懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛剛睇完私家,今天係5weeks 6 days, 照陰起都未見到心跳,但就見到胎。醫生跟住就響道講話如禮拜尾都未照到就唔係禁樂觀,又話有幾多%既人係會流產,只係識講啲難聽既說話,我老公好嬲,決定唔再睇佢。我睇佢因為想佢幫我響私家留位+接生,依家唔會再睇佢

別墅

咁早就講呢啲說話, 唔係幾好喎!
我之前試過, 都係足8W 都照唔到, 醫生先話應該唔得。

你依家要休息多啲, 食多啲長胎食物! 唔好唔開心呀

大宅

回覆:剛剛睇完私家,好唔開心

唔好唔開心,第一胎嗎?5wk未照到心跳架!只見胎long+胚胎,醫生話7wk先照到有心跳,有d jm話有時排卵遲,可能10wk先見到!
唔好比這個醫生的說話影響心情,現在最重要係多多休息,訓多d,有助長胎架!

大宅

我以前都睇過d好冷漠的私家醫生, 我上年仲要真係小產, 真係忍唔住喺診所到喊...d護士仲要對我d態度好差, 我小產時剛好年初一, 要等到初四至有得睇, 又無睇開的婦科醫生, 無辦法至托醫院產房做的親戚打尖至約到

你個情況, 可以睇多個私家問意見, 或者第多一星期再睇, 有好多jm遲排卵, 七, 八個星期至照到心跳的

比d信心自己和bb, 還有最重要係多休息, 唔好操勞~!

祝福你

大宅

好媽媽勳章

咪比佢影響到呀,一般都要8WEEK先睇到心跳,佢一D都唔專業,唔好唔開心,比D信心BB,一定健健康康架!!ADD OIL~~

大宅

畀面勳章 陪月勳章

唔好太擔心啦.....休息多d , 放鬆心情啦...
過多一個月再照 !

禁止訪問

大宅

你放鬆d rest more,我都係7w先照到心跳,因為遲排卵。

複式洋房

我5w見紅去見醫生,果陣都照唔到心跳,醫生叫我放1w病假,過2w返去覆診,果陣就照到。你記住放鬆心情,休息多啲

別墅

千萬唔好唔開心,當自己3weeks啦,放鬆心情等多2星期再照,瞓多d長胎,食蛋飲奶,我個醫生未照到心跳都唔寫信俾我啦,而家好多醫生都係咁。睇開d

大宅

唔好理個醫生,我果陣5weeks5days只照到個胎囊,都照唔到個胎...到7weeks2days先照到心跳..你依家好好休息,唔好諗咁多負面野...下次一定照到閃閃...你唔開心bb就唔開心架啦.

男爵府

陪月勳章

回覆:cindygigi 的帖子

我7weeks陰超都照唔到,醫生叫我8weeks再照陰超先見到。
不如你搵過第二個醫生啦,呢d咁既醫生你仲想搵佢接生?

大宅

多謝各位嘅支持同安慰,我會轉醫生,唔會再搵佢睇架喇

大宅

睇多二個醫生, 可能你嘅排卵期遲咗, 所以照出嚟同數日子有相差. 之前我都係咁, 數日子應該有6WK, 但係乜都照唔到. 醫生幫我驗血, 驗血結果係啱啱得3WK, 所以乜都睇唔到.

大宅

唔駛擔心呀,最早都要足6w多d先照到心跳啦,有時啲醫生係好唔人性,好公式化的,佢哋做到麻木曬,無為人設想,所以唔好睇佢算啦,唔好唔開心影響自己&baby!加油

別墅

我都係7WKS先睇到心跳, 唔好太擔心, 飲多D雞湯同食旦都會長胎, 同埋剛剛有左最緊要訓多D架. no worries! u will be fine!

大宅

真係好衰嘅醫生,咁早可能未有心跳連我地呢d未讀過醫都知啦,更何況醫生更加要細心解釋比病人知而唔係嚇人,我5w幾打去book,個姑娘都叫我唔使心急,等7w bb有心跳先照仲好,呢d先有醫德!

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

放心!我week5見紅,2個禮拜後再check先有心跳,relax d!休息多d就ok

大宅

回覆 junenickb 的帖子

我老公都話佢好冇醫德,我懷住開心嘅心情去睇佢,走嘅時候我直情想喊, Lunch 都食唔落!!

洋房

回覆:mayjojo 的帖子

我上個星期又咪係開心去睇,e生話睇個胎long個wk數仲少咗2個幾wk(比last m去計) 又話下個星期再照睇下有無大,妳咪當有住先!之前已經小產過一次,真係好難接受!睇完之後到返屋企一句野我都無講過而家只有等待.......

首頁

尾頁

跳至