親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

有兩個問題都唔知點選擇好,請各位幫幫忙

請問買book 3日2夜package好,定淨買機票再book有海景既民宿好呢?
中華機$1350一位,仲未加燃油附加費
港龍機要成$1720一位,仲未加燃油附加費
我老公又想坐港龍,但港龍又咁貴,真係好煩mouth:

珊瑚宮

PACKAGE &機票都要附加費。中華1300元有限時間。高雄民宿約T 999——T 2000日

大宅

我覺得港龍比較好.時間好

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

我26-29/4 四日三夜ka住yoho beach 同金典package $3300

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

我地兩個大人入住yoho beach 好定夏都好呢?係咪yoho beach 適合有小朋友多d呢?

珊瑚宮

如果小朋友太小的,會留在yoho,如果是小學生我會選擇多些戶外活動,墾丁最靚是沙灘的景色

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

Ada29,
If 2 adult, better 夏都as near 垦丁大街. Yoho has a beach( not sand beach) good for sunset, but 15 min drive fr main street.

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

China airline is smaller airbus, not spacious. I guess Dragonair will be better

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

多謝你地保貴意見我都係決定淨買港龍機票,再book民宿,價錢同買套票差不多,不過民宿可以選擇有海景,有冇好既民宿提議呢

大宅

if from Yoho, how can I go to the airport ? Need to book the transportation in advanced in hk ? Or is there any car from the hotel to airport ?

大宅

請問你們會在香港or高雄機場"唱錢"?

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我23/4飛..我去左百年唱錢.1:3.67

大宅

Thanks nono76. I exchanged at the same rate at 百年 at lunch time.

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

nono76 發表於 11-4-18 11:54
我23/4飛..我去左百年唱錢.1:3.67

我會去到高雄先唱錢,機場可以對多少少

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

samsam88 發表於 11-4-17 16:13
if from Yoho, how can I go to the airport ? Need to book the transportation in advanced in hk ? Or ...

依加仲有一間民宿未book,我地打算自己駕車,宗禾可靠嗎?價錢比較平嗎?
泊車貴唔貴?

我都仲係有擔心,我擔心老公揸左駄唔知掂唔掂,又唔知會唔會迷路mouth:mouth:" />

複式洋房

ada29 發表於 11-4-18 21:36
依加仲有一間民宿未book,我地打算自己駕車,宗禾可靠嗎?價錢比較平嗎?
泊車貴唔貴?

唔洗擔心, 我3月尾去完, 泊車除左係景點之外, 其餘地方你見有位就可以周圍泊, 都唔會比人抄牌

我地都係租車自駕, 不過租小馬, 平均一日係NT1700

sheep55  me too, 租小馬  發表於 11-4-19 11:04
welcome to my blog: ricmaglau.mysinablog.com

大宅

請問如果想租電的單車,可以在那裡租 ?

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

miukili 發表於 11-4-18 22:41
唔洗擔心, 我3月尾去完, 泊車除左係景點之外, 其餘地方你見有位就可以周圍泊, 都唔會比人抄牌

我地都係 ...

請問小馬租車係咪貴過宗禾呢?
有冇折扣優惠呢?

仲有好幾個問題,請幫忙

1) 係咪自動波?
2) 係咪係返高雄機場取車同還車?
3) 要唔要比按金?
4) 租車係咪要先入數,係邊到入呢?
5) 有冇GPS同電話提供,我擔心會迷路啊mouth:
6) 由高雄開車至墾丁,大約要幾多個鐘呢?
7) 星期六出發公路會唔會多車呢?

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

回覆 ada29 的帖子

BUT 機場要收手續費,同埋我都問過好多人,百年個rate係好過台灣機場個rate ,因佢係同台灣銀行差不多(市區唱)

侯爵府

回覆 samsam88 的帖子

我都去左百年唱左2次,over 5000有得book,唔駛排,唔係都真係好多人唱架...haha

首頁

尾頁

跳至