跳至

首頁

尾頁

別墅

剛剛上星期出血住左一晚醫院冇事出左院~聽長輩話動作盡量放慢d啦~
仲叫我放鬆心情食多d野~點知出街食左碗車仔麵就出事喇..又發冷又發熱
都唔明個肚點解可以不停咁攪住痛...成晚不停咁痾....頂唔順第二日去左睇醫生
醫生話我腸胃炎..........未大肚個時腸胃炎未試過咁辛苦架.............

大肚有腸
胃炎係辛苦過平常人好多好多倍~就連醫生都話束手無策架
~
因為唔開得藥力重既藥比我=____="要靠自己好.
....就算點痾都係成日個肚攪住痛....勁慘...
.

呢段時間既食糧:無皮白麵包(唔可以搽醬),白粥(最多只可放瑤
柱),
梳打餅(唔可以有夾心),寶礦力(唔凍少量),水........係
咁多~"~

今日已經第三日喇...仲未痾得清d菌.....
又唔太敢食醫生開個d藥~雖然佢話食得
但我食完d藥亞b就會郁得好西利...唔知點解
所以幾痛我都忍住唔食藥了..............
況且d藥醫生講明只可以舒緩下等我唔洗咁痛...
夜晚有時真係痛到喊左出黎~好辛苦
再咁落去唔係辦法...bb都會冇營養啦...好擔心.....
明天就35週了......我呢個mama真係好冇用.....

別墅

回覆 凌小月 的帖子

我早前都腸胃炎入左醫院,住左3日,我明白好幸苦。
但醫生無開藥比我食。
不過BB係唔會因為咁無營養,因為醫生話人體內有好多儲備,我頭兩日都食唔到野,BB都無輕到,只係我輕左。
昨天照U/S BB size都ok,所以你唔洗咁worry,放鬆心情,安心休息。
其實你唔洗入醫院,應該唔係好大問題。
No worry

別墅

pure_carol 發表於 11-6-25 21:05
回覆 凌小月 的帖子

我早前都腸胃炎入左醫院,住左3日,我明白好幸苦。

聽你咁講都安心d~~我瘦唔緊要呀~最緊要bb冇事就ok喇>___<"
夏日炎炎~大家都真係要小心飲食.....

洋房

回覆:凌小月 的帖子

加油呀!bb一定無事。希望你快d好番啦。

首頁

尾頁

跳至