 諗到無諗過], 我特登問多佢幾次, 煩住佢, 佢就話:[好掛住呀 !!!掛到死呀 !!] (我又會話佢假到爆)
係咪男人大多數都係唔鐘意表達內心的感受呢 !?!?!?

話佢對我唔好又唔係的, 好似昨晚出街, 我著少左衫, 佢都會比左件褸我著. 有時夜晚收工收得夜, 佢會幫我洗碗/抹抽氣扇/吸塵/拖埋地...

睇以上紅字, 佢係非常愛你關心你, 特別最後果樣羨慕死我 , 佢用行動來愛你

我老公以前都唔會講, 要被我威迫利誘下先講'我愛你', 現在好多了,佢會講'你係咪好掛住我呀?/你係咪想錫我呀?/你係咪好愛我呀?'

瑪瑙宮

嘩, 真係好 sweet 喎

大宅

原帖由 mywong 於 10-12-23 20:39 發表
睇以上紅字, 佢係非常愛你關心你, 特別最後果樣羨慕死我 , 佢用行動來愛你
我老公以前都唔會講, 要被我威迫利誘下先講'我愛你', 現在好多了,佢會講'你係咪好掛住我呀?/你係咪想錫我呀?/你係咪 ...

我同意呀,佢老公錫到佢燶呀,妒忌死我

我都成日威逼利誘呀,我仲催眠老公,係佢耳邊講:你好愛老婆,你覺得老婆好抵錫,你好想攬住佢……:lol

首頁
12345...6

尾頁

跳至