心聲留言

跳至

首頁
34567...28

尾頁

別墅

想起以前開心不開心的日子,想念是必然的,不要讓自己遺忘這些開心,直到上天家時考考老公記唔記得

大宅

畀面勳章

見到呢個POST好心up, 你要振作呀~
我阿爺都過咗身6年啦, 雖然係隔咗一代, 但係有時我都會想起佢, 回想起佢喺醫院如何一日一日咁瘦落去, 回想起某一天佢突然間握住我隻手, 好似想同我講好唔捨得我哋.....

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

加油& take care!

水晶宮

樓主,加油!

大宅

環保接龍勳章

ricohui 發表於 11-5-12 14:06
呢一年...我無減少對你既思念....任何時間都會諗起你...真系好掛住你....希望可以快D完成我既責任早日返天 ...
送給你的歌~

http://www.youtube.com/watch?v=oIVuLVDLFzE

無須要快樂 反正你一早枯死
如果有眼淚 只不過生理分泌
就算淚水多得 可灌溉整片濕地
蒲公英不會飛 陵墓裡伴你於一起

如果有再會 恐怕已經一世紀
回憶哄騙我但凡失去也是美
共你一分鐘 都足夠我生醉夢死
如懷念也是有它限期 明日我便記不起

*從未來再見 遺憾舊時不太會戀愛
願我永遠記不得我正身處現在
從月球觀看 難辨地球相愛跟錯愛
三世書不會記載 情繫我這半生的最愛
( 三世書不會記載 誰為某某歎息感慨 )*

時空太過大 超脫我的喜與悲
能戀愛過後 自然參透到命理
就算一雙手 只擁抱你的紀念碑
流離在某日某天某地 仍自覺共你一起

repeat*()

再見 仍舊未能跟你再戀愛
但你與我有過的過去 牽涉後代
從未來觀看 潛伏萬年的野史記載
不理它小愛與大愛 人類太過渺小的最愛
心誠則靈

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

加油
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:老公,..........好想念你.........

明天,又到中秋節了。今年是第二年沒有你的日子,今年不同的是,我比上年長大了,亦漸漸習慣你換了方式繼續陪伴着我們,耀,請你不要忘記「我永遠愛着你!」

wcpcelia  願你中秋節快樂...好好加油  發表於 11-9-13 18:09
大豬脾  睇到我都眼濕濕!努力丫!有好多人祝福你、支持你!  發表於 11-9-12 12:43
重新起步,為未來努力

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ricohui 發表於 11-9-11 17:21
明天,又到中秋節了。今年是第二年沒有你的日子,今年不同的是,我比上年長大了,亦漸漸習慣你換了方式繼續 ...
常言道 [每逢佳節倍思親], 我都明白妳心情, 妳都要放鬆心情, 唔好令愛妳的人有牽掛...加油!
女人, 因為內涵而神采飛揚; 女人, 因為自信而美麗。

珍珠宮

DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我相信你老公在天家每天都對着你笑,看守着你,努力加油!
佢只不過係換個方式再同你相處。
笑下又一日。放鬆下啦大家!

公爵府

好媽媽勳章

ricohui 發表於 11-9-11 17:21
明天,又到中秋節了。今年是第二年沒有你的日子,今年不同的是,我比上年長大了,亦漸漸習慣你換了方式繼續 ...

王3........
我0依家先睇倒妳呢個topic.....
請好好珍惜自己&家人!
同王子開開心心過中秋!
你的人格如何,你的人生亦必如何!

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

複式洋房

引用:思念是一種很玄的東西+如影隨行+無聲又無息

原帖由 超凡B 於 11-06-03 發表
思念是一種很玄的東西 如影隨行 無聲又無息出沒在心底 轉眼 吞沒我在寂寞裡 我無力抗拒 特別是夜裡 想你到 ...
我爸爸離去前,我個心不停在想,你起身嗱爸爸,我會乖,會孝順你,會多啲陪你,當爸爸走了,好後悔,為什麼爸爸走了後,才懂得關心身邊人呢?至今巳一年多了,但一聲到爸爸以前成日聽慨鄧麗君,淚水便控制不了,一幕幕嘅回憶,好像重播一樣,好想向想向個天大叫一聲"爸爸,我好掛住你呀"。

LSHMWS  哭了  發表於 14-6-19 01:12

別墅

回覆 回覆:rainiemama的帖子

add oil

水晶宮

睇到這個post,真係好心up,但見到咁多人鼓勵,又覺得好窩心,使我要珍惜
身邊人,我祝福這裡的人幸福快楽,加油呀!

大宅

睇到都唔開心,樓主加油呀!振作呀!

大宅

回覆:sn813 的帖子

加油一定要繼續撐住呀

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

老公,仲有十日,便是我倆結婚九周年紀念....往時從來沒有重視過的紀念日,你離去了先覺得珍貴.....沒有你的結婚周年....真的很孤單....16個月了....就算多孤單...也再得不到你的安慰.....一想到...又忍不住淌淚......謝謝你昨晚來我的夢中.....希望你可多些回來給我支持~~~love

Hugo0804  add oil.  發表於 11-10-3 16:55
重新起步,為未來努力

大宅

回覆:老公,..........好想念你.........

從另一角度,你地今生遇到,彼此相愛,可能時間不多,總比那些日對夜對,但也日嘈夜嘈,沒愛情的所謂夫妻幸福

男爵府

樓主, 謝謝您! 謝謝您讓我記住要珍惜身邊的人!
相信你老公會在你身邊悄悄守護著你的! 只是, 不方便太著跡吧! 只要有信念, 他日你倆必定會重聚的~~~

別墅

我妹妹出世個時因為唔見左搵唔到佢可能佢都走左

首頁
34567...28

尾頁

跳至