論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

背景:現在第三張約...工人已跟了我4年多...由仔仔NEWBORN到現在...一直不過不失....有時多多要求...做事亦有甩漏...工人38歲...佢話老公年頭走左佬...菲律賓果邊有仔有女讀緊中小學...有樓要供

現在我懷孕4個月,NEWBORN會在1月出世...

今日所發生的事: 簡單D講...阿仔於灣仔上堂...​.個工人自己溜左返中環同人吹水俾我見到....上堂其​間有10分鐘BREAK要換課室...個仔無人理就俾​LEANING CENTER既STAFF捉入OFFICE坐...

我今日好辛苦...激氣到宮縮左成個下午硬到痛....

近一個月都覺得佢好多野唔上心....係唔係因為有NEWBORN所以想我抄佢?

我應該點做好? 請各位旁觀者指點一下...謝....

別墅

不如早d換人,長期服務金俾少d,今次俾你見到,遲d到你生得時,你仲邊有力氣同佢玩?除非佢態度良好,都知道自己錯。

別墅

回覆:非常難題

我會搵第二個,之後俾一個月notice佢。
自己走咗去,可以告佢疏忽照顧,如果唔想續約,俾埋封warning letter 佢。

別墅

好媽媽勳章

你有new born 唔易請到人,請到人又可能好野要教過晒, 仲勞氣, 盡量放鬆o的, 邊忍邊搵. 過左8月會多好多印姐選擇. 小心身子為上呀

別墅

身子要緊,保重!
佢有家庭負擔,有責任心就應該珍惜機會!
馬上出 warning letter. 有悔意,就比次機會.否則早炒早著!
PS 做滿五年一定要比長期服務金.(佢自己辭職或犯刑事除外)

男爵府

我都知有NEWBORN難請人...但我而家見到佢就覺得會影響自己心情...
我真係唔想對住一個篤眼篤鼻既人影響BB....
今日下午已經CALL AGENT...希望快D搵到個...盡快請走呢個持住自己做得耐既人....:;pppp:

複式洋房

回覆:非常難題

我之前有第二個時姐姐即刻搏炒唔成功就同我resign,之後我就不停轉工人因為好多唔想湊兩個,快d搵個第二個啦,祝你好運呀^^

大宅

陪月勳章

篤眼篤鼻就早炒早訓得著了,希望你快d搵返個正常啦

首頁

尾頁

跳至