嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

http://www.smartboboshop.com/catalog/product_info.php?products_id=536

大宅

我用松油幫仔仔沖涼, 仔仔有濕疹,是皮膚醫生叫用的, 天然的, 可能是相似的東西.

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

用過, d顏色好假好螢光, 用了兩包sample無用了

子爵府

回覆 jassc2006 的帖子

我家都有一罐 , 我幫仔沖過1-2 次 , 好像沖完都可以止下痕

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

我用過兩罐.仔仔濕疹真係好左...好似痕少左!!
不過成盆水都係螢光色.白色既沖涼手巾都變埋色!

男爵府

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 SHARONJULIO215 的帖子

我仔用依家濕疹好勁呀... 你可唔可以話我知...
係咪用呢隻松森思d濕疹好返晒呀?
你係邊度買ga? 同埋幾錢罐呀?
thank you~
사랑합니다.

伯爵府

kingkingtc 發表於 11-5-13 16:49

我仔用依家濕疹好勁呀... 你可唔可以話我知...

我去荷花買架...(佢地先有罐裝.)
萬0都有.不過佢地只有細盒裝.
真係要自己試左先知work 唔work 架wor...因為我個仔果時真係試左好多牌子.
人地話好我又去試.都唔係隻隻岩我個仔..不過依隻用左又好似ok d.
咁我就keep 住用.用左兩罐而家好得七七八八加上佢而家又大d 所以轉左第二隻.
希望可以幫到你!

男爵府

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

有時我好擔心試左唔岩, 再起得厲害d, 我一定會好嬲自己...
唔知你試的時候會唔會甘... 所以暫時來講都係試比較大路d的野...
或者我應該試下用大家講過有用的野... 可能真係試到一隻岩ge~~

thank you~我會試下買來用~~
사랑합니다.

男爵府

但係日本製造wo...會唔會有機會有幅射架...
依家凡係日本的野都好擔心有事...
사랑합니다.

伯爵府

我果時見到我個仔d濕疹我係會喊同自責架..
我估我仲痴線過你...
不過我個仔而家22個月大.自從佢大過左濕疹就好似好得七七八八.
不過我到而家仍然好小心處理佢既皮膚架.次次洗面都用金銀花,
沖完涼每次都用AI CREAM 搽全身架.
不過記住每試一樣野唔係立即見效架.沖多幾日慢慢再睇下岩唔岩你小朋友啦....

伯爵府

kingkingtc 發表於 11-5-13 17:14

但係日本製造wo...會唔會有機會有幅射架...

我估唔怕卦...佢依D貨都係之前入定架啦...
應該無影響既....

男爵府

甘我都明白唔係試每樣野都即刻見效ge...不過個心就係想立即見效law~haha~

枝AI Cream好貴law, 成百3一枝... 好快就用完...
其實大d係咪抵抗力好左就會慢慢抵抗到濕疹呢...
我都試下用呢隻野先...
사랑합니다.

伯爵府

kingkingtc 發表於 11-5-13 18:09

甘我都明白唔係試每樣野都即刻見效ge...不過個心就係想立即見效law~haha~:not ...

講真我由發現我個仔有濕疹開始已用了好多不同牌子既CREAM.
都同我個仔唔夾.最後只有搽AI CREAM 先有返...
所以到而家都KEEP 住搽.貴都無辦法,只要見佢好轉幾貴都值得.
我個仔一個WEEK 就搽哂一支架.$130 真係好貴!!!
你BB而家幾大呀??我個仔到左一歲之後D濕疹就已經無咁勁..

別墅

我bb4個半月, 2個月到開始有濕疹已經用咗8支 ai cream 仲今日買咗2支真係破產

大宅

我都係呀, 買 ai cream 買到就破產
而家皮膚好轉, 夾住其他 cream 搽, 冇咁肉痛.

記住係黎緊bb展買定多d貨, 上年8月bb展, ai cream 賣$105咋. 不過其實我之後都係藥房見過賣$220/ twin pack.

講返隻松森思, 顏色好假好螢光. 用過2次, 好似仲差左.

男爵府

我仔食家4個半月啦~~
佢呢幾日又好左D啦~ 可能天氣涼爽左...不過又係時好時壞...
加上又用左3日的皮得露來浸浴, 希望好D啦~~ AI CREAM我買左一枝,都差唔多用完啦~~
身就比較小, 係面嚴重!!
사랑합니다.

大宅

我個仔浸完松森思, 的確係紓緩咗好多&止到痕, 起碼無抓啲皮膚, 佢會瞓得舒服啲!

男爵府

畀面勳章

我冇用過, 不過你睇吓登記拎啲sample 試吓先囉...
http://www.pinehisens.com/tc/Default.aspx

禁止訪問

大宅

間中俾bb 浸浴,每次10min 左右。

首頁

尾頁

跳至