懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我家住元朗,但我唔想係屯門醫院生bb,請問其他政府醫院e.g瑪嘉烈會唔會唔收元朗人? 醫院會唔會一定要求出示住址証明架?thanks

大宅

回覆:csksandy 的帖子

而家啲醫院一定要你俾住址証明,隋除非你可以借到人地地址做住址証明,否則一定唔可以去第二區生。

大宅

話明政府醫院, 梗係無得揀啦...

別墅

老公家人住葵涌,而老公有銀行信仍然是葵淪區.....用老公名字出示住址証明又得唔得架?一定要用自己名出示証明? 我剛剛有左,而家轉地址會唔會太遲呢?thx

複式洋房

OK! 我也是以這方法轉到威院。
不過要出示要出示醫生証明懷孕信、3個月內的老公名字信件和結婚証明。

轉院期間,有機會出現A院已刪除你紀錄,B院又未能及早安排,所以最好考慮清楚。

我在17WK從屯門轉院,結果威院要28WK才有期。期間的產前檢查全部刪除,幸好預早約定的超聲波結構沒有刪除。

媽媽本身要到和醫院有聯系的相關母嬰健康院登記產前檢查。

男爵府

用老公名的信ok,另,QE好似收,但唔sure

大宅

如果只有地址但沒有自己或老公名呢?

禁止訪問

MommyPanel勳章

大宅

廣華好緊呀,一定要有自己名。但瑪嘉烈自己墳地址就得勒。

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

connie_smile 發表於 11-6-3 12:30
廣華好緊呀,一定要有自己名。但瑪嘉烈自己墳地址就得勒。

啋啋啋.......

你係咪想講自己填地址呀

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

大宅

係呀係呀, 唔好意思打錯字!

別墅

JJUSTINE 發表於 11-6-3 07:48
OK! 我也是以這方法轉到威院。
不過要出示要出示醫生証明懷孕信、3個月內的老公名字信件和結婚証明。
多謝大家既意見,老公話credit card statement 要6月中 wk 8 才寄到葵涌地址。。我今日問左朋友借到旺角道地址,不過呢個地址列入qe 或廣華,要之後打電話確認。。。其實我本身去開屯門醫院專科覆診,最初有想過去番屯門醫院,病歷會比較完整,但係我有一個去過屯門醫院做緊實習既護士朋友話屯門醫院好似地獄,叫我諗辦法去九龍區醫院生bb。。。

同老公商量後,下個week 會去睇荃灣港安婦產科醫生,ok既話會先hold位~姑娘話下年一月booking差不多full了,我預產期係二月頭,擔心中。。。>_<
70%會去私家醫院生 ,但係如果大肚時出現問題,最後會去市區政府醫院~

首頁

尾頁

跳至