自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

今日下午經過旺角新世紀廣場既天橋,
突然間聽到一個應該係大陸人突然叫,BB,BB,BB..
之後我見到個個女人衝向前面用唔咸唔淡廣東話問有無見到一個男仔...
之後,應該佢地答無,個女人又一路好緊張甘走向天橋旺中個邊一路叫BB.BB

雖然到最後我唔知佢有冇搵到,我當然好希望佢搵得番

但係希望甘多位家長要留意,就算同小朋友行街...記得拖實..唔好由佢跟尾..
特別係MK呢d人多既地方...好易走失架咋...
敢夢。想飛。談何容易?
終於我選擇豁然一試。
有得有失,又可否一直堅持?
<教養孩童,使他走當行的道
  就是到老他也不偏離>

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

回覆 ada_790712 的帖子

下午5點到~

敢夢。想飛。談何容易?
終於我選擇豁然一試。
有得有失,又可否一直堅持?
<教養孩童,使他走當行的道
  就是到老他也不偏離>

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

子爵府

畀面勳章

真係慘!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

希望佢揾到啦

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

大6人唔鍾意拖實小朋友行架
順順利利 大吉大利       

水晶宮

回覆:今日係新世紀天橋見到有人搵仔...

呀嘞,d big 6揍細路就係咁啦,成日大安指意,冇事咪好囉,仲話我地d香港人鬼咁緊張,而家有事,你點喊點後悔都補唔返呀,而且佢地到時又賴政府唔幫呢樣果樣架la...:;pppp:總之永遠責任都唔係佢地自己負嘅!

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

其實都唔一定o既,(雖然大部份係)

如果喺深圳呢d大城市住嗰d big 6會小心好多,因為嗰d地方成日有人通街搶仔,佢哋仲緊張過你.

但係如果住喺鄉下地方嗰d,就真係...
風雨同路

首頁

尾頁

跳至