論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

佢話做到六月三十號, 但未比遲職信, 算唔算? 其實我想佢做耐d, 所以沒有催她. 不過我好驚到六月三十號, 又話係Last day.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

梗係要收信為準喇, 我之前個公主, 改左幾次喇, 收信先算, 點知佢最尾果幾日都唔做, 要早走, 扣番假, 我個AGENT話, 佢一早話你知要走架喎, 都多個一個月通知喇....嘩,,,佢舊講左好多次話走喇....咁邊日先算呀? 所以我照扣佢AL....當佢short notice...
放下自在

別墅

According to the contract, she must give you a written notice.

大宅

一定要收白紙黑字, 呢d 人你同佢講口齒, 咪玩啦!

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

一定要有 resign letter, 寫明 last day 係邊日, 唔係佢走去告番你轉頭你就煩.....

wcpcelia  agree ah  發表於 11-6-10 17:25
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

大宅

我依家都學精左, 如果佢開口同你講辭職, 即刻上來BK搵封SAMPLE 信, 叫佢簽左佢話係佢自己辭職, 寫清楚佢係自己想"即走"定係比一個月通知僱主(即係佢比一個月錢你即走, 定係佢會留多一個月至LAST DAY, 如果佢想一個月後走, 你又想佢即走既, 你就要賠一個月比即時掃走佢), 唔好比佢拖, 白紙黑字對自己有保障, AGENT 都唔好信, 有咩事上黎只有呢樣野對自己有利

男爵府

要白紙黑字寫明才叫辭職.

複式洋房

回覆:如果口頭上話唔做, 算唔算

一定要呀!我個日同件極品嘈,佢話賠一個月比信我即走,點知我老公打電話返嚟問佢想點,佢話佢冇講過,頂

大宅

回覆 hisambaby 的帖子

你蝕章!

大宅

hisambaby 發表於 11-6-10 18:22
一定要呀!我個日同件極品嘈,佢話賠一個月比信我即走,點知我老公打電話返嚟問佢想點,佢話佢冇講過,頂

...

你唔潤佢, 無錢就唔好喺到咁口响, 賠錢比你走, 有錢先大我啦!
仲有呀, 要同佢講, 你亦唔會賠錢比佢即走, 叫佢好事為之!
我係全職媽咪, 我肯定玩爆佢!

首頁

尾頁

跳至