懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

前晚check 到 中左, 自己計返, 約5週, 由於昨天今日係紅日, 未睇醫生.
宜家諗緊 法國好, 定係仁安 好

如選仁安, 順產, 埋單總數約多少 ( 法國貴 定 仁安貴 ?)

另點樣可以最快book 到醫院床位. ? 諗緊︰

1. 明天 去仁安walk-in 睇 婦產門診 ( 得唔得? 法國係咪可以咁做 ?) ( 還是早上預約, 下午去睇 ?)
2. 還是 去睇出面仁安掛單醫生, 由佢幫手book ( 但預約仁安掛單醫生 , 會唔會要下星期先預約到? )

有無仁安註院 / 掛單 介紹下 ( 想順產 )

補充︰由於仁安唔近工作地點, 所以去仁安, 就要請假,
但九龍法國近工作地點, 可以下午早少少收工去

謝謝各位..

大宅

引用:前晚check+到+中左,++自己計返,+約5週,+由

原帖由 tyjy1122 於 11-10-02 發表
前晚check 到 中左, 自己計返, 約5週, 由於昨天今日係紅日, 未睇醫生.
宜家諗緊 法國好, 定係仁安 好
你住邊區?仁安有分科診所係將軍澳同尖沙咀,你可以book產科睇。據我所知仁安應該比法國貴。

大宅

回覆 回覆:tyjy1122的帖子

仁安應該貴法國很多而且要booking兩週內俾訂金法国在二十週才俾訂金

大宅

回覆 回覆:beyondcontrol的帖子

聽護士講仁安出年加價20至50%

大宅

回覆:tyjy1122 的帖子

好似full左,仁安,法国都full左,而家我私家話得番浸會,兩星期內交訂,吾係都無埋

複式洋房

回覆 Septlemon 的帖子

咁快..?????............5W 咋...........
住元朗, 係旺角返工, 婦科門診係邊? THX

浸會好似好殘, 同好多大陸人 ~~~

大宅

回覆 回覆:Septlemon的帖子

快D睇医生快D book應該仲有位不過你在book產檢時可問埋姑娘快D決定到confirm which dr ma

大宅

依家d婦產醫生booking咁full, 應該無得walk-in 睇,你一早打電話去預約先啦

大宅

回覆:2012想揀仁安生, 希望大家比D意見

仁安比法國貴。相比一般私家醫生,註院醫生會易有床位,book手術室都可以遲些,我個醫生叫我34w 先confirm 手術日期,但出面既私家醫生要早好幾week就要book. 至於仁安資料,佢個網頁好清楚,你去睇睇!

複式洋房

仁安2012加價, 順產普通房$19200, 開刀普通房$23800, 全部未計醫生費呀!仁安應該貴過法國, 尖沙咀美麗華18樓翹康醫務所d醫生都係仁安掛單, tel: 27221712快d預約, 仁安網頁話床位1-4/2012已經滿額, 所以選定左邊個醫生就好book啦!

複式洋房

唔該哂先,

順產普通房$19200,, 普通房係幾多人 ?

醫生費及其他雜費, 總共約多少?

仁安網頁話床位1-4/2012已經滿額,, 請問有無條link, 我去仁安網頁無既 ?!

我睇法國, 網頁寫 標準雙人房 $28,300 , 三人房 $21,800,

係咪應該法國貴D, 還是呢個係舊價 ?

謝謝

大宅

引用:唔該哂先,++順產普通房$19200,,+普通房係幾

唔該哂先,

仁安普通房4-6人一間,但佢比較少大房,最好早少少book.
我搵駐院醫生book,八週預約大房,姑娘講香港人易book房。

a pregnancy ticker[/url][url=http://www.pregnology.com]Make

複式洋房

回覆 jilly_goodsiste 的帖子

十分感謝, 我都覺找駐院醫生機會高D
係咪係仁安婦科門診 睇就得?

大宅

回覆:tyjy1122 的帖子

因我每次去仁安醫院產險,不知門診是不是駐院醫生,你可上仁安網址睇下有邊几位駐院醫生。

a pregnancy ticker[/url][url=http://www.pregnology.com]Make

大宅

引用:唔該哂先,++順產普通房$19200,,+普通房係幾

唔該哂先,

http://www.unionwomancare.org/

左邊有links!

禁止訪問

回覆:2012想揀仁安生, 希望大家比D意見

男爵府

我同事阿嫂上周都系5W左右.BOOK法國挂單醫生,佢個醫生話法國無位,得番浸會,
所以如果要BOOK真系要快手D先得啦.
法國出年4月都會加價6%-30%

複式洋房

回覆 looklook_66 的帖子

下................真係咁差??? 諗住好d先搵佢,
咁最後轉左去邊??

別墅

我上星期bingo左, book翹康dr,最快10月中即8w先見到醫生,到時係咪已經趕不及book仁安

男爵府

回覆 kikilala2010 的帖子

好似冇問題。我宜加9W+,Friday先睇左醫生,仁安個姑娘話仲有位

kikilala2010  謝謝, 個心都定d~  發表於 11-10-2 19:37

首頁

尾頁

跳至