跳至

首頁

尾頁

侯爵府

venus1834 發表於 11-4-12 12:30
尋日去完私家再去政府登記, 嘩, 去到政府, 場面簡直係震撼, 多人多到呢..............前後包住既都係國內人 ...

我嗰次咪又係...排隊登記都排咗成30分鐘. 個大堂啲人多到呢, 係急症室起碼3倍. 我老公話至少有200人...當然係普通話聲此起彼落啦...

所以我做完oscar都未必會去做產檢...次次都要請足一日假都唔係幾好啦.

別墅

mochama 發表於 11-4-12 12:46
我都係打算係私家生,但仲未book(個醫生話唔駛咁急,都唔知係咪唔想賺錢),但都有排政府,我見有d jm話廣華個d ...

你edd幾時呀, 仲未book私家醫院? 好多都好full, 你快手d啦

洋房

回覆 tselo91 的帖子

其實我7w去法國照閃閃個時已經打算係法國book架啦,但個醫生話唔駛咁急,20w前黎比錢就得架啦...但上網d人話法國full左架,但個醫生係都話個日唔駛留位住....而家唯有等5月頭去法國再檢查再問啦,如果無位唯有係政府生啦..

別墅

回覆 mochama 的帖子

係呀法國full左啦, 你個醫生其實係唔係已經幫你留左位, 只係叫你唔洗交錢住呀?

因為book法國係個醫生用你名留位, 20wk前交錢confirm. 你可以打去問清楚.

洋房

回覆 tselo91 的帖子

原來係咁架,咁我真係要問下啦,因為我同個醫生講左會係法國生,仲會搵佢接生,(因為佢係法國註院ma),個次照閃閃我問左佢3次,佢都係答我20w前黎比錢啦...

別墅

回覆 mochama 的帖子

咁十成十佢已經幫你留左位. 我都係法國生

大宅

私院d位比較緊張

首頁

尾頁

跳至