親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問那處換台幣高?

別墅

i want to know too

大宅

恆生, MOQ: HK$3K
百年, 九龍灣德福平台果間找換店, 深水步黃金附近的找換店, 逐間問下.

男爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

我都想知呀. pls share!
另外, 我剛查詢台灣觀光協會, 有優惠劵攞呀! (唔知有冇用)

香港上環德輔道中 173 號南豐大廈 904 室

(即先施百貨公司樓上/MTR上環站E3出口)
辦公時間:9:00 至 17:00,星期六、日及公眾假期休息 
Tel:2581-0933

Kaya Kwok was born on 31/JAN/05
Alvin Kwok was born on 05/JUL/12

子爵府

2018復活節勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

Hi, side1side :

請問九龍灣德福平台果間找換店在甚麽位置,有無電話查詢問價?

原帖由 side1side 於 11-1-19 14:29 發表
百年, 九龍灣德福平台果間找換店, 深水步黃金附近的找換店, 逐間問下.

子爵府

2018復活節勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

Hi, LOKITLING :

請問是甚麼優惠券?

原帖由 LOKITLING 於 11-1-19 14:41 發表
我都想知呀. pls share!
另外, 我剛查詢台灣觀光協會, 有優惠劵攞呀! (唔知有冇用)

香港上環德輔道中 173 號南豐大廈 904 室
(即先施百貨公司樓上/MTR上環站E3出口)
辦公時間:9:00 至 17:00,星期六、日及公眾假期休息 ...

男爵府

原帖由 EggBB 於 11-1-19 14:58 發表
Hi, LOKITLING :

請問是甚麼優惠券?

http://admin.taiwan.net.tw/auser/B/201005/2010gift/2010gift_ch.htm

夜市優惠劵
Kaya Kwok was born on 31/JAN/05
Alvin Kwok was born on 05/JUL/12

男爵府

原帖由 side1side 於 11-1-19 14:29 發表

生生1993 ok 嗎? 我問過台幣個rate 同百年網上個rate 一樣(3.672), 邊間friendly d?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

即係要係香港換定?? 唔係話去到台灣機場換高 d 咩??

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

睇左有夜市既優惠, 但唔係好明點用添, 請問可否解釋一下....

原帖由 LOKITLING 於 11-1-19 15:04 發表

http://admin.taiwan.net.tw/auser/B/201005/2010gift/2010gift_ch.htm

夜市優惠劵

珍珠宮

環保接龍勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

有4張台幣25元現金劵,可以係指定嗰幾個夜市作現金用
原帖由 cc0524 於 11-1-19 16:16 發表
睇左有夜市既優惠, 但唔係好明點用添, 請問可否解釋一下....

男爵府

以我聖誕為例:
RATE最好係:
到台灣那裡用ATM機提款3.77;
碌CREDIT CARD 3.76;
香港百年 3.75;
台灣機場3.72

夜市既優惠可於夜市店舖用, 以士林為例, 大部份食市都用得. 可以一次用好多張都得, 但無得找錢!

水晶宮

我想再問清楚, 其實係唔係要自由行係旅行社買 package 問他們拎, 而唔係就咁係網上面列印出來??

原帖由 gemmilam 於 11-1-19 19:09 發表

水晶宮

請問我係跟團既, 咁係咪就無呢 d 優惠卷架啦??

原帖由 vkzone 於 11-1-19 23:46 發表
以我聖誕為例:
RATE最好係:
到台灣那裡用ATM機提款3.77;
碌CREDIT CARD 3.76;
香港百年 3.75;
台灣機場3.72

夜市既優惠可於夜市店舖用, 以士林為例, 大部份食市都用得. 可以一次用好多張都得, 但無得找錢! ...

大宅

唔好意思. 想問下4張台幣 $25.

係total $100 定 4張加埋先得 $25 ?

原帖由 gemmilam 於 11-1-19 19:09 發表

珍珠宮

係要自由行先有架,帶埋機票及護照到中環的台灣觀光局取,參加旅行團係冇架

原帖由 cc0524 於 11-1-20 09:38 發表
我想再問清楚, 其實係唔係要自由行係旅行社買 package 問他們拎, 而唔係就咁係網上面列印出來??

珍珠宮

TWD25 x 4pcs = TWD100

原帖由 文狄 於 11-1-20 13:37 發表
唔好意思. 想問下4張台幣 $25.

係total $100 定 4張加埋先得 $25 ?

水晶宮

噢... 原來係咁!! 真係唔該晒.....

原帖由 gemmilam 於 11-1-20 15:13 發表
係要自由行先有架,帶埋機票及護照到中環的台灣觀光局取,參加旅行團係冇架

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 gemmilam 於 11-1-20 15:14 發表
TWD25 x 4pcs = TWD100

16/1 拿到是NTD50X2

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我多數平日自由行, 會去台灣機場唱少少, 其餘出返市區是但一間bank 唱。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

首頁

尾頁

跳至