想生BB

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

我沾下D孕氣先,弓喜曬丫

男爵府

恭喜gloria_ray ,wifebaby

男爵府

畀面勳章

我睇相覺得你真係bingo喎!
可能太早你去診所又唔係用晨尿所以check唔到!
你遲多1-2個星期再去診所check啦!
到時可以照埋bb添呀!

別墅

回覆 shin08 的帖子

shin08...我都係咁諗...噚晚老公再買多支屈臣氏棒棒比我今朝驗...驗完都好有信心係真bingo...所以諗住下星期再去第二個醫生驗多次...

大宅

叻叻勳章 畀面勳章 爸B勳章

回覆 gloria_ray 的帖子

不如你直接搵個婦產科睇睇 (要make sure有陰超照) 一照就睇到有冇胎囊!! 如果連續2個cycle都有問題, 一定要搵出原因!

你本身係順其自然成孕嗎? 唔係人工植入嗎?<===因為人工受孕容易出現假懷孕

有冇食安胎藥/打安胎針? 有d人怕著床唔成功會食定安胎藥(中醫) /打安胎針 (西醫) <===亦有機會出現假懷孕

我第一胎都係用clearblue confirm bingo..應該好準!! 紅d綠d我唔識...所以比唔到意見...

如果你體溫keep住98.2F-98.6F 就仲有機!!!

快d搵個婦產科睇睇~

大宅

你試下買枝曼記check下!曼記都好準!

別墅

回覆 beebeeru 的帖子

我已經驗左3種牌子...我老公話我就黎可以做左驗孕棒棒達人...haha...

別墅

beebeeru 發表於 11-5-21 09:43
回覆 gloria_ray 的帖子

不如你直接搵個婦產科睇睇 (要make sure有陰超照) 一照就睇到有冇胎囊!! 如果連續 ...

hi...beebeeru...我係自然懷孕架...今個月係我地開始開工第二個月...上個月食左次炸胡已經好唔開心...
點知今個月又咁樣...我冇特別食藥...仲有如果想搵c+婦產科睇係唔係要去普通醫生轉介...?

大宅

唔洗架~ 你問下你身邊D朋友有冇相熟C+婦產科介紹比你...最緊要可以照陰超/照聲波啦~打去MAKE APPOINTMENT時再同姑娘CONFIRM有冇得照...費時行2轉!!!! 唔好再驗尿~越驗越confuse呀~ 一照就睇晒, 有咩問題寫低佢, 有咗同冇嘅話嘅問題一次過寫好, 到時一次過問晒佢.... (不過如果你仲係高溫的話, 我個人覺得你bingo嘅機會好大~)

男爵府

畀面勳章

你可以而家睇婦科,但4週幾可能就算陰照都未必照到胎囊,
到時你又會好擔心!
我建議你而家搵婦科醫生,同佢約大約6週做產檢!
到時可以見到胎囊&閃閃!!

男爵府

恭喜恭喜

別墅

shin08 發表於 11-5-21 14:45
你可以而家睇婦科,但4週幾可能就算陰照都未必照到胎囊,
到時你又會好擔心!
我建議你而家搵婦科醫生,同 ...

依家係唔係要登記左政府醫院,同埋約c+醫生陰照呀...?仲有冇其他野要做...?

男爵府

畀面勳章

gloria_ray 發表於 11-5-21 16:04
依家係唔係要登記左政府醫院,同埋約c+醫生陰照呀...?仲有冇其他野要做...?
...

你冇懷孕証明book唔到政府醫院架!
一定要搵私家醫生攞懷孕証明先!
你可以去搵普通醫生驗孕(驗血或驗尿),
你亦可搵婦科,但好多婦科醫生都要照到胎囊先寫懷孕証明!

男爵府

恭喜!!

首頁

尾頁

跳至