家事百科

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

那裡買"水龍頭"好?

男爵府

畀面勳章

Re: 那裡買"水龍頭"好?

砵蘭街....由亞皆老街行到弼街嗰邊都有好多鋪頭有得買ga....冇話邊隻牌子ge....去度間間比較吓lor

禁止訪問

大宅

你住邊區?港島區就灣仔駱克道,九龍就旺角砵蘭街,兩度都係好多裝修用品、水喉用具鋪頭,價錢有平有貴。

其實,你可以問你個設計師,佢一定有相熟既鋪頭同常用既牌子。你可以問完佢先至自己去隔價,亦可以去到d鋪頭問佢地意見。

我而家住緊個度既廁所水喉係分開冷、熱水兩個掣,上手係咁整,我裝修時問個師傅用番兩掣(係拎掣),定係改用一個掣 (即係搖臂式,搖去右邊係凍水、右邊係熱水),佢話兩個好d,因為搖臂式會較易壞,但係入左伙後,發覺洗完手後閂水喉用拎掣會有水由隻手到嘀到拎掣個度既雲石面,成日會積水o係度 ,但係搖臂式就唔會,因為個條搖臂伸左去洗手盤度,d水只會滴落洗水盤。你參考下啦。

禁止訪問

別墅

我中秋節左右, 在旺角買個廚房用的冷熱水搖擺式的cisal水龍頭, 有個parts是永久保用的. 我見到有三間賣, 格價後, 只有一間的價錢是最平, 480元, 另外兩間是600元, 可以差咁遠. 我買果間是在旺角道近上海街的.

禁止訪問

別墅

conniechan1975,

我沒有看其他牌子, 也沒有比較其他的價錢.
另外賣600元的兩間, 我見到有同一牌子的套裝賣的, 我是買FU系列的廚房. 套裝是包括廁所、浴室、廚房和另配其他牌子的花洒柱和花洒頭, 唔知我買的一間有沒有有呢? 你可以打電話問. 請你收pm.

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我係砵蘭街富記買左grohe花灑和水龍頭套裝 . 朋友話grohe 好.

本來有想過買cisal, 不過朋友話唔係咁好. 所以無揀

大宅

me too.

Grohe 真係幾好用, 有保養, 不果比較貴.

cuby 寫道:
我係砵蘭街富記買左grohe花灑和水龍頭套裝 . 朋友話grohe 好.

本來有想過買cisal, 不過朋友話唔係咁好. 所以無揀

首頁

尾頁

跳至