懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

先得18W咋,腳就開始腫啦,尤其晚上簡直豬蹄甘啦
其他生咗的F話當時她們沒那麼快腫啊……

雖然知道只得腳腫,其他一切好正常,但係睇住對腳腫,自己覺得好慘甘樣lo……

大宅

回覆:腳腫啊~~~

多喝水,吃得清淡些。雙腳找東西墊高,再叫老公用少少力推下小腿大脾!

男爵府

引用:多喝水,吃得清淡些。雙腳找東西墊高,再叫

原帖由 stupidtaz 於 11-09-06 發表
多喝水,吃得清淡些。雙腳找東西墊高,再叫老公用少少力推下小腿大脾!

...
加d olive oil 按下好d , 早排我都腫腫地,老公晚 massage 十分鍾,而家好好多!

大宅

唔好食鹽分重既食物,訓果陣搵個cusion墊高隻腳,第2日就會冇咁腫架喇。除左用橄欖油按摩(記住由大脾推落腳趾),你都都可以試下去中藥房買貴支同"茶辣"浸腳。買半斤,用魚袋袋住佢,用滾滾地既熱水浸腳,等d熱氣同藥氣逼入隻腳度。半斤應該可以浸到2-3日架!你試下得唔得,希望幫到你啦!

芳姐

子王國已刪除閣下頭像,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

男爵府

最好唔食鹽分重既食物, 清淡些

男爵府

芳姐 發表於 11-9-7 12:09
除左用橄欖油按摩(記住由大脾推落腳趾)
推落腳趾,咪越來越腫囖?
唔係應該推向心臟方向=由下而上咩?

別墅

回覆:腳腫啊~~~

出去按下摩,做兩,三次就消腫啦

大宅

回覆 Hyda 的帖子

其實推水腫最好既時候係浸腳果陣,之前都建議過用貴枝同"茶辣"浸腳,浸果陣D熱水會令到你既毛孔擴張,咁一路浸一路推水腫,身體裡面既水氣就可以透過毛孔走番出黎。相反,如果你向上推,d水氣咪走哂去上半身囉,希望我可以解答到你既問題啦!

芳姐

Hyda  明白了!謝謝!  發表於 11-9-8 12:46
子王國已刪除閣下頭像,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

首頁

尾頁

跳至