嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

別墅

一日食一隻雞蛋會不會太多?

我而家隔日先至俾一隻蛋我個仔,
佢廿個月大了,
可以日日食一隻嗎?

公爵府

Re: 一日食一隻雞蛋會不會太多?

一歲都可以一日食一隻雞蛋, 不過一星期食3次~

別墅

請問有冇人知日日都食一隻雞蛋係咪唔係咁好?

男爵府

日日食? 唔駛呀........你可以搵日加下芝士落粥佢食都好啦.

我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

別墅

ck1656:
你不明白我的苦況了!
第一、因為我個仔超奀,奀到要見醫生果隻!
第二、佢唔係好喜歡食野,(當然最重要係因為佢唔鐘意訓覺)而佢比較喜歡食蛋,所以先至咁問!
至於芝士,而經日日加落粥度,但係佢一d反應都冇,加同唔對佢來講一樣!

男爵府

我以前真係每日一隻蛋黃煲粥,後黎問健康院姑娘,話太多喇,叫我隔日得架喇~依家隔日咪落一隻雞蛋連蛋白煲粥囉

該用戶已被刪除

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Three times per week
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

神仙魚,

您個仔超奀, 有幾奀, 我個仔都超奀

別墅

二十個月還未到二十磅!
就算夠都係僅僅夠果隻!

珍珠宮

我bb13個月大, 一星期食4-5次.

別墅

vic-wing ,

your daughter is sooooooo cute

首頁

尾頁

跳至