跳至

首頁

尾頁

別墅

唔知係咪坐月用水喉水洗過手,初初只係小小痛,訓醒痛,而家日頭都好酸痛,有冇姐妹試過?有乜辦法?

bb two months la

子爵府

回覆 回覆:btbtpig的帖子

我未生前一星期已經開始係咁,醫生話關節炎,比咗消炎藥我。十二朝前我對手都幾乎未掂過生水,但我啲手指都係會痺同痛!只係有時好啲,有時差啲,但總之未停過啦!我估唔知係咪瞓得差or精神緊張呢?anyway,我呢個星期會去睇中醫,睇下咩事先!

大宅

回覆:手指關節又痹又酸痛,點算?

我最初生完十幾日都係咁!手指酸痛同無力,但近日已康復了,掂完生水都冇事。我剛剛生完一個月

複式洋房

我問過醫生, 佢話因為水腫未消, 壓住0的神經線, 所以痛.
不過, 我諗同餵奶姿勢都有關.

大宅

回覆:cheese仔 的帖子

我由未生到依家出左世個幾月仲痛緊,不過聴啲媽咪講半年左右消腫後就會冇事吖!

子爵府

手指關節又痹又酸痛,點算?

下,要捱半年?我有時痛到都唔敢抱bb!

複式洋房

餵人奶關節係差D, 因為賀爾蒙影響, 所以不用看醫生的, 遲D唔餵人奶會自動好番,我朋友就係去針炙+物理治療都唔得, 半年後停咗餵人奶就好返lu

別墅

引用:我最初生完十幾日都係咁!手指酸痛同無力,

原帖由 aptvwt 於 11-09-26 發表
我最初生完十幾日都係咁!手指酸痛同無力,但近日已康復了,掂完生水都冇事。我剛剛生完一個月

...
I m same as u

別墅

引用:餵人奶關節係差D,+因為賀爾蒙影響,+所以不

原帖由 micmicbbchu 於 11-09-28 發表
餵人奶關節係差D, 因為賀爾蒙影響, 所以不用看醫生的, 遲D唔餵人奶會自動好番,我朋友就係去針炙+物理治療都 ...
咁我起碼要餵人奶半年,咪有排痛?我未生前半個月都開始手指痛啦,但又唔覚佢腫喔,腳有水腫但生完已經退佐,點解手指越來越酸痛,特別係彎吓手指就好痛!

bb two months la

首頁

尾頁

跳至