懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:回覆+kikilala2010+的帖子 好似冇問題。我

原帖由 Aphrodite 於 11-10-02 發表
回覆 kikilala2010 的帖子

好似冇問題。我宜加9W+,Friday先睇左醫生,仁安個姑娘話仲有位 ...
Friday book 都仲有太好啦!我聽日都係第一次產檢,都驚無位,不過我嘅e生係駐院e生,應該易book d。我係TKO嘅仁安診所睇,d姑娘好好呀!解釋詳盡又唔怕我哋煩問佢哋好多嘢!

大宅

回覆:2012想揀仁安生, 希望大家比D意見

吓,到底差成點?

複式洋房

回覆 tyjy1122 的帖子

我都剛剛check到有左,想請問你有無walk-in去睇仁安婦產科?有無得睇?

複式洋房

回覆:tyjy1122 的帖子

仁安比法國貴,想容易book到床位要揾註院醫生,掛單醫生難有位,至於檢查就一定要預約,等幾耐就視乎睇邊位醫生

禁止訪問

回覆:tyjy1122 的帖子

複式洋房

我book左仁安呀~

大宅

我岩岩10W, 因為比較早知道bingo, 跟住已經去檢查左3次喇!! 雖然仁安d姑娘話香港媽咪相對比較易book位, 但係我4月尾預產期, 已經去交左$10K訂金喇!! 因為一日未交訂金, 一日都未肯定有位... 而且如果你地想mark某某醫生就真係要快喇!! 因為好既醫生到時又未必有期架~~

祝各位準媽咪一切順順利利啦~~

大宅

回覆 looklook_66 的帖子

我估係你醫生問題!我睇仁安醫生又無你講的情況!個醫生好細心,佢一見到BB性別就每次都講,又講BB size 係點,佢講佢隻手點擺係邊!好仔細呀!你個個甘貴的!我個個$450 仲有維他命同葉酸!

男爵府

回覆 JackieOn 的帖子

450!係仁安嗎?點解我睇一次要900蚊呀?

大宅

引用:轉左去st+Paul,+係遠d不過開心同安心好多,

原帖由 looklook_66 於 11-10-02 發表
轉左去st Paul, 係遠d不過開心同安心好多,仁安太多掛單醫生,佢地超hea, 乜都唔肯講,事關我week12去過st ...
我都係認為係個別問題。St paul俾我感覺好差,第一間唔會考慮生既醫院!

大宅

回覆:Aphrodite 的帖子

我每次去仁安醫院睇都七百七,重要唔包藥。

a pregnancy ticker[/url][url=http://www.pregnology.com]Make

禁止訪問

回覆:JackieOn 的帖子

大宅

JackieOn 發表於 11-10-4 14:23
回覆 looklook_66 的帖子

我估係你醫生問題!我睇仁安醫生又無你講的情況!個醫生好細心,佢一見到BB性別 ...
你係book边位e生架???咁平?我都想知呀...

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

聽d JM講仁安ok, 養和no good,
我有個JM佢生完呀囡之後抽臍帶0個D血去儲,
點知感染左細菌,去左做退$$,
so far我又冇聽到仁安有呢d問題出現

別墅

我黎緊11月在仁安生, 睇註院醫生都係$650, 同埋一直無擔心過手術室問題, 因為醫生話佢一定攞到. 不過你要預左係TST睇要等一個鐘以上.
至於強國人, 其實間間都咁多, 跟本冇得避~

大宅

lolu 發表於 11-10-4 17:45
我黎緊11月在仁安生, 睇註院醫生都係$650, 同埋一直無擔心過手術室問題, 因為醫生話佢一定攞到. 不過你要預 ...
我都係揾註院e生...不過中未到第一次產檢...吾知收幾多錢...if 650又好ok喎...最好吾好過700啦...

大宅

回覆:JackieOn 的帖子

可知你係邊個醫生嗎?

複式洋房

其實仁安大部份駐院醫生都係尖沙咀/沙田翹康有得睇, 我都係$450連藥+超聲波, 平時仁安醫院普通門診都要$330, 產檢一定貴啦!

大宅

我都係book 了仁安, 5week時已留了位, 比了一萬蚊訂, 每次產檢都是600幾, 我覺得ok,因我是廣華同仁安兩邊check, 仁安的醫生幾好, 又可以幫我夾好政府產檢的時間....

別墅

本人前2天都去了仁安作第一次檢查(產檢+抽血驗+葉酸)$2600,醫生費$20000 (大房價)另住院套餐$19200(新價錢),床位至四月先滿額,五月尚有位供應!

首頁

尾頁

跳至