興趣嗜好

跳至

首頁
12345...25

尾頁

侯爵府

畀面勳章

原帖由 花子 於 11-1-7 16:51 發表

我細細聲話過你知丫!
部機係C6岩岩出俾我,加埋無限PLAN,佢paid架,我唔可以咁過份@@

你買apps/games時用自己信用卡咪得o羅...

大宅

醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 A346 於 11-1-7 17:19 發表

你買apps/games時用自己信用卡咪得o羅...

bill check 5 check到架?
試過有次send多左少少sms(唔同台),佢都問我

侯爵府

畀面勳章

原帖由 花子 於 11-1-7 17:41 發表

bill check 5 check到架?
試過有次send多左少少sms(唔同台),佢都問我

手機bill check唔到,
只係會出現係信用卡bill上面,
除非你張信用卡都係你C6找數啦...

唔同台send SMS可以試下用 whatsapp,
唔只SMS連send 相同Video都得,
完全免費,
不過要對方都裝左先得,
只要對方係Android/ iPhone/ Nokia Symbian/ Blackberry 就裝到...

男爵府

原帖由 jcy 於 11-1-7 16:20 發表
其實呢個玩咩ga

冇咩玩,只係比野佢食下,打下佢同撫下佢,佢就會比D反應你。小朋友見到會幾得意咁。

我都有,不過係恐龍。

等我UPGRADE 下 D APPS 出係第一版。

大宅

Hi,

想問 task manager 同 task killer 有咩分別呢? 係未都係 close 個apps & release d memory 出黎呢?

唔該晒!

侯爵府

畀面勳章

原帖由 August07 於 11-1-11 11:11 發表
Hi,

想問 task manager 同 task killer 有咩分別呢? 係未都係 close 個apps & release d memory 出黎呢?

唔該晒!

其實大部份 task manager 都有 kill task 功能,
不過 task manager 主要係比人睇o的 task o既情況,
例如個 task 用左幾多 RAM, CPU等,
而且亦有分 tasks, services 同 system process 等類別,
而用 task manager kill task 一般會煩麻o的,
要長襟再揀先得...

而 kill killer apps 就簡單o的,
通常只會列出咩 task 行緊,
唔會有RAM/CPU等info,
想kill tasks簡單o的一click 就kill,
大部份亦有kill all 功能,
亦有 ignore list 或自動定時 kill 功能...

不過提醒一下,
其實Android系統係會自動將長時間唔用o既task去kill,
如果部機有512MB RAM以上一般都可以唔理佢就得,
不過都最好裝個 task manager,
因為有o的比o的task佔用太多資源都check到,
亦可以kill一o的Hang左o既task…
而512MB以下就最好裝個task killer,
因為扣除系統資料後可用o既RAM實在太少,
靠系統自動kill task唔夠快,
所以要手動kill下task否則部機會好lag...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

我那部係GALAXY TAB,
可唔可以一齊分享下?

我最鐘意的APPS:
1. WISBOOK
用電腦在http://www.coay.com/index.
php
到注冊, 咁就可以用WISBOOK 在COAY這個網到DOWNLOAD電子書 , 應該全部係簡體字,但好多選擇。

‎2. KID MODE
可以SET小朋友的年紀, 之後會跟年紀出D GAMES比你選來玩,唔同年紀會出唔到GAME, 會有DORA, 阿曼, 芝麻街, ..好多唔同的GAME, 好多選擇, 唔洗每個GAMES DOWNLOAD。

3. ‎ANGRY BIRD
好得意, 我2個小朋友玩到哈哈笑!

‎4. MYOBSERVATROY
香港天文台, 有晒天氣資料

5. PRINCESS MEMORY GAMES
公主配對遊戲, 我家的公主有公主病, 最合她。

6. 24READER ANDROID
電子書, 有要錢同唔洗錢的,繁體字書, 有喜羊羊

hopefaith    發表於 12-6-1 11:34
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

等待驗證會員

d小朋友game唔錯wor! 多謝哂

子爵府

等我今晚試吓先
原帖由 A346 於 11-1-5 18:02 發表

襟左上角暫停制,
再襟第二個制 (三點加三劃果個),
襟左下角箭咀,
再襟左下角箭咀,
出到最出個畫面襟手機個return制,
就會問你"ARE YOU SURE YOU WANT TO QUIT?" ...

侯爵府

畀面勳章

原帖由 mcdullyiu 於 11-1-12 11:45 發表
2. KID MODE
可以SET小朋友的年紀, 之後會跟年紀出D GAMES比你選來玩,唔同年紀會出唔到GAME, 會有DORA, 阿曼, 芝麻街, ..好多唔同的GAME, 好多選擇, 唔洗每個GAMES DOWNLOAD。

呢個正喎...

大宅

請問第6個APP"24reader"係邊到揾?我在market揾唔到.

原帖由 mcdullyiu 於 11-1-12 11:45 發表
我那部係GALAXY TAB,
可唔可以一齊分享下?

我最鐘意的APPS:
1. WISBOOK
用電腦在http://www.coay.com/index.
php 到注冊, 咁就可以用WISBOOK 在COAY這個網到DOWNLOAD電子書 , 應該全部係簡體字,但好多選擇。

‎2. ...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

原帖由 藍莓 於 11-1-13 17:06 發表
請問第6個APP"24reader"係邊到揾?我在market揾唔到.

我在SAMSUNG APPS到搵的!

大宅

點解我在我的samsung apps內冇既,你係咪入去samsung apps就已經有喇?

原帖由 mcdullyiu 於 11-1-13 21:07 發表

我在SAMSUNG APPS到搵的!

珍珠宮

原帖由 藍莓 於 11-1-14 21:25 發表
點解我在我的samsung apps內冇既,你係咪入去samsung apps就已經有喇?

係呀!

大宅

我既samsung apps入面都係冇呀

大宅

請問 kid mode 係咪apps? 係samsung apps 揾唔度呀.

原帖由 A346 於 11-1-13 14:49 發表

呢個正喎...
Bonnie

珍珠宮

原帖由 Bonnie223 於 11-1-19 16:29 發表
請問 kid mode 係咪apps? 係samsung apps 揾唔度呀.

kid mode 在market, 不是samsung apps

珍珠宮

原帖由 於 11-1-15 16:31 發表
我既samsung apps入面都係冇呀

我那部有呀, 你部都係samsung tab?

大宅

請問有冇d係好似日記,記野個d apps??
~I Love U~

男爵府

原帖由 Mandy1021 於 11-1-24 20:36 發表
請問有冇d係好似日記,記野個d apps??

有好多,上market打calendar 就得。介紹兩個好好用比你。我自己用緊第二個,貪佢有圖個桌面都靚D。
呢D 。
1. Pure Calendar

2. BLIK

首頁
12345...25

尾頁

跳至