嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

別墅

她10個幾月自己扶住琉化可以打橫行~~幾時可以教她学行直路~~

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

而家都可以拖住佢兩隻手教佢行,行得穩時就單手拖,再行得穩時,就慢慢鬆開手,不過bb放手自己行之前要識自己唔扶野企。

阿女13個幾月識行,11個月大時仲未敢扶野行。
阿仔就15個月大放手行,9個月大開始扶野行。

別墅

每個小朋友都唔同..唔駛急架. 我個囝11個月就自己四處行.. 上落SOFA..好煩呀..想佢爬耐D都唔得.

男爵府

我bb 10個月開始扶住d野行。我唔想他甘早學行,所以他1歲之前,我都無教過他行。但可能他比較好動,所以未夠1歲,大概11個月就可以唔扶住d野行幾步。

等他夠1歲時,我就拖住他只手行。現在已經周圍跑。他現在21個月啦。

個個bb都唔同ge,有d快d,有d慢d。不過如果家人俾多d鼓勵同稱讚他,會好d ga。

別墅

ThX ~~

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我個仔12個幾月識行先...之後先可以吾扶野企

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

急唔黎, 到佢肌肉準備好時, 自然會自己行.

我個大仔歲半前至識行, 2個禮拜就已經唔駛扶野, d 人睇唔出佢只係o岩o岩識行.

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

唔駛急架, my baby 14 個月先識行.

複式洋房

唔洗急, bb 會模仿, 當佢自己 handle 到, 就會行. 好似我阿仔, 我地冇主動教佢行, 佢自己扶扶下, 開始行兩步, 再過一段時間, 屋頭行到屋尾, 然後周街行.

別墅

我個女11個月先學行,我主動教佢行,不過佢五肯自己扶住d野行,系要人拖住.
依家12個月,放手都會行幾步啦,不過行得五直....

男爵府

回覆:我個女剛剛1歲啦~幾時可以唔扶住野自己行

急唔黎 我個女十個月度開始扶住嘢打橫行 行到十三個幾月先肯比我地扶住佢向前行 十四個半月先識放手自己行
嗰陣我都心急 但係急黎冇用 某日訓醒見佢無啦啦唔駛扶住自己行黎行去 之前搵嘢引佢行死都唔肯行

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至