自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

支聯會」及社民連成員一度與警方對峙及發生肢體衝突。香港文匯報記者莫雪芝 攝
 聲稱要「全面通緝」國務院港澳辦主任王光亞的社民連,昨日繼續「Hea」(懶散)住示威,在警方高度設防下,唯一「激動」的場面發生在早上王光亞到港交所參觀時,部分社民連成員企圖越過示威區,最後被保安員抬走。  當王光亞在灣仔君悅酒店出席香港社會各界午餐會時,社民連成員包括立法會議員「長毛」梁國雄,就在酒店外的示威區示威,而「杯葛」是次午餐會的新任「支聯會」主席李卓人,也聯同10多名示威者到場「搶鏡」,更打算進入酒店門外的示威區請願,但未獲警方放行,雙方一番理論後,有人衝出馬路而被警員阻止,雙方一度發生肢體碰撞。 人丁單薄 長毛提早收工

不過,在推撞期間,長毛與其他社民連成員非但未有「幫手」,反而懷疑因無法忍耐毒熱的太陽而無聲無息地離場,獨剩李卓人在示威區內高喊口號,並聲稱要警方代表通知安排中聯辦官員接收請願信,當得知未有進展時,全身大汗的李卓人藉詞警方「刻意阻撓」,壓制市民示威的訴求,隨後撕毀請願信後亦急急腳「避暑」而去。最終示威區內再無任何示威人士,只得對面馬路的行人路上有兩名「人民力量」成員看守住音響器材,場面異常冷清。■香港文匯報記者 鄭治祖

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

李卓人今次蝕水, 撈唔到油水, 仲蝕埋汗水.

sandra28  哈哈  發表於 11-6-15 01:26
newchun  ha ha  發表於 11-6-14 23:08
yee609  HAHA  發表於 11-6-14 18:45

禁止訪問

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

此生無悔入華廈,來生願在種花家!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

EVA222 發表於 11-6-14 15:54
點解唔請老臨?

咁熱得左幾百蚊,邊有人做,e+啲老臨又要最低工資$28個鐘,李生唔想比.

sandra28  哈哈  發表於 11-6-15 01:26
WChan  wahahaha.....  發表於 11-6-14 19:03
Sumyeema1  haha  發表於 11-6-14 16:01

大宅

李卓人:;pppp:

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

抵Q死

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

子爵府

幾隻都食到肥施大隻,重邊有咁ge能耐呀,留番下次係立法會"定"蕉啦。
咁多人死佢3隻又唔去。:;pppp:

WChan  係街抗議呢D又熱又辛苦既野佢地尊貴既議員唔做架啦!  發表於 11-6-14 19:05
WChan  梗係, 立法會有冷氣嘛, 舒服幾多, 而且一定上到電視.  發表於 11-6-14 19:04

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

:;pppp::;pppp::;pppp:

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

EVA222 發表於 11-6-14 15:54
點解唔請老臨?

嗰10多名示威者應該已經係老臨吧! 冇理由佢自己個大頭都揾埋替身, 上鏡喎!

侯爵府

畀面勳章

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

阿爺報?有保留囉……!
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

大廚勳章

而家愈來愈多政棍, 專登在鏡頭前以激烈的手段嘩眾取寵, 不知所謂.

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

之不過呢條友都難成大器了……
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

靜係識大吵大鬧,全無建樹。

象牙宮

pp6113 發表於 11-6-14 16:41
靜係識大吵大鬧,全無建樹。
大吵大鬧無建樹都算了, 唔好累街坊, 累全香港7百幾萬人, 飽受苛政推高通脹之苦, 仲要搞全民退休保禍延下一代, 哩啲政棍, 累人累物.

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

佢其實覺唔覺得自己d行為好低能?
幾廿歲人諗嘢都唔化既
成日就去示威示威
可唔可以成熟小小?
好鬼討厭

首頁

尾頁

跳至