論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

極度極度drity姐姐, 8月完約請各位小心(agent在天水圍) *有d長
http://www.baby-kingdom.com/foru ... 8&fromuid=81816

本月7日已離開, 現仍在天水圍搵工, 敬請各位小心!!!!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

PUSH

別墅

PUSH!!!

禁止訪問

複式洋房

回覆:注意 : 極度極度drity姐姐仍在搵工(8月25日要走)

想問樓主咁你覺得呢個agent ok嗎?會唔會偏幫d衰工人呢?我個工人都係經呢間agent請,我嘅工人做左6個月暫時都ok,但都怕過左7個月佢還嗮錢比agent之後會變衰,所以想了解下如果到時我唔好彩嘅話呢個agent會唔會偏幫工人,預防下

別墅

回覆:ngbb05 的帖子

就我而言,我覺得佢係唔想理,有咩問題都係叫你自己同個工人傾初頭我都係有俾機會,有教有傾,3個月後我頂唔叫佢同工人講下,仲要俾佢鬧(鬧咩就唔記得喇)自此之後我就冇再打俾佢,仲有在我申請工人時,佢在冇任何通知同詢問下,用我屋企地址幫工人借錢,是我有日收信時才發現,佢只係話菲傭要在港工作一定要借錢的,佢只係一時間唔記得同我講姐~

複式洋房

回覆:注意 : 極度極度drity姐姐仍在搵工(8月25日要走)

借左幾多錢?我淨係知我頭一個月收到財務公司嘅信,內容係工人要還比agent嘅錢就係問嗰間財務公司借嘅,list左要還7個月,會唔會就係借呢d錢?
因我第一次請工人,開頭有d嘢唔明試過問agent,但有時佢d語氣都串串地,令我唔好意思問佢!宜家唯有上呢個forum學嘢

別墅

回覆:ngbb05 的帖子

萬幾蚊還5個月,其實如果佢係因為工作而一定要借錢,我ok喎~但佢唔問咗我先就誠信問題,佢做agent咁耐有乜理由話我知佢唔記得到工人走所有野我都係問新agent,佢一個電話都冇跟過,你有咩問題真係上BK問下,呢度一定幫到你

大宅

個agent離譜到極

個工人真係烏槽得交關

別墅

回覆:cherie109 的帖子

PUSH!!!!

別墅

PUSH~~

別墅

回覆:cherie109 的帖子

今日收到追數電話

首頁